Dodaj do ulubionych

bugaboo bee

25.05.11, 11:57
Witam wszystkie mamy.:) Szukam wózka dla dziecka.Ma byc wygodny i bezpieczny dla dziecka, a dla mnie wąski (bez problemu wsiadać do autobusu) i dość lekki gdyz mam problemy z kręgosłupem. Ten wózek b mi się spodobał( no może cena nie koniecznie ).Zastanawia mnie jak sie sprawdza w praktyce.I czy jest odpowiedni wielkościowy aby dziecko pojeździło w nim od urodzenia do 2-3 roku życia? z góry serdecznie dziekuje za wszystkie uwagi i odpowiedzi.pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • mrs.george Re: bugaboo bee 25.05.11, 13:43
      Mi tez sie bardzo podobal ale niestety moje dziecko sie w nim poprostu nie miescilo. Siedlisko w tym wozku jest strasznie waskie. Ale z cala pewnoscia moge polecic Bugaboo cameleon-bardzo wygodny, rowniez nie zaszeroki i lekki.
    • mamaaik Re: bugaboo bee 25.05.11, 14:32
      forum.gazeta.pl/forum/w,37418,119386118,119386118,Bugaboo_bee_dla_nowordka_.html
      Ostatecznie nie kupiliśmy bugaboo, ale kupimy jako drugi spacerowy, jak maluch troszkę podrośnie. Jakoś tak nie pasował dla noworodka.
    • zurekgirl Re: bugaboo bee 25.05.11, 19:03
      Jak juz sie zapewne zorientowalas, jest Bee i Bee+. Bee ma fajniejsza budke, lepiej oslaniajaca, ma tez moim zdaniem lepsze kolka (nie trzeba brudu wydlubywac, mozna dookola chusteczka do pupy przetrzec i koniec). Minusy starszego Bee to waskie oparcie i niska budka. Moja trzylatke w Bee sie nie miesci. Nie miescila sie zreszta juz rok temu. Buda wisiala jej na glowie, w ramionach ciasno jak diabli. Mimo wszystko jezdzil z tym obciazeniem super.

Bee+ ma bajer w postaci przedluzanego oparcia, wiec powinien starczyc na dluzej. Nie ma tez takich boczkow w oparciu, wiec jest szerszy. Brak boczkow oznacza jednak mniej przytulnosci dla noworodka. No i buda jest mniejsza, nie oslania tak dobrze.

Moim zdaniem to super wozek dla dziecka 0-2,5 roku. Jesli zamierzasz uzywac wozka w autobusach w godzinach szczytu, to licz sie z tym, ze pare razy moze nie byc na twoj wozek miejsca i aby wsiasc bedziesz musiala go zlozyc lub czekac na nastepny autobus. Skladanie Bee trudne nie jest, ale latwiej jest zlozyc Maclarena jednak lub Baby Joggera (tyle, ze one przekladanych siedzisk nie maja, a noworodka jednak fajnie widziec).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka