wilczyca1953 06.05.09, 11:38 Z zasady nie wklejam linków ale ten artykuł jest tak szokujący ,że zmusił mnie do tego.Ile człowiek może znieść poniżenia? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga-kosa Re: Koszmar 06.05.09, 13:26 Prawdopodobnie chodzi Wilczycy o tytułową stronę www.gazeta, o kobietach gwałcony ch przez Armie Czerwoną. Koszmar spokojnie przeczytać nie mozna . A wiadomo ,ze takie rzeczy dzieją się i teraz bez względu na to czy jest wojna, Często młode dziewczyny są mamione karierą na zachodzie i kończa jak te przed laty..........aga Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Koszmar 06.05.09, 18:52 O właśnie , trzeba zadac sobie pytanie , czy w dzisiejszych czasach , w wypadku wybuchu wojny, dochodziłoby do takich sytuacji?? Jestem przekonany , wchodzący robili by co chcieli , przecież wszechobecny internet przestałby działać , wiadomości byłyby jedynie słuszne wypuszczane przez tubę rządową lub okupancką, znów o tych tragediach dowiedzielibyśmy się grubo po wojnie . Tfu , tfu , lepiej już, żeby do żadnej nie doszło . Odpowiedz Link
wilczyca1953 Re: Koszmar 06.05.09, 20:16 Przepraszam z tego wszystkiego nie wkleiłam linka.Dobrze,ze zapamiętałam dane personalne dziewczyny-kobiety. wyborcza.pl/1,76842,6558185,Branka_Armii_Czerwonej.html Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Koszmar 07.05.09, 21:32 Znałam kobietę -Rosjankę (gdzies ze Smoleńska).W czasie wojny została wywieziona na roboty do Niemiec.Opowiadała jak tam było,nie było lekko ale przeżyły,czekały na koniec wojny,na swoich.Jak wkroczyła Armia Czerwona to na ich oczach żołnierze zgwałcili najmłodszą z nich-po kolei pastwili sie nas ta dziewczyną i na koniec ją zastrzelili.One potem ukrywały sie u Niemca w piwnicy.Po powrocie do kraju nie pozwolono jej wrócic do domu tylko trafiła za Ural bo tak kończyli jeńcy wojenni i kobiety wysyłane na roboty.Taam poznała Polaka zesłańca, wyszła za niego za maz i przyjechała z nim do Polski w 1956 r.To co opowiadała to sie nie miesciło w głowie-ona też nie mogła tego zrozumiec ze spotkało ja tyle krzywd od swoich. Nam też przez tyle lat wmawiano przyjazń... Odpowiedz Link
52ania Re: Koszmar 09.05.09, 13:37 Czytałam ten artykuł.To potworna zbrodnia.Niestety, to nie tylko Rosjanie byli tacy podli.To prawda,że zwycięzcy biorą wszystko.Teraz też mamy do czynienia z takimi wynaturzeniami. Odpowiedz Link