Dodaj do ulubionych

guzek za uchem

10.08.11, 14:33
zrobil mi sie maly guzek za uchem tak na mniej wiecej w polowie dligosci ucha, na chrzastce. troche boli, poczatkowo myslalam ze pryszcz taki wiekszy ale w ciagu 5 dni to by sie cos zmienil/zmnijszyl. srednica ok 5 mm i troche przeszkadza jak spie na boku. moze ktoras z was wie co to moze byc?
Obserwuj wątek
    • steph13 Re: guzek za uchem 10.08.11, 15:35
      Jesli guzek jest w miare miekki w dotyku i przesuwa sie z przesunieciem skory to moze to byc zwykla sebaceous cyst - pojecia nie mam jak to po polsku.
      • trisamama Re: guzek za uchem 10.08.11, 16:04
        > o moze to byc zwykla sebaceous cyst - pojecia nie mam jak to po polsku

Polecam Ci w takim razie google translate :)

PS. Przepraszam, ze nie na temat.
        • steph13 Re: guzek za uchem 10.08.11, 16:59
          trisamama napisała:

> > o moze to byc zwykla sebaceous cyst - pojecia nie mam jak to po polsku
          >
          > Polecam Ci w takim razie google translate :)
          >
          > PS. Przepraszam, ze nie na temat.

A to na jaka niby mialo byc intencje? Dziekuje, potrzeby nie odczuwam.
      • glasscraft Re: guzek za uchem 10.08.11, 16:56
        Kaszak?
    • agg3 Re: guzek za uchem 10.08.11, 18:01
      moze to po prostu ropien. powinien zniknac za pare dni, chyba ze Cie korci wycisniecie go ;)
    • zurekgirl Re: guzek za uchem 10.08.11, 18:53
      Wezel chlonny? Ostatnio mi wyskoczyl jak mialam z 12 lat, ale podobnie go pamietam jak ten twoj "pryszcz" ;)
      • ingaki Re: guzek za uchem 10.08.11, 21:15
        Powiekszony wezel chlonny to raczej pod uchem a nie za.
    • carmelaxxx Re: guzek za uchem 10.08.11, 21:53
      nie przemieszcza sie, jest pod skora, skora jedynie sie po tym przesowa a to jest jakby na chrzastce malzowiny usznej.
      nie ma szansy wycisniecia tego juz probowalam bo poczatkowo myslalam ze to pryszcz , nawet nie jest to widoczne wlasciwie a miejsce nie jest nawet zaczerwienione.
    • ingaki Re: guzek za uchem 10.08.11, 23:09
      nie wiem jak to sie nazywa i co to ale mojej siostrze
      co jakis czas sie pojawia cos takiego a po jakims czasie znika
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka