yadrall 24.10.10, 21:50 Czy ktos wie czy w Uk stsuje sie Priorix czy MMRII do szczepienia na odre/swinke/rozyczke? Dzieki sliczne Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aniaimax Re: Szczepienie w 13mz 25.10.10, 09:44 At 13 months of age, give a booster of pneumococcal conjugate vaccine (PCV — Prevenar?), and the primary immunization vaccine of measles, mumps and rubella (MMR — MMRVAXPRO? or Priorix?). www.cks.nhs.uk/immunizations_childhood/management/scenario_children_1_2_years_of_age#-311788 mozesz tez zapytac w swojej przychodni. Odpowiedz Link
aniaimax dod 25.10.10, 09:46 te znaki zapytania przy nazwach szczepionek, to w oryginale R w kolku. nie wiem dlaczego wkleil w "?". Odpowiedz Link
aniaimax Re: dod 25.10.10, 09:56 no i znalazlam jeszcze to, a tutaj biora pod uwage MMR II www.patient.co.uk/doctor/Immunisation-Schedule-(UK).htm wiec chyba najlepiej bedzie jak zadzwonisz do przychodni i dowiesz sie u zrodla, (sama tez to zrobie :)) Odpowiedz Link
yadrall Re: dod 25.10.10, 11:20 Te info tez znalazlam,ale myslalam,ze sie dziewczyny odezwa i napisza czym szczepili ich dzieci. Odpowiedz Link
d.hassenpflug Re: Szczepienie w 13mz 25.10.10, 11:34 starszy syn z tego co widze byl szczepiony MMRVaxPro Sanofi MSD. 2 lata temu. U mlodszego - szczepilam we wtorek - nie wpisali marki, nawet nie ma takiej pozycji w ksiazeczce zdrowia, podaja tylko numer seryjny. Odpowiedz Link
liley11 Re: Szczepienie w 13mz 25.10.10, 15:05 Ja Eli nie zaszczepilam i synka tez nie bede. Wlasnie z nudow zaczelam czytac : www.amazon.co.uk/Truth-About-Vaccines-Without-Knowing/dp/1903933927 i jestem przekonana o slusznosci mego wyboru... z drugiej strony to smutne, ze rzadzi wszedzie pieniadz i obluda..:( nawet jesli chodzi o zycie i zdrowie niemowlat:( Odpowiedz Link
takajakwy Re: Szczepienie w 13mz 25.10.10, 16:15 a co to za roznica jesli moge spytac bo wogole nie mam pojecia Odpowiedz Link