super2222 16.05.09, 08:19 Mam pytanie: jak to się dzieje że koń, krowa i jeleń jedzą to samo, czyli trawę. Jeleń wydala małe suche kuleczki, krowa duże, płaskie, rzadkie placki, a koń wysuszone klumpy. Co jest tego przyczyną?" Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sagittarius954 Re: Pytanie 16.05.09, 09:34 Jeleń i koń różnią się wielkością żołądków i układu pokarmowego jak i florą zajmującą te przestrzenie co ma przecież zasadniczy wpływ na to co wydalają .ale sama zauważyłaś że robią na sucho, czyli szybko połowicznie trawią i wydalają Krowa jest całkowicie odmienna od nich bo ma dwa żołądki , trawa zawiera celulozę która jest nie do strawienia dlatego musi odleżeć swoje w jednym żołądku później robi cofkę i jeszcze raz ten materiał krowa połyka aby go strawić. dlatego to jest papka mocno przetrawiona . a poza tym masz taki serwis zadajpytanie.pl/ O ile będzie orginalne to ci na nie szybko odpowiedzą To teraz odpowiedz mi ? Skąd to pytanie ?Zamierzasz zakupić krowę ? Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Pytanie 16.05.09, 11:15 W końcu co za różnica - i to g.....i to g....... Odpowiedz Link
anoagata Re: Pytanie 16.05.09, 12:48 U nas się mówi wszystko równo z tego g...Super222chyba faktycznie chcesz zakupić jakąś krowę jeżeli tak to daj mi znać to dam ci wskazówki w jej wychowywaniu. Odpowiedz Link
super222 Re: krowę kupić 16.05.09, 15:39 Anoagato, kupię krowę i chętnie przyjmę twoją pomoc jako *supersołtysowej* (sama tak się nazwałaś) w jej wychowywaniu, ale musisz najsampierw (czyli przede wszystkim) nauczyć się czytać i liczyć, bo cóś mi się wydaje, że stajesz się półanalfabetką albo wtórną... PS. moja sympatia do ciebie nie ostygła )) Odpowiedz Link
anoagata Re: krowę kupić 16.05.09, 18:08 Najsampierwej powiem że pół.. nie jestem a wtórny owszem czasem mię ogarnia albo dopada ale proszę wskaż mi miejsce w którym jest to tak widoczne,będę zmuszona chyba zaprzestać tu czytać i pisać. Odpowiedz Link
cortyzol Re:Anoagata 17.05.09, 10:57 A no agato powiem Ci tak ,że Agata niekoniecznie nogą zamiata . Jak się rozwścieczy to i językiem poleci.A co będziesz sobie żałować tu nie ma co dworować! Odpowiedz Link
laskanebeska_live Re:Anoagata 17.05.09, 16:45 Tak sobie czytam wasze posty i zastanawiam się czy ludzie z wiekiem tetryczeją??? Przeciez ta wasza super to jakies wyjatkowo złosliwe babsko. Niedługo będe tez emerytką i miałam chęc wkrecic sie do was ale ... Odpowiedz Link
jagoda491 Re:Anoagata 17.05.09, 19:05 Może nie wszyscy tetryczeją? spróbuj, zawsze możesz się wycofać. mam wrażenie,że jednak tylko niektórzy na tym forum zachowują się dziwnie. no, ale ludzie są różni i nie wszystkim jest w smak to samo? mnie wpis superki też zniesmaczył, ale to może ja jestem jakaś inna? Odpowiedz Link
cortyzol Re:Anoagata 18.05.09, 12:19 No widzisz sołtysowo Ty moja.Już lepiej. Obieram kartoszki+rybeńka ty moja + mniszek z pomidorem w smietance=obadek a po tym do roboty .Do zobaczenia wieczorem. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Pytanie 16.05.09, 12:57 Jest taka roznica, ze w lajno krowy raczej nikt nie chcialby wdepnac iryska2604 napisała: > W końcu co za różnica - i to g.....i to g....... Odpowiedz Link
anoagata Re: Pytanie 18.05.09, 08:25 I odpowiedż! tak poczytałam i trochę podniosłam sie na duchu i postanowiłam że tą uwagę to ja olała/trochę brzydko powiedziawszy/,myślę,że jednak nie zaśmiecam tego forum i jeszcze pobędę.Pozdrawiam ze słonecznych dziś Mazur. Odpowiedz Link