52ania 22.06.08, 14:00 fakty.interia.pl/ciekawostki/news/tajny-kod-michala-aniola-w-kaplicy-sykstynskiej,1132911 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grenka1 Re: Tajemnice Kaplicy Syktynskiej.... 22.06.08, 16:03 Obejrzyjcie dokładnie "Ostatnią wieczerzę" Leonardo da Vinci'ego. Tam też są jakieś "pomyłki". Odpowiedz Link
gazela755 Re: Tajemnice Kaplicy Syktynskiej.... 23.06.08, 14:19 Coraz rzadziej wypowiadam sie na forum,zebym nie zostala posadzona o zle intencje..Ale czasami jest temat, na ktory tez chcialabym przedstawic swoj punkt widzenia..Czy ta uwaga Iryski dotyczyla rowniez mnie? Jestem tu nowa i poczulam sie niezrecznie...Przepraszam Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Tajemnice Kaplicy Syktynskiej.... 23.06.08, 17:09 Gazelo..a jakie masz uwagi do siebie,bo jakoś nie pamiętam żebyś robiła komukolwiek przykrość. I o czym Ty mówisz,o jakich złych intencjach.Matko kochana czyście powariowały dziewczyny. Przecież cały czas mówimy ,że tutaj wypowiadamy się wszystkie,jaki kto ma stosunek do omawianego tematu.(zajechało seksizmem hehe) Odpowiedz Link
gazela755 Re:Jagus 23.06.08, 17:32 Przepraszam..pewnie przez ten upal,czlowiek zaczyna fiksowac..Ale ja zadalam pytanie Irysce,czy ta jej uwaga dotyczyla rowniez mnie? Bo ja wiem,ze czlowiek czasami sie rozpedzi i moze cos napisac,ze nie kazdy to akceptuje..A poczulam sie tak,gdyz Iryska napisala,ze od pewnego czasu na forum sa tylko docinki i pouczenia..Ja jestem nowa,wiec odebralam to jako uwage skierowana do mnie.Np.Oponentka tez wielokrotnie mnie krytykowala,ze nie potrafie pisac poprawnie,ze trudno mnie zrozumiec,ale ja sie nie obrazilam najwyzej odpowiedzialam riposta i jest ok.Ja uwazam,ze sztuka jest akceptowanie i zycie w symbiozie z roznymi temperamentami..Gdybysmy byly takie same jak pod sznurek,to byloby strasznie nudno Odpowiedz Link
oponentka Re: Tajemnice Kaplicy Syktynskiej.... 23.06.08, 07:26 Tajemnice Kaplicy Sykstyńskiej - Aniu. Gdybyś przeczytała uważnie, a nie posługiwała się linkiem, pewnie do takiego przekłamania by nie doszło. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Tajemnice Kaplicy Syktynskiej.... 23.06.08, 08:57 Oponentko,a o Ci chodzi? o jakie przekłamanie chodzi. Myślisz że Ania zanim podała link,to nie przeczytała. Zresztą co dziwnego,że teraz coś nowego odkrywają w malowidłach, wiadomo,że Michał Anioł był w konflikcie z Syktusem. Linka nie podam,go go sobie nie życzysz,więc sobie sama szukaj. Na ostatniej wieczerzy,też coś znaleziono. Odpowiedz Link
grenka1 Jaguś 23.06.08, 10:37 jaga_22 napisała: > Linka nie podam,go go sobie nie życzysz,więc sobie sama szukaj. > Na ostatniej wieczerzy,też coś znaleziono. Dlaczego nie podasz? Liczy się ogół, a nie jednostka. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Brzydki wyraz mi się ciśnie 23.06.08, 10:50 -bo nie wiem jak to nazwac .Ostatnio na forum zamiast dyskusji są słowne utarczki,wytykanie błędów ,pouczania.....Ze wy się na to godzicie i nie ignorujecie takich osób! Odpowiedz Link
oponentka Re: Brzydki wyraz mi się ciśnie 23.06.08, 13:36 Irysko ! Ależ ignorują, a ja się wciskam... Ale jeżeli pragniesz wyjaśnienia, bo - jak sama twierdzisz - nic nie rozumiesz, to pragnę przekazać moje wątpliwości: czy jest to Kaplica Syktyńska, czy Sykstyńska (mała literka a duży błąd). Tak myślałam rano, gdy zauważyłam go, jednakże teraz mam poważne wątpliwości czy moja uwaga była na miejscu. Byłabym wdzięczna gdybyś zechciała napisać jak to oceniasz. Gdybyś przypadkiem zarumieniła się czytając moje słowa, to możesz być spokojna - przeproszenie mnie nie jest konieczne. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Brzydki wyraz mi się ciśnie 23.06.08, 16:59 Oponentko ,mogłaś już zauważyć,że my nie robimy rabanu,o to ,bo ktoś połknął literkę.Przecież to śmieszne.Każdy wie o co chodzi.Zresztą link jest prawidłowy.Gdybyś przeczytała co zawiera,nie miałabyś uwag. Odpowiedz Link
52ania Re: Oponentko.... 23.06.08, 17:57 Zjadłam literkę s..Kiedyś, napisałam emeryt zamiast emerytka.Czy jeszcze coś? Odpowiedz Link
hexani Przygania motyka 23.06.08, 17:36 Autor: oponentka 15.06.08, 18:11 Kumpelko ! Wczoraj byłam trochę zajęta i naprawdę nic o ópolu nie wiem. Autor: oponentka 15.06.08, 23:20 Do J a g i - wyłącznie !!! Co Ciebie dzisiaj tak wpienia ? Ani gadać ani śpiewaC. Może jakiś kielich ? Tak. 50-tka bez zakanszania. Dobranoc. Autor: oponentka 17.06.08, 07:54 Język sąsiadów - bardzo słabo (zapominam). Sprawy kmający - tak (niegdy nie zapomnę). Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Przygania motyka 23.06.08, 17:56 Gazelko i o to chodzi ,żeby nie wytykać,bo to niepotrzebne. Iryska napewno nie miała Ciebie na myśli.Fajnie nam tu ze sobą więc po co sobie ten świat uprzykrzać.Do tej pory byliśmy wirtualnymi przyjaciółmi i niech tak zostanie. Odpowiedz Link
oponentka Re: Tajemnice Kaplicy Syktynskiej.... 23.06.08, 18:06 I niech tak zostanie ... Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Tajemnice Kaplicy Syktynskiej.... 23.06.08, 22:46 Ponieważ oczekujesz ode mnie przeprosin-muszę cię rozczarować.Nie przeproszę cię bo to raczej ty powinnaś przeprosić wszystkie dziewczyny ktorym wytykasz błędy,liczysz litery i kropki.A kto cie do tego upoważnił?Spełniasz jakąś dziejową misję? Niesiesz kaganek oświaty? Daruj sobie -i pomyśl czy to jest w dobrym stylu.Do tej pory nie było u nas takiej sytuacji ,nikt nie psuł atmosfery i dobrze by było aby tak zostało.A co to jest Kaplica Sykstyńska nie musisz mi tłumaczyć. Trochę mi przykro że znów się dałam poniesć emocjom,bo miałam nie reagować na twoje impertynencje ale diabli mnie biorą jak jeżdzisz po naszych dziewczynach,one biedne nie mają odwagi sie odszczeknąc (nawet Grenka ucichła)Nie chce mi sie grzebać w twoich wpisach-też jest tam sporo błędów.GAZELO - nic pod twoim adresem nie pisalam,chyba to było dosc czytelne. Odpowiedz Link
gazela755 Re: Iryska 23.06.08, 22:59 To ja Cie przepraszam Irysko.A ja nie mam nic przeciwko temu,gdy zwrocicie mi uwage,ze cos robie nie tak,gdyz ja nie tylko jestem debiutantka na forum,ale rowniez ucze sie obslugi komputera.Pozdrawiam Odpowiedz Link
grenka1 Mnie też qźwa biorą diabli 24.06.08, 06:00 iryska2604 napisała: > Daruj sobie -i pomyśl czy to jest w dobrym stylu. >Do tej pory nie było u nas takiej sytuacji ,nikt nie psuł atmosfery >i dobrze by było aby tak zostało.A co to jest Kaplica Sykstyńska >nie musisz mi tłumaczyć. Trochę mi przykro że znów się dałam >poniesć emocjom,bo miałam nie reagować na twoje impertynencje ale >diabli mnie biorą jak jeżdzisz po naszych dziewczynach,one biedne >nie mają odwagi sie odszczeknąc (nawet Grenka ucichła) Kiedyś napisałam kilka ostrzejszych słów na ten temat i mnie na razie nie zaczepia. Tak ucichłam, bo nie będę sobie psuć nerwów na jakąś abderytkę, moje zdrowie ważniejsze. >Nie chce mi sie grzebać w twoich wpisach-też jest tam sporo > błędów. To już wytknęła jej kilka postów niżej hexani. I toto chciało założyć "Salon towarzyski" !!! Hi, hi, hi.... Chyba taki rodem spod budki z piwem. Odpowiedz Link
dede43 Re: Mnie też qźwa biorą diabli 24.06.08, 07:24 Nie dajcie sie prowokować. Co to za błąd literówka???? Popełniam go praktycznie co wpis i jeśli mi sie zdarzy za tym lub następnym razem - nadal nie będę za to nikogo przepraszać. No chyba, że z uwagi na błędy wpis zrobi sie zupełnie nieczytelny. Odpowiedz Link
oponentka Re: salon towarzyski 24.06.08, 07:53 W przedmiotowej sprawie mogłaby co najwyżej protestować i polemizować ania i zrobiła to w formie kulturalnej, a potem powinna nastąpić cisza. Ja nie uważam, że był to błąd literowy, zwrółciłam więc uwagę by w przyszłości wiedziała, że to sykstyńska a nie ..itd. Szanowna Pani Grenko !!! Zazdrosna kobieta jest jak żmija. Zazdrosna kobieta potrafi zabić!!1 W pewnym sensie popełniła Pani morderstwo, eliminując mnie z forum, bo jest to mój ostatni wpis (daję Pani tę satysfakcję, za tyle upokorzeń, których Pani doznała od jakiewgoś toto). Określanie mnie mianem "toto" jest trochę na wyrost. Może ze swoimi problemami udać się trzeba Pani do specjalisty? Takie stany frustracji, nienawiści, nietolerancji można wyleczyć. Niech Pani wykorzysta osiągnięcia medycyny. Bardzo życzliwie mówię, że uważam Panią za osobę bardzo chorą. Odpowiedz Link
gazela755 Re: Oponentka 24.06.08, 08:25 Przepraszam, bez wzgledu na to jak zareaguje Grenka..Uwazam, ze kobieta w Twoim wieku powinna kontrolowac swoje wypowiedzi..co z Ciebie za czlowiek? Komus proponujesz terapie, a to Ty jestes dziwnym przypadkiem i obawiam sie,ze medycyna jest bezradna, dla Ciebie nie ma lekarstwa. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: salon towarzyski 24.06.08, 08:35 Dobra kobieto a czemu znow masz pretensje do wszystkich?Miej imiennie do mnie -to ja cię z lekka ochrzaniłam.Grenka ma moze czasem niewyparzony język i poczucie humoru nie kazdemu odpowiadajace ale jest szczera i ma dobre serce.Ty dałas sie poznac z niezbyt miłej strony,my już mamy trochę lat i nie trzeba nas na kazdym kroku pouczać.Zastanawiam sie czasem czy ty jestes z natury złosliwa czy koniecznie chcesz sie dowartosciować.Precież gdyby nie te twoje przytyki pod adresem niemal wszystkich-dyskusje z tobą byłyby bardzo ciekawe bo jesteś inteligentna,masz wiedzę i potrafisz dyskutować, wygrzebywać ciekawe tematy... Czasem bład w pismie czy nieswiadomie przestawione litery nie sa warte przyjazni.Pomysl o tym. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: salon towarzyski 24.06.08, 09:01 Brawo Irysko,kawa na ławę,to lubię. Oponentko zastanów się dobrze zanim nas opuścisz.Wiem,że to trudne tak zmienić swój wizerunek,ale naprawdę warto. Nie trzeba się bać,ani obrażać na uwagi,bo są podyktowane dobrem Naszego Forum,czyli Nas wszystkich. Odpowiedz Link
grenka1 salon nietowarzyski 24.06.08, 10:36 oponentka napisała: > W przedmiotowej sprawie mogłaby co najwyżej protestować i > polemizować ania i zrobiła to w formie kulturalnej, a potem powinna nastąpić cisza. Ja nie uważam, że był to błąd literowy, zwrółciłam > więc uwagę by w przyszłości wiedziała, że to sykstyńska a nie ..itd. > > Szanowna Pani Grenko !!! > Zazdrosna kobieta jest jak żmija. Zazdrosna kobieta potrafi zabić!! 1 > W pewnym sensie popełniła Pani morderstwo, eliminując mnie z forum, > bo jest to mój ostatni wpis (daję Pani tę satysfakcję, za tyle > upokorzeń, których Pani doznała od jakiewgoś toto). > Określanie mnie mianem "toto" jest trochę na wyrost. Może ze swoimi > problemami udać się trzeba Pani do specjalisty? Takie stany > frustracji, nienawiści, nietolerancji można wyleczyć. Niech Pani > wykorzysta osiągnięcia medycyny. Bardzo życzliwie mówię, że uważam > Panią za osobę bardzo chorą. A możesz ty mnie ewciu pocałować w cztery litery !!! Odpowiedz Link
oponentka Re: salon nietowarzyski 24.06.08, 10:43 O! O! O! - tylko nie Ewciu ! M o t y l e m j e s t e m... Odpowiedz Link
grenka1 Re: salon nietowarzyski 24.06.08, 10:54 oponentka napisała: > O! O! O! - tylko nie Ewciu ! > M o t y l e m j e s t e m... Motylem to ty byłaś, ale za bardzo utyłaś. Odpowiedz Link
grenka1 Re: salon towarzyski 24.06.08, 10:53 oponentka napisała: > W przedmiotowej sprawie mogłaby co najwyżej protestować i > polemizować ania i zrobiła to w formie kulturalnej, a potem >powinna nastąpić cisza. Jeszcze będzie nas pouczać co powinno nastąpić, zołza jedna. >Ja nie uważam, że był to błąd literowy, zwrółciłam > więc uwagę by w przyszłości wiedziała, że to sykstyńska a nie ..itd. Co to jest "zwrółciłam"? > Szanowna Pani Grenko !!! > Zazdrosna kobieta jest jak żmija. Zazdrosna kobieta potrafi >zabić!!W pewnym sensie popełniła Pani morderstwo, eliminując mnie z >forum, bo jest to mój ostatni wpis Mój Boże!!! Tyle szczęścia naraz !!! Chyba dam na tacę całe 5 zł. (daję Pani tę satysfakcję, za tyle upokorzeń, których Pani doznała od jakiewgoś toto). Co to jest "wtoto"? > Określanie mnie mianem "toto" jest trochę na wyrost. Może ze >swoimi problemami udać się trzeba Pani do specjalisty? Takie stany > frustracji, nienawiści, nietolerancji można wyleczyć. Niech Pani > wykorzysta osiągnięcia medycyny. Bardzo życzliwie mówię, że uważam > Panią za osobę bardzo chorą. Ewcia... Każdy sądzi według siebie. Sama jesteś frustatką logując sie na tym forum pod dwoma nickami. Podejrzewam, że ci chłopa brakuje, który by co dogodził. To ty jesteś pełna nietolerancji krytykując każdą z nas za najmniejszy błąd. Podejrzewam, że przez ciebie i twoje głupie odzywki z tego forum odeszła Ola. I jeszcze jedno. Mniej nadużywaj napojów wyskokowych. Im późniejsza godzina tym bardziej bezsensowne wypowiedzi. Odpowiedz Link