07.08.09, 13:31
Oglądałam ostatnio swoje zdjęcia z wnukami i doszłam do wniosku, że jak tylko
trochę zawieje wiatr to wyglądam, jakbym miała na głowie łyse placki, co nie
jest prawdą. Farbuje aktualnie włosy na orzech laskowy, lub orzechowy brąz i
lubię te kolory. Niestety kontrast naturalnej siwizny z farbowanymi włosami
jest przeokropny. Zresztą zobaczcie same.
http://i32.tinypic.com/f582l5.jpg
Koszmarnie to wygląda, prawda?
Czy przypadkiem nie powinnam zrobić z siebie jakiejś blondynki? Co o tym myślicie?
Obserwuj wątek
    • jagodajna Re: Włosy 07.08.09, 15:06
      Jeżeli lubisz ten kolor, to trzeba odrosty farbować częściej.
      Albo wypróbować jakiś platynowy blond, niektóre panie mają cudny siwy włos naturalny i jest im do twarzy.smile
      • agat-a52 Re: Włosy 07.08.09, 17:30
        Jasny blond uwypukla wszystkie niedoskonałosci cery. Orzech, beż i jasne brązy są kolorami ciepłymi i można sobie dopasować. Jak zaczyna się zabawę z kolorami, to należy pamiętać, że odrosty i wypłowiałe końcówki nie wygladają estetycznie. Jagoda ma rację, że niektóre panie w siwych, dobrze ostrzyżonych fryzurkach wyglądają ładnie. Można farbę nakładać na sam odrost, a końce w tym samym odcieniu odświeżać szamponem.
        • dede43 Re: Włosy 07.08.09, 19:06
          Dziewczyny, ja to wszystko wiem, ale teraz włosy zaczęły mi rosnąć jak oszalałe.
          Dziś już mam taki odrost prawie jak na tym zdjęciu, a farbowałam je już po
          "krasnalach", czyli po 22-23 lipca. A może na czubku zrobić sobie jakieś
          pasemka?. Przecież nie mogę co 2 tygodnie farbować odrostów.
          A szampony nie wchodzą w grę. Te prawdziwie koloryzujące nakłada się przecież
          jak farby, te "byle jakie" brudzą pościel i kołnierzyki.
    • dede43 Re: Włosy 07.08.09, 19:09
      I jeszcze jedno - zabawę kolorami rozpoczęłam jakieś 49 lat temu. Zaraz po
      maturze ufarbowałam się na czarno i obcięłam a la` Pola Negri.
      Pierwsze siwe włosy miałam w wieku 15 lat, w wieku 26 już średnio co drugi był
      siwy. Ale ta siwizna była wyjątkowo brzydka, nie taka równomierna, tylko placki
      całkiem białe i placki naturalnego koloru, pomieszanego z siwymi.
      • agat-a52 Re: Włosy 07.08.09, 19:35
        Ja do 40-tki nosiłam długie blond, a naturalne mam ciemny szatyn. Odrosty robiłam co 2 tygodnie. Fryzjerka namówła mnie na bardzo ciemny brąz i o dziwio, dobrze się czułam i wszyscy zgodnie stwierdzili, że blond był fajny, ale ten ciemny podkreśla moje zielone oczy i oliwkową cerę. Teraz jak skończyłam 5o-tkę, to zaczęłam siwieć, ale tylko skronie i okolice czoła i noszę niezmiennie ten ciemny brąz, ale znowu farbuję odrosty co 2 tyg. Zrobiłam sobie balayage, ale teraz go zlikwidowałam, bo mam za gęste włosy, a balayage optycznie zwiększa objętość. Jak nie chcesz, żeby odrost był widoczny, to jeszcze możesz zrobić dużo jasnych pasemek w kolorze m/w odrostu i wtedy te siwe nie będą się tak odcinały. Ale niech Ci to zrobi dobry fryzjer, żebyś nie miała koloru kurczakowego.
        • jagodajna Re: Włosy 07.08.09, 20:42
          Spróbuj przetrzymać lato tzn.farbować odrosty a jak przyjdzie pora, że w czapie będziesz chodzić,zrezygnuj z farbowania, poczekaj na naturalny kolor /szybko Ci rosną/ i wtedy sama ocenisz - czy zostać w naturze czy też coś kombinować.
          Moja sąsiadka mając ok 25 lat była już siwa jak "gołąbek" /ponoć to genetyczne/, farbowała na przeróżne kolory i zawsze była niezadowolona. Obecnie ma 51 lat i piękne srebrne włosy, czasem podkreśli tylko odcień szamponem koloryzującym.
          • anerim Re: Włosy 07.08.09, 21:29
            Jakie fajne masz wnuczkismile
            • irena0503 Re: Włosy 07.08.09, 21:54
              Tak sobie czytam wasze wypowiedzi i już wiem co zrobić z
              włosami.Dzięki.
            • dede43 Re:anerim 08.08.09, 07:32
              Ta "wnuczka" blondynka to chłopak: Tymek-Zadymek.
            • dede43 Re:irenko 08.08.09, 07:34
              A ty co postanowiłaś? Przyznasz się się?
              • irena0503 Re:irenko 08.08.09, 16:37
                To co radzi agat-a , pasemka w kolorze odrostu.
    • skiela1 Re: Włosy 08.08.09, 02:07
      Masz ladna fryzurke i z tego co widze dosc geste wlosy.
      Lubisz orzechowy ciemny braz i orzechowy laskowy.
      To sa faktysmile
      widzialam babeczke,ktora miala podobna fryzure,siwe wlosy (cala dlugosc ,wiec
      musialabys zapuscic)i na to rzucone gesto pasemka , u niej to byly
      brazowo-miedziane.W sumie na glowie miala 3 kolory-braz,miedz i siwy.Przy tak
      zmieszanych kolorach odrosty nie wygladaja drastycznie.
      Tylko,ze teraz musialabyc przezyc z odrostami....przynajmniej do zimywink
      • anerim Re: Włosy 08.08.09, 08:31
        Przepraszam Tymkasmile, a włosy, można zmienić, ważne że reszta bez
        zarzutu.
        • 1skowronek Re: Włosy 08.08.09, 11:48
          Pasemka są praktyczne ale TYLKO PRAKTYCZNE. Pozostaje farbowanie odrostów. Czy
          stosujesz szampon i odżywkę do włosów farbowanych? Pozdrawiam.
          • dede43 Re: Włosy 08.08.09, 14:23
            Ja bym się nawet zdecydowała na siwe, tylko, że moja siwizna jest brzydka.
            Przód, czubek i boki białe, tył po prawej stronie siwo-ciemny (mniej więcej 2
            siwe,jeden ciemny), a po lewej ciemno-siwy (2 ciemne,jeden siwy). Czyli dla
            ładnej siwizny tez by je trzeba było farbować. To już lepiej całe na jakiś jasno
            bursztynowy, czy tym podobne.
    • waliakon2 Re: Włosy 08.08.09, 14:42
      Gdzie Ty widzisz tu siwiznę młoda przystojna kobieto.http://i30.tinypic.com/e6642u.jpg
      • jagodajna Re: Włosy 08.08.09, 15:48
        Właśnie http://img43.imageshack.us/img43/2651/26637870.gif..ja też widzę przystojną tylko...http://img43.imageshack.us/img43/2651/26637870.gif
      • dede43 Re: Dziękuje konwalio 08.08.09, 17:19
        Bardzo dziękuję.
        • jagoda491 Re: Dziękuje konwalio 10.08.09, 19:11
          Nie rozumiem z czego Dede robi problem. Wygląda super.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka