kalamara 09.06.10, 13:17 Dostalam list z przychodni z zaproszeniem na wyzyej wymieniona szczepionke dla swojego 3,5 letniego dziecka. Moze ktoras z Was orientuje sie jakie szczepionki i ile wchodzi w jej sklad? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kingaolsz Re: preschool booster immunisation 09.06.10, 13:33 google i nhs mowia to: www.immunisation.nhs.uk/files/275776_Pre-school.pdf Odpowiedz Link
kalamara Re: preschool booster immunisation 09.06.10, 18:31 Dzieki za link, ale moj komputer nie jest w stanie go otworzyc. Odpowiedz Link
kingaolsz Re: preschool booster immunisation 09.06.10, 19:58 www.immunisation.nhs.uk/ albo wejdz na www.nhs.uk albo wrzuc w google zapytanie Odpowiedz Link
maleczytaniecouk Re: a moze nie szczepic? 10.06.10, 08:11 Właśnie też się zastanawiam... Odpowiedz Link
szczur.w.sosie Re: a moze nie szczepic? 10.06.10, 10:41 Mnie się pytali w nowej szkole czy syn ma wszystkie szczepienia up to date. Powiedziałam, że nie, bo nie szczepię od pewnego czasu i tylko HV zanotowała i tyle. Tak samo z młodszym było. Nikt nie namawiał, nie przekonywał, tylko zapisali sobie. Odpowiedz Link
dorotus76 Re: a moze nie szczepic? 10.06.10, 14:23 Z linku, który nie mógł ci się otworzyć wynika, że to 2 szczepienia: 1) Diphtheria, tetanus, One injection, This is a booster dose of the pertussis (whooping vaccine your child had as a cough) and polio baby, but without the Hib part. (dTaP/IPV or DTaP/IPV) 2) Measles, mumps, One injection, This is a second dose of the MMR and rubella (MMR) Odpowiedz Link
dorotus76 Re: a moze nie szczepic? 10.06.10, 14:24 Z tego co ja pamietam, u nas to była druga dawka MMR. Odpowiedz Link
heraa Re: a moze nie szczepic? 10.06.10, 21:47 ja wszytko rozumiem ale wiecie w zwiazku z cala sytuacja.. u nas znowu jakis wirus sie panoszy mala ma rozwolnienie wiec jest oslabiona no i sie zastanawiam czy taka kumulacja nie jest za ciezka Odpowiedz Link
murasaki33 Re: a moze nie szczepic? 10.06.10, 22:52 Odczekaj troche, az dziecko bedzie w dobrej formie. Po obu szczepieniach u corki, moge powiedziec, ze jesli organizm jest oslabiony, to go troche ta szczepionka trzepnie. Odpowiedz Link