bryanowa-1 21.04.10, 16:43 witam,moze któras z Was się orientuje gdzie szukac Polskiej rzeżni w hrabstwie suffolk? słyszałam(nie wiem ile w tym prawdy),ze gdzieś koło Birmingham jest.moze ,któraś z Was wie? dziekuje serdecznie za pomoc:) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
asica74 Re: gdzie szukac Polskiej rzeżni? 22.04.10, 01:27 Niestety nie moge pomoc, ale chcialam pytac z czystej ciekawosci; jaka jest roznica miedzy miejscowym a polskim rzeznikiem? Odpowiedz Link
m0nalisa prosze :) 22.04.10, 09:55 bham.pl/reklama/tani_drob/ nie wiem czy to rzeznia czy posrednicza. Odpowiedz Link
bryanowa-1 Re: prosze :) 22.04.10, 12:05 m0nalisa dziekuje za namiary. asica zapytałam w imieniu kolezanki:) dla mnie nie ma róznicy Polskia czy Angielska:) ona pewnie myślała nie tyle o Polskiej rzeżni co o masarni. Odpowiedz Link
m0nalisa Re: prosze :) 22.04.10, 21:12 in to zmienia postac rzeczy. Daleko mi do nich wiec nie sprawdzalam, ale trzymam w razie gdbym zapalała rządza miesiwa po polsku. Odpowiedz Link
asica74 Re: prosze :) 22.04.10, 21:52 A to juz rozumiem! Rzeznika wole chyba tutejszego ( ale mam na mysli pobliskie mi sklepy miesne), ale wedliny ( to masarnia? ) polskie. Choc moj entuzjazm juz nie jest tak goracy jak kilka lat temu, bo coraz czesciej wedliny sa "podrasowane"... Szkoda... Odpowiedz Link
m0nalisa Re: prosze :) 22.04.10, 23:43 Ja raczej nabiał wole, sery wszelkiego rodzaju niemal ech... a wedliny od czasu do czasu- to wtedy az sie chce cos smacznego. Na szczescie mamy w miescie rewelacyjnie zaopatrzony sklep, wedliny na wage, swieze , wiec czasem zajde jak mi zapachnie dobrty kabanos, ostatnio nie uwierzycie za mielonka sie stesknilam :)\ Ale w wiekszych ilosciach jeszcze nie kupowalam- kiedys mialam pomysl zeby z polski na swieta sprowadzic gotowe szynki i pieczyste ale puknelam sie w glowe- za droga impreza i sama robie tak jak umiem Odpowiedz Link
asica74 Re: prosze :) 23.04.10, 00:50 ha ha! mi niedawno przyszla ochota na pasztet mazowiecki:D Odpowiedz Link