05.08.11, 14:27
dziewczyny dojzalam chyba by odswiezyc sobie klasyki literatury, poczytalabym wojne i pokoj, anne karenine Tolstoja, chetnie trylogie sienkiewicza, poradzcie moze jesli znacie porzadna ksiegarnie internetowaczy tu u nas, czy w polsce ( merlin chyba wysyla do polski?) moze jakies antykwariaty- ja lubie uzywane ksiazki ( z historia).
Bardzo zaluje ale przed wyjazdem do uk wyprzedalam moj dobytek ( zamiast go przywiesc- oj ja glupia) posprzedawalam wszystkie ksiazki i teraz sprobuje powoli odbudowac biblioteke.
Obserwuj wątek
    • jacinda Re: ksiazki 05.08.11, 16:18
      Ja mam Kindle i wiekszosc 'klasyki' jest za darmo.
      http://www.amazon.co.uk/gp/bestsellers/digital-text/341689031/ref=pd_ts_zgc_kinc_341689031_more?pf_rd_p=213619787&pf_rd_s=right-5&pf_rd_t=101&pf_rd_i=341689031&pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_r=0XZ3DMK0P939AX8MTE0J
      • izabelski Re: ksiazki 05.08.11, 19:16
        sprawdzalam, ze jest kilka ksiazek Sienkiewicza na Kindle
        ale np Kraszewskiego nie ma wogole
    • m0nalisa Re: ksiazki 05.08.11, 17:55
      dzieki ale ja nie lubie ebookow, poza tym u nas w domu zawsze byly ksiazki i ja jako dziecko zaczytywalam sie w nich, chcialabym zeby za pare lat chlopcy siegneli na polke, moze nie koniecznie za Karenine choc nie wiadomo hehehe :)
      • liley11 Re: ksiazki 06.08.11, 11:56
        Kupujemy ksiazki hurtem online lub podczas pobytu w Pl. Rodzina meza rowniez wie, ze najlepszym prezentem dla nas sa ksiazki.
        Musisz wziac pod uwage, ze Twoi synowie moga miec juz inne gusta, ale zawsze warto sprobowac:) a sciana pelna ksiazek zawsze ciekawie wyglada.
      • bettina40 Re: ksiazki 06.08.11, 12:05
        Ja też nie znoszę e-booków, dla mnie przyjemność czytania książki wiąże się z przewracaniem stron, wracaniem do ciekawych fragmentów itd. Większość swoich książek sprowadziłam z Polski, ale i tak odwiedzam Empik za każdym razem, kiedy jestem w ojczyznie i zawsze wychodzę z kilkoma pozycjami dla siebie i dla dzieci. Jeśli bywasz w Warszawie to polecam Traffic Club na Brackiej. Tam ostatnio widziałam fajny wybór klasyki (kupiłam 3 tomy Hrabiego Monte Christo) taniej niż w Empiku.

Koleżanka korzystała z tej księgarni wysyłkowej i było wszystko OK.
        www.polskaksiegarnia.co.uk/
        • m0nalisa Re: ksiazki 06.08.11, 21:52
          super, dzieki za linka, ja wlasnie do kraju nie jezdze w tym szkopul :)
          mi tez rodzina przywozi z czego sie bardzo ciesze ale to nowosci raczej a mi sie chce ksiazki z mojego dziecinstwa i mlodosci poczytac :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka