zajbel 18.04.09, 19:28 kultura.wp.pl/kid,,title,Odcinek-31,wid,11040776,wiadomosc.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sagittarius954 Re: Maria Czubaszek 31 odcinek 19.04.09, 15:20 Za oknem ciemność rozpostarła swoje skrzydła . Wśród ciemnych piór nocy, jaśniejące latarnie ustawione wzdłuż ulicy, wyglądają jak latarnie morskie . Zimne powietrze uderza falą , a ja schowany w przytulnym ciepłym kąciku wpatruję się wyglądając bytności ludzkiej . Ciche kroki, gdzieś daleko nikną w murach blokowisk .Piszę te słowa na małym skrawku papieru z nadzieją, że mi nie zginie , ani moja demencja starcza nie sprawi w tym kierunku żadnego psikusa. Jeszcze mam w pamięci ostatni komentarz pani Marii . Telewizor zgaszony , ostatni maruderzy ulicy znikli- odjechali , nawet koty i wszędobylska kuna, dziś w nocy nie wyszła na żer . Mam więc okazję jeszcze raz wysłuchać 31 odcinka .Tęsknota za szczęściem jest wszechobecna i dróg do niej pewnie więcej niż prawdziwych na naszej planecie. Jeśli dwoje ludzi , kobieta i mężczyzna rozpoczyna grę miłosną to musi się ona skończyć ślubem i weselem . To już mały krok do ciąży, tego naprawdę szczęśliwego zdarzenia i im dalej w życie, tym szczęśliwych chwil może ubywać . Zwykle rozwód dosięga dwoje ludzi - co nie jest tragedią ale... , zgromadzone pieniądze słodzą gorycz rozstania, nie na tyle jednak by zapomnieć i przekreślić lata wspólnego życia . Tych co są na samym szczycie popularności jak nas a może odwrotnie , nas i tych co są na samym szczycie popularności dosięgają te same uczucia i te same porażki życiowe . Tyle tylko, że o naszych nikt się nie dowie. Nie staniemy się nawet okruszkiem ciastka na pocieszenie . A może to i dobrze . Bo czy chcielibyśmy być przeżuci przez wiecznie ciekawych czytelników i odbiorców programów telewizyjnych . Tych co są na samym szczycie sławy maluczcy połkną i nazajutrz od początku spróbują się dopominać o nowe ciasteczko i nowych idoli programów. A 50 lat to wiek kiedy mężczyźni dziecinnieją.Coś o tym wiem ,ale sza , nic nie powiem , każdy ma przecież swoje tajemnice . Z drugiej strony, dziećmi jesteśmy wszyscy , różnie się bawimy w życiu, najważniejsze bawić się tak aby drugiemu nie popsuć humoru. O co nieraz nie dbają reżyserzy programów telewizyjnych a piszący ten komentarz ma nadzieję, że wam go nie popsuł w niedzielne popołudnie, kiedy przepisuję wreszcie te słowa skreślone ciemną nocą. Odpowiedz Link