truskawkowe_studio 21.04.10, 22:03 podpowiedzcie mi prosze gdzie moge sie wybrac z dzieciakami do planetarium. mieszkamy w west sussex wiec najchetniej okolice Londynu. dzieki Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
truskawkowe_studio Re: planetarium 22.04.10, 12:40 ha! no tak, az wstyd ze sama o tym nie pomyslalam :) Odpowiedz Link
truskawkowe_studio Re: planetarium 23.04.10, 10:00 dlaczego zawiedziona? mam 4letniego syna ktory ma obsesje na punkcie planet, gwiazd, rakiet itp. i to glownie z mysla o nim chcemy jechac. jak dlugie sa te shows ktore wyswietlaja? nie wiem czy mlodszy syn na tym wysiedzi. Odpowiedz Link
karolina_zet Re: planetarium 23.04.10, 11:32 Mieszkam w Bristolui wlasnie w zeszly weekend bylismy z 2.5 letnia corka w planetarium. Odbywaly sie tam ( w czasie wakacji) specjalne pokazy dla dzieci do lat 5. Nie wiem czego sie spodzewalam ale pokaz trwal ok 20 min i przez wiekszosc czasu facet ktory to prowadzil rozmawial z dziecmi. Pytal co widac na niebie - gdy dzieci odpowiadaly np samolot wyswietlali jego zdjecie i rozmowa szla w tym kiedunku ( albo lepiej pokrzykiwania dzieci).Zeby nie bylo pokazal tez slonce i planety. POzniej by obrazek rakiety i mielismy sobie wyobrazic ze gdzies leciy... Na chwile zgasili calowicie swiatlo i bylo widac cale niebo z gwiazdami - no ale to widac w nocy gdy warunki pozwalaja. Srednie to wszystko bylo... Odpowiedz Link
sueellen Re: planetarium 23.04.10, 22:09 > dlaczego zawiedziona? Bo w liceum byłam w planetarium w Chorzowie i było duzo ciekawiej. W każdym razie na długo zapamietałam, że bylam pod wrażeniem. Seans trwal około 45 min i była to prawdziwa opowieść o planetach, słoncach, galaktyce, historii ich tworzenia. A w Greenwich może ze 20 min i nic ciekawego. Odpowiedz Link
kingaolsz Re: planetarium 23.04.10, 12:33 jest jeszcze planetarium przy Madame Tussauds www.allinlondon.co.uk/london-planetarium.php Odpowiedz Link
espionka Re: planetarium 24.04.10, 13:48 Jest jeszcze jedno w Winchester ale do chorzowskiego się nie umywa :) Odpowiedz Link