Dodaj do ulubionych

Klania sie "madra inaczej, infantylna baba"

21.11.09, 19:18
Dzisiaj siedze w domu, bo corka ma wymiotnego wirusa, maz pojechal z synem na
rugby, wiec sobie przegladam net... I trafilam na cos takiego:

czterydychy.blog.onet.pl/Dobra-dobra-ale-zanim-polece,2,ID394499782,n
Hmmm, dziwnie mi sie zrobilo. Ciekawe, czy ta pani by mnie nazwala "madra
inaczej, infantylna baba" w realu? Albo prynajmniej w "wirtualne" oczy?

Nie mowiac o tym, ze jej kolezanki na tym blogu w komentarzach pisza dokladnie
to samo o Polakach za granica, co w cytowanym watku :-)))
Obserwuj wątek
    • kingaolsz Re: Klania sie "madra inaczej, infantylna baba" 21.11.09, 19:36
      No prosze, ciekawe czy sie ujawni :P

A nie wspomniala juz, ze na koncu argument, ze przeciez opisujemy w pewnym
      sensie siebie tez padl.
      • edytataraszkiewicz Re: Klania sie "madra inaczej, infantylna baba" 21.11.09, 19:39
        Wow ,nawet moje zdanie padlo!
        • jaleo Re: Klania sie "madra inaczej, infantylna baba" 21.11.09, 19:41
          Ciekawa jestem, dlaczego z mojej wypowiedzi zostalo wyciete zdanie, ze Polki
          mozna poznac po swietnej figurze - nie pasowalo do koncepcji??
          • senga79 Re: Klania sie "madra inaczej, infantylna baba" 21.11.09, 19:42
            Kurde ja nie pasuje do opisu, wtopiłam się w tłum ;) :P
          • kingaolsz Re: Klania sie "madra inaczej, infantylna baba" 21.11.09, 19:43
            Wybrala co pasowalo.

Ale tak sobie pomyslalam, ze musialy te opisy byc mocno trafne, ze ta osobe tak
            bardzo osobiscie ruszyla ta "krytyka".
            Sama jestem tleniona blondynka ( no niby rozjasniona tylko )- moze tez powinnam
            sie poczuc urazona :D
            • edytataraszkiewicz Re: Klania sie "madra inaczej, infantylna baba" 21.11.09, 20:09
              kingaolsz napisała:

> Wybrala co pasowalo.
              >
              > Ale tak sobie pomyslalam, ze musialy te opisy byc mocno trafne, ze
              ta osobe tak
              > bardzo osobiscie ruszyla ta "krytyka".
              > Sama jestem tleniona blondynka ( no niby rozjasniona tylko )- moze
              tez powinnam
              > sie poczuc urazona :D

Ja chyba tez ,bo od lat mam typowo tipsowe paznokcie,choc wlasne,ale
              jak ktos nie dotknie to nie wie:P
              • jaleo Re: Klania sie "madra inaczej, infantylna baba" 21.11.09, 20:19
                Wiecie co, tak sie zastanawiam, skad sie bierze taka drazliwosc.

Np. na temat "Brits abroad" robia skecze, cale seriale, pewnie w encyklopedii
                jest nawet zdjecie typowego Brit abroad ze snieznobialymi nogami wystajacymi i
                szortow i spieczonym na raka obliczem, kazdy Brytyjczyk obudzony w srodku nocy
                by potrafil wyrecytowac po czym takiego "Brit abroad" poznac. I czy ktos sie
                bulwersuje, wyzywa od glupich bab, tudziez ripostuje "sam tez tak wygladasz"??
                Czy ktos z tego robi sprawe narodowego honoru? Czemu my tacy drazliwi jestesmy
                jako narod?
                • edytataraszkiewicz Re: Klania sie "madra inaczej, infantylna baba" 21.11.09, 20:23
                  Mysle,ze to sie niedowartosciowania bierze...
                  • murasaki33 Re: Klania sie "madra inaczej, infantylna baba" 21.11.09, 20:26
                    Tez sie mi tak wydaje.
                • senga79 Re: Klania sie "madra inaczej, infantylna baba" 21.11.09, 20:37
                  Zanim nie przyjechałam na wyspy miałam zgoła odmienny obraz Anglika niż teraz.

Największa różnica między moim wyobrażeniem a rzeczywistością to podejście do
                  samego siebie. Anglicy mają super dystans do siebie, świetnie potrafią się śmiać
                  z samych siebie. Nie maja kompleksów ( czasem wpada to w samo zachwyt ;) )

Taka mi się przypomniało. Różnica między imprezą przebieraną w PL a UK.

W Polsce nei widuje sie ludzi przebranych za świnkę czy ufo w tranwajach lub
                  autobusach śpieszącyhc na imreze. PRzecierz to obciach ...
                  W Anglii nawet starsze panie bez krępacji w biały dzień w różowym staniku na
                  białej bluzce pomyka na zabawę :)
            • m0nalisa Re: Klania sie "madra inaczej, infantylna baba" 22.11.09, 00:01
              Ja tez tleniona wiec sie nie martw, nawet tipsy mam, no niestety nie oczojebny
              dlugi roz tylko krotkie ale tips to tips :D
              I urazona sie nie czuje wazne co w glowie kobitki
              Moje zdanie tez padlo tak nawiasem mowiac
    • carmelaxxx Re: Klania sie "madra inaczej, infantylna baba" 21.11.09, 20:30
      hmm zdarza sie ze te stereotypy faktycznie mozna spotkac na ulicy ale nie tylko,
      rzeklabym ze sa dwie grupy, jedna to tacy wlasnie stereotypowi ludzie a druga
      tacy co raczej nosza sie zupelnie normalnie jak na standarty europejskie. Co
      wiecej zauwazylam ze obie grupy wzajemnie sie krytykuja oceniajac innych po
      wygladzie hehe.
    • golfstrom Re: Klania sie "madra inaczej, infantylna baba" 21.11.09, 20:59
      A mnie szkoda, ze juz sie nie chce odzywac, bo - wbrew temu co piszecie - wcale nie jest niedowartosiciowana i przewrazliwiona.

Co prawda tekst napisala bardzo nierzetelny, co zwykle nastepuje, kiedy ktos publikuje, kiedy go cholera strzeli. Ale ostetecznie ktos chyba ma prawo sie nie zgadzac?

A zrobilo Ci sie dziwnie, ze ktos Cie tak nazwal, czy ze ktos Cie moze tak postrzegac?
      • senga79 Re: Klania sie "madra inaczej, infantylna baba" 21.11.09, 21:03
        Pisać może sobie każdy co chce i jak chce ( w granicach prawa )
        Każdy też ma prawo komentować co przeczytał.

Dziwi nas po prostu tak wielkie zbulwersowanie odnośnie stereotypów.
        Nikt przecież palcem nie wytykał, nazwiskami nikt nie sypał, a oburzenie takie
        jakby tu rodzoną matkę i dziadka komuś obrażali.
        • golfstrom Re: Klania sie "madra inaczej, infantylna baba" 21.11.09, 21:55
          Biorac pod uwage, ze calkiem niedawno przetoczyla sie tu niezwykle goraca
          dyskusja dotyczaca stereotypow na temat Polakow, to jestem w stanie te emocje
          zrozumiec, bez przeprowadzania psychoanalizy.

Zeby nie bylo - rowniez czuje sie "pokrzywdzona", bo moja wypowiedz tez przeszla
          jakas dziwna operacje plastyczna.
      • jaleo Re: Klania sie "madra inaczej, infantylna baba" 21.11.09, 21:10
        Dziwnie mi sie zrobilo, ze nie miala odwagi tu napisac, ze jestesmy glupie baby,
        tylko sobie tam przekopiowala "wybiorczo" ocenzurowane wypowiedzi, tak zeby sie
        zgadzalo do "tezy".

Kazdy ma swoje zdanie, jak by wszystcy sie zgadzali to by na forum bylo nudno.
        • golfstrom Re: Klania sie "madra inaczej, infantylna baba" 21.11.09, 22:03
          Ale co to ma za znaczenie, czy napisze tu, czy tam?
          Tam sobie napisala, bo to jej blog. Widac jest przekonana (z czym akurat sie
          zgadzam), ze zaczynanie na tym forum rozmowy na temat slonia nie ma wiekszego
          sensu.
          • jaleo Re: Klania sie "madra inaczej, infantylna baba" 21.11.09, 22:10
            golfstrom napisała:

> Ale co to ma za znaczenie, czy napisze tu, czy tam?

Dla mnie ma znaczenie, bo tchorzostwem traca. Ale moze sie myle, moze ona nie
            chciala obrazic naszych uczuc :-D
            • golfstrom Re: Klania sie "madra inaczej, infantylna baba" 21.11.09, 22:18
              Nie wiem, co chciala a czego nie. Wiem, ze jest na tym forum sporo innych osob,
              ktorym mozna by zarzucic ignorowanie cudzych uczuc i jazde po bandzie, ale z
              powodu towarzyskich ukladow osobom tym nigdy nie zwroci sie uwagi. To tez
              zalatuje tchorzostwem.
              • derka1 Re: Klania sie "madra inaczej, infantylna baba" 21.11.09, 22:22
                golfstrom napisała:

> Nie wiem, co chciala a czego nie. Wiem, ze jest na tym forum sporo
                innych osob,
                > ktorym mozna by zarzucic ignorowanie cudzych uczuc i jazde po
                bandzie, ale z
                > powodu towarzyskich ukladow osobom tym nigdy nie zwroci sie uwagi.
                To tez
                > zalatuje tchorzostwem.

Golf, pozwolisz, ze za to srebro kawe Ci w sobote postawie
                (nieodgrzewana!!!) :-))
                • golfstrom Re: Klania sie "madra inaczej, infantylna baba" 21.11.09, 22:27
                  Yay!!!

O pardon... Znaczy sie: hurrra! :)
      • kingaolsz Re: Klania sie "madra inaczej, infantylna baba" 21.11.09, 21:38
        Golfstorm - najwidoczniej to osoba, ktora znasz.

Ale zwroc uwage, ze my wszystkie pisalysmy o OGOLE ludzi, o tym co zwraca nasza
        uwage. To sie nazywa generalizowanie.

A ta osoba, zamiast sie dopisac i wyrazic swoje zdanie to raczej tchorzliwie
        wyciela kawalki i wrzucila na swojego bloga, juz duzo bardziej osobiscie
        skomentowala osoby piszace "madra inaczej, infantylna baba" ( z reszta co to w
        ogole za stwierdzenie? poziom pierwszej klasy podstawowki). Ani nie odezwala sie
        tu ze swoim odmiennym zdaniem, ani nie dala nam szansy sie "bronic" - piszac
        gdzies, gdzie najprawdopodobniej nie zajrzymy.
        • murasaki33 Re: Klania sie "madra inaczej, infantylna baba" 21.11.09, 21:49
          My sobie piszemy, ona nas komentuje, my ja komentujemy, to ona tez
          sobie napisze...
          • jaleo Re: Klania sie "madra inaczej, infantylna baba" 21.11.09, 21:59
            murasaki33 napisała:

> My sobie piszemy, ona nas komentuje, my ja komentujemy, to ona tez
            > sobie napisze...

No infantylnie to troche wyglada, co nie? :-D

Ja bym chetnie tam przeniosla ten watek, bo lubie dyskutowac, ale to jest blog a
            nie forum, wiec formula taka, ze sie daje tylko pojedynczy komentarz.
        • golfstrom Re: Klania sie "madra inaczej, infantylna baba" 21.11.09, 22:25
          Kinga, zgadzam sie, ze ten wpis jest bardzo kontrowersyjny. Derka wyjasnila
          nizej, czemu wpis wyglada tak, jak wyglada.
          To jest tekst pisany pod wplywem emocji i w przypadku tej osoby mnie to
          wyjasnienie wystarcza. Innym nie musi.
      • jaleo Re: Klania sie "madra inaczej, infantylna baba" 21.11.09, 21:47
        golfstrom napisała:

>
        > Co prawda tekst napisala bardzo nierzetelny, co zwykle nastepuje, kiedy ktos pu
        > blikuje, kiedy go cholera strzeli.

Ale ja wlasnie nie rozumiem, dlaczego "cholera kogos strzela" do tego stopnia,
        ze musi zwyzywac kogos na swoim blogu, po przeczytaniu watku na blahy,
        niepersonalny temat, gdzie ludzie pisza ze sporym przymruzeniem oka.
        • golfstrom Re: Klania sie "madra inaczej, infantylna baba" 21.11.09, 22:12
          > Ale ja wlasnie nie rozumiem, dlaczego "cholera kogos strzela" do tego stopnia,
          > ze musi zwyzywac kogos na swoim blogu, po przeczytaniu watku na blahy,
          > niepersonalny temat, gdzie ludzie pisza ze sporym przymruzeniem oka.

Dziwnie to brzmi w ustach osoby, ktora sama prowadzi osobista krucjate. Widac na kazdego dziala cos innego. Czy kogos cholera strzela na blogu, czy na forum, efekt jest zwykle taki sam.
          • jaleo Re: Klania sie "madra inaczej, infantylna baba" 21.11.09, 22:43
            golfstrom napisała:

> Dziwnie to brzmi w ustach osoby, ktora sama prowadzi osobista krucjate.

Mnie nie tyle "cholera wziela", co mi sie nudzi. Ale jak gypsi dobrze prawi,
            temat nie warty "swieczki".
            • golfstrom Re: Klania sie "madra inaczej, infantylna baba" 21.11.09, 22:49
              Ja nie nawiazuje do tego watku. Ale masz racje - nie ma o czym mowic.
              • jaleo Re: Klania sie "madra inaczej, infantylna baba" 21.11.09, 22:53
                golfstrom napisała:

> Ja nie nawiazuje do tego watku. Ale masz racje - nie ma o czym mowic.

Oj cos mi sie wydaje, ze Ci nadepnelam na odcisk, nie mam pojecia kiedy i gdzie,
                bo w ogole Twoj nick malo kojarze, ale jesli tak, to przepraszam.
        • brittany Re: Klania sie "madra inaczej, infantylna baba" 22.11.09, 16:20
          jaleo

Ale ja wlasnie nie rozumiem, dlaczego "cholera kogos strzela" do
          tego stopnia,
          > ze musi zwyzywac kogos na swoim blogu, po przeczytaniu watku na
          blahy,
          > niepersonalny temat, gdzie ludzie pisza ze sporym przymruzeniem
          oka.
          >

No wlasnie , i tu sie zgodze z Jaleo .
          z przymruzeniem oka Drogie Panie , z przymruzeniem oka.
    • derka1 Re: Klania sie "madra inaczej, infantylna baba" 21.11.09, 21:49
      Tak, mnie tez jest szkoda, ze Wspomniana Wyzej Osoba nie chce sie
      juz wiecej forumowo udzielac ale moze wlasnie ten blogowy wpis
      ciutke "wyjasnia" dlaczego?

Zgadzam sie z golfstrom, ze jest troche nierzetelny - ale skoro
      Wspomniana Wyzej Osoba podjela decyzje o opuszczeniu grona "Matek
      Polek" we wczesnym stadium rozwoju forumowego watku - to naturalnie
      nie mogla widziec wszystkich wpisow; rowniez tych, ktorych troche
      oburzaly/smieszyly/dziwily stereotypowe wypowiedzi.
    • gypsi wzorem Anglikow 21.11.09, 22:24
      Proponuje ironiczny dystans.
      Gdyby sie przejmowac kazdym pazdziochem, co tu zaglada, a potem komentuje na
      boku, bo odezwac sie wprost nie ma odwagi... Toz to zycia by nie wystarczylo!
      Widocznie pazdziocha jednego z drugim cos musi uwierac w zyciu, ze tak
      odreagowuje. Ale niech tam, przeciez nie bedziemy darmowej kozetki zalowac,
      niech sobie pazdzioch poprawi nastroj.
      Moze by do nazwy dopisac - "Forum Matek Zalosnych"? :)))
      • jaleo Re: wzorem Anglikow 21.11.09, 22:38
        gypsi napisała:

> Proponuje ironiczny dystans.
        > Gdyby sie przejmowac kazdym pazdziochem, co tu zaglada, a potem komentuje na
        > boku, bo odezwac sie wprost nie ma odwagi... Toz to zycia by nie wystarczylo!
        > Widocznie pazdziocha jednego z drugim cos musi uwierac w zyciu, ze tak
        > odreagowuje. Ale niech tam, przeciez nie bedziemy darmowej kozetki zalowac,
        > niech sobie pazdzioch poprawi nastroj.
        > Moze by do nazwy dopisac - "Forum Matek Zalosnych"? :)))

Masz racje.
      • murasaki33 Re: wzorem Anglikow 22.11.09, 10:58
        Podzielam Twoje zdanie, Gypsi, w calej rozciaglosci. Najgorzej jak
        kogos cos uwiera a sam nie wie co.
    • aniaheasley Re: Klania sie "madra inaczej, infantylna baba" 22.11.09, 10:20
      Jak Ty jaleo dokopalas sie do tego blogu?
      Jedno jest pewne, zrobilas jej autorce niezla reklame, na pewno
      statystyki jej podskocza jak nigdy.
      Z tego co rozumiem, to autorka bloga kiedys tutaj pisywala, ale sie
      obrazila, juz nigdy nic nie napisze, ale z wypiekami na twarzy nas
      czyta, nakreca sie tym co przeczyta i wysmiewa sie z nas w swoim
      kaciku. Bardzo dojrzale to i madre.
      • jaleo Re: Klania sie "madra inaczej, infantylna baba" 22.11.09, 10:37
        aniaheasley napisała:

> Jak Ty jaleo dokopalas sie do tego blogu?

Przez przypadek, wczoraj mialam troche czasu, zeby sobie poczytac rozne blogi,
        ktore sobie zakladkowalam, ten chyba byl kiedys cytowany na Onecie.
      • murasaki33 Re: Klania sie "madra inaczej, infantylna baba" 22.11.09, 11:02
        Hi hi te wypieki na twarzy, jak w czasie czytania zakazanych bajek.
        A z drugiej strony, bardzo za tym forum musi jednak tesknic:)
        Co tez teraz powie na powyzsza dyskusje...
        • brittany Re: Klania sie "madra inaczej, infantylna baba" 22.11.09, 12:09
          Alez moje Drogie Panie , autorka tego bloga pisuje na tym forum oraz
          na Polkach w Anglii i nie wiedze powodu dla ktorego nie mialaby sie
          ujawnic.

Ja zaczynajac watek jak to sie dzieje ze poznajemy sie ,MY POlacy
          mialam nadzieje na odpowiedz - jak MY sie poznajemy .Natomiast jak
          zauwazylam dyskusja skrecila w temat - jak rozpoznajemy Polakow.
          • brittany Re: Klania sie "madra inaczej, infantylna baba" 22.11.09, 12:13
            Ps.
            ja jak teraz patrze na swoje fotografie sprzed kilku lat tez widze
            ze mialam jakies dziwne piora na glowie .
            Wynika to chyba z naszego polskiego przyzwyczajenia ''wyniesionego z
            domu '' ze jak sie wychodzi z domu to trzeba sie uczesac i umalowac .
            Konstrukcje przestalam tworzyc jakis czas temu i ile czasu
            zaoszczedzam codziennie :-))))))))))))))
          • edytataraszkiewicz Re: Klania sie "madra inaczej, infantylna baba" 22.11.09, 12:52
            brittany napisała:

> Ja zaczynajac watek jak to sie dzieje ze poznajemy sie ,MY POlacy
            > mialam nadzieje na odpowiedz - jak MY sie poznajemy .Natomiast jak
            > zauwazylam dyskusja skrecila w temat - jak rozpoznajemy Polakow.
            >
            >
            Sama taki tytul zasugerowalas...
            Nie rozumiem dlaczego tytul brzmial,,Jak rozpoznajecie Polakow''? a
            nie np. ,,Jak siebie rozpoznajemy''?
            To pewnie zmieniloby troche sposob oceny.

No i nie sie nie ujawnia,hihihihi

>
            >
            >
            >
            >
            >
            • brittany Re: Klania sie "madra inaczej, infantylna baba" 22.11.09, 16:14
              Edyta
              tak tytul byl Jak poznajecie Polakow,ale tekst juz byl jak sie
              rozpoznajemy.
              Bo jak siebie rozpoznajemy -to kogo ? kobiety? matki Polki ?
              cukrzycy? obojniacy? wielbiciele kumkajacych zab ?:-)))))))))
              • edytataraszkiewicz Re: Klania sie "madra inaczej, infantylna baba" 22.11.09, 16:53
                brittany napisała:

> Edyta
                > tak tytul byl Jak poznajecie Polakow,ale tekst juz byl jak sie
                > rozpoznajemy.
                > Bo jak siebie rozpoznajemy -to kogo ? kobiety? matki Polki ?
                > cukrzycy? obojniacy? wielbiciele kumkajacych zab ?:-)))))))))
                >

Czyli,to byla czysta prowokacja?
                :)
                • brittany Re: Klania sie "madra inaczej, infantylna baba" 22.11.09, 17:05
                  oczywiscie ze nie prowokacja.
                  Mnie naprawde zastanowilo skad sie to bierze ze MY jako Polacy
                  jestesmy w stanie sie rozpoznac.
                  • mrs.t Re: Klania sie "madra inaczej, infantylna baba" 22.11.09, 19:51
                    > Mnie naprawde zastanowilo skad sie to bierze ze MY jako Polacy
                    > jestesmy w stanie sie rozpoznac.
                    >
                    no bo, nie raz i nie dwa - PO PROSTU JESTESMY W STANIE. i sie rozpoznajmey.

Ale wlochow tez mozna 'rozpoznac' (po ich ksztaltach np)
                    albo skandynawow etc
                    • brittany rozpoznajemy sie 22.11.09, 20:47
                      Dzisiaj obejrzalam kolejny odcinek Modern Family
                      w skrocie
                      Para adoptowala dziecko z Chin,poszli do lekarza.
                      Lekarka - Chinka.
                      - My tez staramy sie zapoznawac nasza corke z kultura chinska.Obok
                      nas jest taka chinska restauracja ,pyszna zupe tam maja Fu .tak sie
                      wymawia ? Fu ?
                      - nie wiem - odpowiada lekarka - jestem z Denver .
                      • jaleo Chinki 22.11.09, 20:53
                        Jak bylam jeszcze studentka, bylam na targach pracy, i podeszly do mnie dwie
                        Chinki. "Are you from Taiwan?" pytaja sie, "because you took very Taiwanese".

Dodam, ze nie mam w rodzinie nikogo orientalnego.
                    • mrs.t Re: Klania sie "madra inaczej, infantylna baba" 23.11.09, 00:16
                      >
                      > Ale wlochow tez mozna 'rozpoznac' (po ich ksztaltach np)
                      > albo skandynawow etc

o o i jeszcze japonczykow, po aparacie fotograficznym;) (Abstrachujac od
                      skosnych oczu¬!)
    • mama5plus Re: Klania sie "madra inaczej, infantylna baba" 22.11.09, 14:00
      Faktem jest ze istnieje pewna, calkiem spora grupa ktora cechuje sie bardzo
      wyzywajacym stylem charakterystycznym dla polskiego `kfjatu mlocieszy` Tacy
      tubylczy chaves np. No nikt mi nie powie ze nie istnieja. Podobnie jak polscy
      dresiarze.

I mieszkajac w wybitnie truskawkowym rejonie UK, natykam sie na te grupe (
      `polskiego kfjatu`) nieustajaco. I tak np nie dziwi mnie ze chloptas z wasem,
      charakterystyczna fryzura i w skorce tudziez innym podkoszulku `firmufce`
      przechadzajac sie po bf, rzuca na cale gardlo do wspoltowarzysza imprezy:

` Zobocz!! Tako mlodo dziewucha a jak ubrano! Jak staro babka!`

Oraz nie dziwi mnie ze sie ten egzemplarz z wasem przez chwile nie zawahal
      przed wypowiedzeniem tegoz komentarza publicznie i na glos( uznajac slusznie ze
      `tak ubrano dziewucha` raczej tego komentarza nie zrozumie, zwlaszcza w
      polszczyznie gwarowej ;)
      Do tego dochodza inne charakterystyczne elementy wygladu, zarowno tej
      konkretnej grupy, jak i grupy przybywajacej w okresie wybitnie posesyjnym i
      ulatniajacej sie tuz przed poczatkiem pazdziernika czyli wiadomo jakiej :)
      Tych cechuja zwykle bermudy, sandaly, plecak!! i poruszanie sie grupowo ( jesli
      nie para to chlopak z wianuszkiem dziewczyn (taki polski opiekun-dzentelmen :) )
      albo kilku plci meskiej robiacych wspolnie zakupy np.

Na bf rowniez polskie dziewcze bedzie targalo jakas wielka, puchata maskote,
      nierzadko wiekszego od niej micha czy innego Tweety Pie :) Im wiekszy tym
      lepiej! :)
      Nie ze kazde dziewcze polskie bedzie targalo takowa, ale 99% osobniczek z
      maskota predzej czy pozniej przemowi po naszemu :)
      Dziewcze od truskawek czy z packhouse`u ma tez duze szanse wystapic na
      zakupach w dzinsach, szpilkach, bialej `kurtalce`, z tlenionym wlosem, tipsami i
      makijazem wieczorowym ;) I jesli sie jej jakims cudem z trudy okiem nie wyloni
      to z cala pewnoscia sie poczuje! :) Bo odurzajacej fali chojnie zaaplikowanych
      perfum nie da sie nijak uniknac ;)

No i oczywiscie, po reklamowkach!
      I, jak slusznie to ujela swego czasu nasza forumowa siostra - Dziadzienka
      (gdziez Ci ona, no gdziez?)- te reklamowki nas kiedys zgubia ;)
      A dzieci owszem - po czapkach, cieplejszym ubraniu ogolnie i jeszcze po flipsie
      w dloni.:)

Co nie zmienia faktu ze osobiscie mi znani wspolrodacy, bez wzgledu na to czy
      dluzej czy krocej przebywajacy tutaj, jednak w ogromniej wiekszosci nie lapia
      sie na ten opis. Ale niektorzy owszem. :) . Nawet jesli tylko czesciowo. Nawet
      jesli tylko o umilowanie tych gigantycznych pluszakow chodzi, albo o mocne
      perfumy, albo o przesadna elegancje ( stosownie do okazji)- dotyczy kobiet;
      badz nadmierna niedbalosc stylu i higieny ( dotyczy mezczyzn)

Sa jednak pewne charakterystyczne nawyki, styl ktory trudno zgubic
      przekraczajac te geograficzna granice.
      Oczywiscie ze nie jest to ta reprezentatywna grupa ale na tyle duza i
      `wyzywajaca` ze nie sposob jej nie widziec i latwo z tlumu wylonic.
      Rozpoznajemy tych charakterystycznych, czasem klujacych w oczy bo niezgodnych z
      naszym osobistym wyczuciem smaku, a tym niecharakterystycznych po prostu mijamy
      nie wiedzac ze to rodacy :)

No i cos jest np na rzeczy z tym umilowaniem gigantycznych pluszakow.
      Odwiedzajac pierwszy raz PL z pierworodna, wrocilismy ze sloniem- gigantem
      (reszte podobnych mu prezentow musielismy upchnac u mamy i siostry bodajze) i
      slowo honoru ze nie byl to jedyny taki bagaz w autobusie ;)

• edzior1 Re: Klania sie "madra inaczej, infantylna baba" 22.11.09, 16:16
        do mamy5plus
        kochana lepiej tego wszystkiego ujac nie moglas!!!!!!
        i wieczorowe makijaze i wasaci faceci hahahah!
        tacy wlasnie jestesmy
        troche tylko trzeba NAm jeszcze podejscia do siebie z przymruzeniem
        oka, lekkosci i poczucia humoru
        szkoda zycia na roztrzasanie kto co powiedzial....
        pozdrawiam tipsiary i nie tipsiary MATKI POLKI-nietipsiara Edyta
    • pyza_uk jaleo... 23.11.09, 13:29
      ...napisalam na gazetowego

:)
      • jaleo Re: jaleo... 23.11.09, 17:03
        Odpisalam :-)
    • mama5plus Re: Klania sie "madra inaczej, infantylna baba" 25.11.09, 20:53
      no przem barso! ;)
      Jedna z reprezentantek polskiego spoleczenstwa :)
      www.youtube.com/watch?v=omLatBnKyPk&feature=related
      Tleniona i chyba tipsy tez sa, co nie? ;o)

Swoja droga ilosc kabaretow jednak swiadczy o tym ze mamy ten dystans do
      siebie. Byle nie za granica ;)
      • mama5plus Re: Klania sie "madra inaczej, infantylna baba" 25.11.09, 21:15
        cos jeszcze
        www.youtube.com/watch?v=BYSciraepc0&feature=related
        • m0nalisa Re: Klania sie "madra inaczej, infantylna baba" 25.11.09, 23:43
          a wiesz mama- ta mariolka krejzolka dziala na mnie jak płachta na byka, no nie
          smieszy mnie to wcale, ale przyznam ze sa takie dziunie niestety widuje czasem
          • mama5plus Re: Klania sie "madra inaczej, infantylna baba" 26.11.09, 13:29
            a to tez niekoniecznie moj typ humoru. Co nie zmienia faktu ze takie dziunie
            istnieja ( jak tez sama przyznajesz). Typ Dody czy innej Britney pewnie ;)
            I na swoj sposob to smieszne, bo do bolu prawdziwe. ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka