kurczakwanda 12.01.10, 11:36 wrocilismy wlasnie z Polski, a tu mrowki w domu, takie duze, cos mozna temu zaradzic? laza wszedzie, a moja corka wiekszosc czasu jednak na podlodze spedza i jakos mi to nie pasuje zeby sie razem z mrowkami bawila. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maleczytaniecouk Re: mrówki w domu 12.01.10, 11:42 Do nas też czasami mrówki przychodzą :) Na ich trasach przyczepiamy takie pojemniczki z kulkami (trucizną, którą one niosą do mrowiska) Kupiłam to w BQ Odpowiedz Link
elachobham Re: mrówki w domu 12.01.10, 13:27 w naszym poprzednim flacie (parter) mrowki jakims cudem zdecydowaly ze sobie beda wedrowac na wskros - wlazily oknem i zdecydowaly ze na skroty beda chodzic, tak jakbych cialy sie dostac na druga strone budynku. okno popsikalam czyms to zaczely wchodzic glownymi drzwiami, przez korytarz i znowu do naszego mieszkania. (te psikajace preparaty nie dzialaja za bardzo) wkoncu w ktoryms garden centre kupilam taki zel i pudelko (x2), nie pamietam nazwy, okragle, do ktorego ten zel sie daje i stawia sie tam gdzie widac ze te mrowki laza. generalnie mrowki ciagnely do tego zelu, wlazily do srodka i albo 'tonely' i tam juz zostawaly, albo wracaly do swojego gniazda zanoszac ze soba ten zel, i generalnie przestaly przychodzic. Odpowiedz Link
mrs.t Re: mrówki w domu 12.01.10, 15:34 ej u nas tez od swiat mrowka to tu to tam!! u nas male czarne, sporadycznie, no ciekawe;) Odpowiedz Link
maleczytaniecouk Re: mrówki w domu 12.01.10, 18:28 Ja mam takie malutkie, raczej ciemnoczerwone, a może bardziej takie brązowe. Dzisiaj odkryłam, że moje mróweczki to kawosze! Podciagały taką naturalna kawkę... Odpowiedz Link
carmelaxxx Re: mrówki w domu 12.01.10, 19:19 moze te twoje to morowki faraonki? Lubia bardzo cukier,i sa duzo mnijsze niz zwykle mrowki. Odpowiedz Link
maleczytaniecouk Re: mrówki w domu 14.01.10, 08:05 wiesz co może to i faraonki, ale zauważyłam, że jak już się pojawią to chętniej wcinają kawę, chleb i jabvłka niż cukier. Może takie trochę zmutowane:) Wytepić trudno wiec chyba sie bede musiala zaprzyjaznic... Odpowiedz Link