edytataraszkiewicz Re: Tylko schrupac ;pppp 20.02.10, 09:55 Ja wole naturalne slodkosci. Troche dzieciaczki pomeczyli przed zdjeciami,no i powyginali lekko raczki i nozki;) Odpowiedz Link
murasaki33 Re: Tylko schrupac ;pppp 20.02.10, 10:17 No ja nie wiem czy to prawdziwe ujecia, takie pozycje...strach brrrr- dziecko tak nie spi, moj syn gdy jest szczesliwy to spi rozwalony jak sultan-kazda reka i noga w inna strone:), bo te maluchy w kokonach sa juz inne, naturalniejsze, slodkie. Odpowiedz Link
dru.ga Re: Tylko schrupac ;pppp 20.02.10, 11:03 No ja tez zamiast schrupac to wolalabym je rozprostowac do jakichs naturalnych pozycji.Swoja droga wiem ze noworodki spia dosyc mocno ale zeby sie udalo je tak pwywijac bez budzenia to jestem w szoku. Odpowiedz Link
jaleo Re: Tylko schrupac ;pppp 20.02.10, 11:37 dru.ga napisała: > No ja tez zamiast schrupac to wolalabym je rozprostowac do jakichs naturalnych > pozycji. Ale przeciez dziecko w brzuchu mamy tez jest (wg naszych racjonalnych standardow) bardzo powyginane i "nienaturalnie" skulone - corka mojej znajomej byla tak ulozona w brzuchu, ze stopami sobie powyginala uszy - urodzila sie z jednym uchem zagietym "w druga strone". Noworodki maja niesamowicie elastyczne stawy, co im umozliwia przejscie przez kanal rodny. I wlasnie dlatego te maluszki sa maksymalnie 10-dniowe. Nie przypuszczam, ze to "wyginanie" im sprawia dyskomfort - gdyby tak bylo, to by nie spaly tak smacznie. Odpowiedz Link
zurekgirl Re: Tylko schrupac ;pppp 20.02.10, 11:57 Ale slodziaki. Ja mimo swiadomosci, ze stawy sa gietkie, nie wyginalabym tak swojego dzidziusia. Moja lubila spac opatulona, ale nie pokrzywiona. Odpowiedz Link
d.hassenpflug Re: Tylko schrupac ;pppp 20.02.10, 13:11 Moze sa zfotoszopowane i wyerbraszowane :DDD Nie wydaje mi sie zeby ich na sile wyginali. [tu prosze 5 ml przeciwbolowego i zmietolic w atrakcyjna poze ;)] Popatrzec mozna ;] Wole to niz Princess Tiaamii w makijazu i wyprostowanymi tlenionymi wloskami :~) Odpowiedz Link
gypsi Re: Tylko schrupac ;pppp 20.02.10, 23:24 Tez mi sie z kotem w butelce skojarzylo, przepraszam. Odpowiedz Link
mama5plus Re: Tylko schrupac ;pppp 20.02.10, 15:10 Brrr, nie wiem. Na moj gust to przeslodzone mocno. Nie lubie takich. Nie zachwycily mnie. Odpowiedz Link
gypsi Re: Tylko schrupac ;pppp 20.02.10, 23:26 Jeszcze takich slicznych noworodow nie widzialam na zywo, zwykle obrzeki im dopiero schodza, skora sie luszczy, jest czerwono-sina. Musi co, jak ktoras wyzej napisala - fotoszopa poszla w ruch? Odpowiedz Link
d.hassenpflug Re: Tylko schrupac ;pppp 21.02.10, 02:39 Fotoszopa. Jedyne słuszne wytłumaczenie. Aczkolwiek - może dysponują świetną makijażystką. :) Odpowiedz Link
zurekgirl Re: Tylko schrupac ;pppp 21.02.10, 10:02 A ja dzis raniutko zobaczylam moja niemal dwulatke spiaca wlasnie w pozycji na kolanach z podparta brodka. W zyciu tak nie spala, zazwyczaj lezy jak orzel bialy z rozportartymi skrzydlami. Ogladala te strone, czy co? Odpowiedz Link