Dodaj do ulubionych

mrówki w domu

12.01.10, 11:36
wrocilismy wlasnie z Polski, a tu mrowki w domu, takie duze, cos
mozna temu zaradzic? laza wszedzie, a moja corka wiekszosc czasu
jednak na podlodze spedza i jakos mi to nie pasuje zeby sie razem z
mrowkami bawila.
Obserwuj wątek
    • maleczytaniecouk Re: mrówki w domu 12.01.10, 11:42
      Do nas też czasami mrówki przychodzą :) Na ich trasach przyczepiamy takie
      pojemniczki z kulkami (trucizną, którą one niosą do mrowiska) Kupiłam to w BQ
    • elachobham Re: mrówki w domu 12.01.10, 13:27
      w naszym poprzednim flacie (parter) mrowki jakims cudem zdecydowaly ze sobie
      beda wedrowac na wskros - wlazily oknem i zdecydowaly ze na skroty beda chodzic,
      tak jakbych cialy sie dostac na druga strone budynku.
      okno popsikalam czyms to zaczely wchodzic glownymi drzwiami, przez korytarz i
      znowu do naszego mieszkania. (te psikajace preparaty nie dzialaja za bardzo)

wkoncu w ktoryms garden centre kupilam taki zel i pudelko (x2), nie pamietam
      nazwy, okragle, do ktorego ten zel sie daje i stawia sie tam gdzie widac ze te
      mrowki laza. generalnie mrowki ciagnely do tego zelu, wlazily do srodka i albo
      'tonely' i tam juz zostawaly, albo wracaly do swojego gniazda zanoszac ze soba
      ten zel, i generalnie przestaly przychodzic.
    • mrs.t Re: mrówki w domu 12.01.10, 15:34
      ej u nas tez od swiat mrowka to tu to tam!!
      u nas male czarne, sporadycznie, no ciekawe;)
      • maleczytaniecouk Re: mrówki w domu 12.01.10, 18:28
        Ja mam takie malutkie, raczej ciemnoczerwone, a może bardziej takie brązowe.
        Dzisiaj odkryłam, że moje mróweczki to kawosze! Podciagały taką naturalna kawkę...
        • carmelaxxx Re: mrówki w domu 12.01.10, 19:19
          moze te twoje to morowki faraonki? Lubia bardzo cukier,i sa duzo mnijsze niz
          zwykle mrowki.
          • maleczytaniecouk Re: mrówki w domu 14.01.10, 08:05
            wiesz co może to i faraonki, ale zauważyłam, że jak już się pojawią to chętniej
            wcinają kawę, chleb i jabvłka niż cukier. Może takie trochę zmutowane:) Wytepić
            trudno wiec chyba sie bede musiala zaprzyjaznic...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka