marecki19799 10.06.10, 11:47 Witam, Moze nie jest to odpowiedni dzial dla mnie.. ale widze ze tylko tutaj sie cos dzieje:) Chcialem zapytac sie Was czy korzystalyscie moze z firmy www.england.pl przesylajac pieniadze do Polski?? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
takajakwy Re: Przelewy do Polski 10.06.10, 12:36 a wlasnie, jak przez paypel przeslac pieniadze? mozna w funtach czy tylko w zlotowkach? napiszcie prosze bo czesto przelewam pieniadze i zawsze za to place w banku, a peypela mam od 3 lat i niewiedzialam, ze mozna z niego przelewy robic. Odpowiedz Link
pyza_uk Re: Przelewy do Polski 10.06.10, 15:07 Mozna w dowolnej walucie - ty wybierasz walute, a bank przelicza. Ponadto mozna wybrac opcje 'personal - gift' i wtedy osoba otrzymujaca pieniadze nie placi 'fees' (nie wiem, czy ta opcja dziala miedzynarodowo). Odpowiedz Link
ciocia_ala Re: Przelewy do Polski 10.06.10, 15:16 Jak wysylalam kiedys Paypalem dolary do US to odbiorca nic nie placil, tylko ja ponioslam jakies tam drobne oplaty. Odpowiedz Link
pyza_uk Re: Przelewy do Polski 10.06.10, 15:26 Chodzi mi o to ze przy korzystaniu z opcji GIFT zadna ze stron nie ponosi oplat :) Zle sie wyrazilam w poprzednim poscie... Przy normalnych transakcja typu kupujacy - sprzedajacy, osoba ktora otrzymuje zaplate za jakis towar placi rowniez prowizje, ktora paypal automatycznie pobiera z przesylanej przez kupujacego kwoty. W przypadku personal-gift paypal nie pobiera zadnych oplat. Odpowiedz Link
takajakwy Re: Przelewy do Polski 10.06.10, 16:36 a czy jak bym wysylala do polski na konto walutowe to pieniadze dojda w funtach? Odpowiedz Link
ciocia_ala Re: Przelewy do Polski 10.06.10, 17:25 U mnie pobral pieniadze nawet za gift, nie bylo to duzo na chyba 300 dolcow jakies 4 dolary. Ale to bylo dwa lata temu, wiec moze Paypal jakies udogodnienia dodal. Wysylasz takie pieniadze jak chcesz. Ja wysylalam z konta w funtach i Paypal przeliczyl mi na dolary i doszly dolary. Wiec jak wysylasz funty to dojda na walutowe konto funtowe funty a nie zlotowki. Odpowiedz Link
migotka_bober n/t 10.06.10, 18:33 nigdy nie przelewalam ta firma i wogole piersze slysze o takiej,,, przelewam takimi firmami ktore mam niedaleko, opal ( czasem maja wyzszy przelicznik funta) lub sami swoi Odpowiedz Link