Dodaj do ulubionych

Przelewy do Polski

10.06.10, 11:47
Witam,
Moze nie jest to odpowiedni dzial dla mnie.. ale widze ze tylko tutaj sie cos
dzieje:) Chcialem zapytac sie Was czy korzystalyscie moze z firmy
www.england.pl przesylajac pieniadze do Polski??
Obserwuj wątek
    • bloba Re: Przelewy do Polski 10.06.10, 11:49
      beznadziejny marketing czy spam?
    • izabelski Re: Przelewy do Polski 10.06.10, 12:08
      paypal najlepszy jak dla mnie
      • takajakwy Re: Przelewy do Polski 10.06.10, 12:36
        a wlasnie, jak przez paypel przeslac pieniadze? mozna w funtach czy tylko w
        zlotowkach? napiszcie prosze bo czesto przelewam pieniadze i zawsze za to place
        w banku, a peypela mam od 3 lat i niewiedzialam, ze mozna z niego przelewy robic.
        • pyza_uk Re: Przelewy do Polski 10.06.10, 15:07
          Mozna w dowolnej walucie - ty wybierasz walute, a bank przelicza. Ponadto mozna
          wybrac opcje 'personal - gift' i wtedy osoba otrzymujaca pieniadze nie placi
          'fees' (nie wiem, czy ta opcja dziala miedzynarodowo).
          • ciocia_ala Re: Przelewy do Polski 10.06.10, 15:16
            Jak wysylalam kiedys Paypalem dolary do US to odbiorca nic nie
            placil, tylko ja ponioslam jakies tam drobne oplaty.
            • pyza_uk Re: Przelewy do Polski 10.06.10, 15:26
              Chodzi mi o to ze przy korzystaniu z opcji GIFT zadna ze stron nie ponosi oplat
              :) Zle sie wyrazilam w poprzednim poscie... Przy normalnych transakcja typu
              kupujacy - sprzedajacy, osoba ktora otrzymuje zaplate za jakis towar placi
              rowniez prowizje, ktora paypal automatycznie pobiera z przesylanej przez
              kupujacego kwoty. W przypadku personal-gift paypal nie pobiera zadnych oplat.
              • takajakwy Re: Przelewy do Polski 10.06.10, 16:36
                a czy jak bym wysylala do polski na konto walutowe to pieniadze dojda w funtach?
                • ciocia_ala Re: Przelewy do Polski 10.06.10, 17:25
                  U mnie pobral pieniadze nawet za gift, nie bylo to duzo na chyba 300
                  dolcow jakies 4 dolary. Ale to bylo dwa lata temu, wiec moze Paypal
                  jakies udogodnienia dodal.

Wysylasz takie pieniadze jak chcesz. Ja wysylalam z konta w funtach
                  i Paypal przeliczyl mi na dolary i doszly dolary. Wiec jak wysylasz
                  funty to dojda na walutowe konto funtowe funty a nie zlotowki.
                  • migotka_bober n/t 10.06.10, 18:33
                    nigdy nie przelewalam ta firma i wogole piersze slysze o takiej,,,

przelewam takimi firmami ktore mam niedaleko, opal ( czasem maja wyzszy
                    przelicznik funta) lub sami swoi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka