Dodaj do ulubionych

Są wśród nas

30.07.09, 19:17
wiadomosci.onet.pl/1568335,2679,1,postjudymowie_i_postsilaczki,kioskart.html
Obserwuj wątek
    • jagodajna Re: Są wśród nas 30.07.09, 19:31

Są wśród nas
      na pewno ale ja najbardziej wzruszona i pełna wdzięczności jestem jak widzę młodych, bardzo młodych wolontariuszy w hospicjach. Napawa mnie jakąś wiarą i radością taki widok w tych ciężkich czasach.
      • wadera1953 Re: Są wśród nas 30.07.09, 20:12
        Kochane w cuda jeszcze wierzycie? Tusk Was nie wyleczył. To nie długo się
        przekonacie jakie to cuda.A jeśli chodzi o ten cały wolentariat to są tylko
        pozory i odskocznia ,dobry ton i pkt do czegoś tam .A jaką kasę się na tym robi
        to Ci się w głowie nie mieści.Cale rodziny z tego żyją i to jak!!!Naprawdę
        takie rarytasy jak ten ze skrzypcami to wyjątki. Dymna np. robi to z dużym
        zaangażowaniem i bez korzyści materialnych dla siebie ale jej to jest samej
        potrzebne jako rehabilitacja po Dymnym.Tak naprawdę to nikogo nic w tym zakresie
        nie obchodzi ,no chyba,że na horyzoncie pojawiają się many ,many.

http://i44.tinypic.com/mlis9.jpg
        • jagodajna Re: Są wśród nas 30.07.09, 20:39
          Wadero, "ten ze skrzypcami to wyjątki", ja znam więcej wyjątków, to cudnych wyjątków w tej dziedzinie smile Dlatego wierzę w ludzi smile
          • wadera1953 Re: Są wśród nas 30.07.09, 21:00
            Moje gratulacje. Teraz to ludzie tylko mówią ,że wierzą a chodzą do spowiedzi i
            do kościoła żeby sąsiedzi widzieli. Hahaha
            • zajbel Re: Są wśród nas 31.07.09, 12:34
              Doprawdy Wadero wstyd mi za Ciebie. We wszystkim doszukujesz sie
              złych intencji. Jest takie chińskie przysłowie "sądź ludzi według
              siebie a niewiele się pomylisz" I to jest właśnie podsumowanie
              Twoich wypowiedzi. Ponieważ sama nigdy niczego dobrego
              bezinteresownie nie zrobiłaś to twierdzisz że inni robia to dla
              pieniędzy, ponieważ jesteś zła, sądzisz że inni są jeszcze gorsi i
              tak dalej.Wiem coś niecoś na temat wolontariatu i wiem że na tym
              pieniedzy nie zbijesz. A to że każdy nasz dobry uczynek jest dobry
              tez i dla nas to fakt. Przecież każdy znas chce się dowartościować,
              jeżeli czyni to pomagając innym to chwała mu za to, gorzej jeżeli
              dowartościowuje się ściągając reszte do poziomu rynsztoka.
              • 1skowronek Re: Są wśród nas 31.07.09, 12:38
                Zajbel - jestem z Tobą. Pozdrawiam serdecznie. Bezinteresownie.
                • jagoda491 Re: Są wśród nas 31.07.09, 12:46
                  A ja wierzę w bezinteresowność i chęć niesienia pomocy nie dla kasy
                  a dla własnej satysfakcji. Nie wszyscy są źli, na całe szczęście.
                  • agat-a52 Re: Są wśród nas 31.07.09, 13:55
                    Uważam, że tym, którzy korzystają z pomocy nie ma znaczenia czy pomoc jest interesowna, czy nie. Ważne, że jest.
                    • wacka1 Re: Są wśród nas 31.07.09, 14:54
                      Tacy co tyko krytykują.Ja nie krytykuję,pomagam.Maasz rację zajbel.Wadera,to
                      przecież samica wilka,czyli wilczyca.Na wszystko i na wszystkich patrzy jednym
                      przymrużonym okiem i szczerzy kły.Kobieto strach spotkać cię w realu.
                      • wadera1953 Re: Są wśród nas 31.07.09, 17:02
                        Jak pięknie ludzie kłamią i to jak, bez mrugnięcia okiem.Pazerność ich nie zna
                        granic.Najlepszym przykładem jest Kościół.Właśnie Wacusiu w Realu też kradną i
                        to legalnie a Rząd udaje ,że nie wie o co chodzi.Grosze się daje biedakom a
                        Właściciele marketów końca z końcem nie mogą związać.Biedaki z podatków ich
                        zwolniono bo z czego płacić. Trzeba jeszcze dokładać do interesu.
                        To jest wolontariat. Podobnie lekarze, adwokaci, notariusze.
                        A ja na to patrzę z przymrużeniem oka i szczerzę kły. Oj głupia Ty,głupia Ty.
                        Bym zapomniała ktoś tam za darmo na skrzypcach gra.Hahaha
                        • wacka1 Re:wadera 31.07.09, 18:49
                          zgadzam się ,ze ludzie kłamią i kręcą,ze nie płacą podatków
                          supermarkety.Wolontariat to zupełnie coś innego to dobrowolna,bezpłatna,świadoma
                          praca na rzecz innych.Posiadam wiedzę,doświadczenie dzielę się nią,pomagam
                          innym.Cieszę się ,jeżeli uda mi się pocieszyć chorą duszę ludzką i uśmiech
                          zagosci na jego ustach.To tak mało a zarazem tak wiele.Zaczni uśmiechać się
                          doludzi a oni ci to odwzajemnią.Znacznie milsze to niż wieczne ich obszczekiwanie.
                          • agat-a52 Re:wadera 31.07.09, 19:32
                            Wystarczy dokładnie bez emocji i uprzedzeń przeczytać post Wadery i każdy zrozumie kogo ma na myśli. I zgadzam się z treścią jej wypowiedzi. Tu nie chodzi o wolontariat zwykłych, dobrych ludzi. Jeżeli czytając artykuł nie pomijamy treści zawartej w marginesach, to napewno nie będziemy ślepo wierzyć w bezinteresowność.
                          • 52ania Re:Są wśród nas... 31.07.09, 19:40
                            ludzie potrafiący bezinteresownie pomagać potrzebującym.To nie tylko
                            wolontariat, to codzienność.Kiedyś mój mąż zasłabł i pomocy udzielił
                            mu zupełnie nieznany człowiek.Wezwał karetkę,dowiedział się gdzie ja
                            pracuję i zadzwonił do mnie do pracy.Po jakimś czasie poznałam tego
                            Pana,mieszka na moim osiedlu.Podziękowałam,a on na to,że jest tylko
                            człowiekiem.Ja zawsze podchodzę do leżącego człowieka i pytam,czy
                            potrzebuje pomocy.Często odpowiadają,proszę mnie zostawić jestem
                            pijany.To jest takie nic,ale to jest właśnie życie.Sam wolontariat
                            to wspaniała sprawa.Podziwiam tych ludzi i uważam,że powinno się o
                            nich pisać i pokazywać ich w telewizji.Pomagajmy sobie nawzajem.
              • wadera1953 Re:Zajbel 01.08.09, 08:59
                Rozumiem Wackę . Robi to bo musi bo taki ma charakter. Nie usiedzi a,że jest
                dość zamożna to i może sobie pozwolić na takie "hobby". Nazwałam to hobby bo to
                jest taki konik ,którego trzeba lubić i mieć do niego dużo serca ale i czasu i
                bezinteresowności. Nie rozumiem natomiast Zajbel. Zabierasz głos bardzo
                krytyczny a może napisze coś o swoim wolontariacie, tak prawdę od serca.Co
                takiego uczyniłaś ,że krytykujesz mnie.Nawet nie zrozumiałaś kobieto co
                napisałam.Idź do lodówki i napij się zimnego mleka,następnie przeczytaj jeszcze
                raz to co napisałam i zabierz głos.Nie zapomnij pokazać nie tylko moje zło ale
                swoją dobroć.Znam takie katoliczki jak Ty-wolontariuszki też.
                • pia.ed Re:Zajbel 01.08.09, 12:53

Nie znam Wacki, ale to co napisala wyglada tylko na opis samego
                  sedna wolantariatu
                  ...
                  niekoniecznie Wacka sama musi byc wolontariuszka,
                  do tego zamozna!
                  Wacka pisze wprawdzie w pierwszej osobie, ale to moze byc tylko taka
                  literacka forma wypowiedzi ...
                  Co wcale nie oznacza ze Wacka nie jest wolontaruszka,
                  tak dla wyjasnienia, bo nieporozumien jest juz wystarczajaco!

Wolantariat nie jest zreszta jaks nowoscia, przeciez juz 2000 lat
                  temu istnial milosierny samaryta, potem byl ruch skautow i
                  harcerzy ze swom niesieniem pomocy, Czerwony Krzyz ... juz nie
                  mowiac o tej slawnej pielegniarce ktora angazowala panie z dobych
                  domow
                  do pomocy rannym zolnierzom ...

wadera1953 napisała:
                  "Rozumiem Wackę . Robi to bo musi bo taki ma charakter. Nie usiedzi
                  a,że jest dość zamożna to i może sobie pozwolić na takie "hobby".
                  Nazwałam to hobby bo to jest taki konik ,którego trzeba lubić i mieć
                  do niego dużo serca ale i czasu i bezinteresowności."

• zajbel Re:Wadero 01.08.09, 13:06
                    Nie poraz pierwszy7 wyżywasz sie na mnie . Piszę krytycznie bo taka
                    jest prawda. A Ty ani mnie nie znasz ani nie wiesz czym sie zajmuje
                    a od razu ferujesz wyrok. A ja w swoim życiu zrobiłam naprawde dużo
                    dla innych i wiem że bezinteresownośc nie boli ani nie kosztuje. Mam
                    to w naturze jako Wodnik a pochodze z rodziny działaczy społecznych
                    i u mnie jest to we krwi. Co do tego czy jestem katoliczka to już
                    nikomu spowiadać sie nie muszę. I Wadero, czytać umiem ze
                    zrozumieniem a u Ciebie z tym gorzej.
                    • wadera1953 Re:Wadero 01.08.09, 14:20
                      Cały post czyta się już przyjemniej.Mleko pomogło.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka