Dodaj do ulubionych

liquid starch - krochmal, mozna kupic?

22.10.11, 12:23
Nigdy nie robilam krochmalu i nie wiem, jakiej mialby byc konstystencji. Nie do krochmalenia mezowskich koszul, ani do kapania niemowlaka tylko to tego o:

playathomemom3.blogspot.com/2011/10/find-it.html
Jakies rady w kwesti krochmalu?
Obserwuj wątek
    • kalasotka Re: liquid starch - krochmal, mozna kupic? 22.10.11, 12:30
      Krochmal w sprayu mozna kupic w kazdym supermarkecie-teraz to wiem:)
      Kiedys sama zrobilam i wlalam do pralki, ale nie wyszlo mi.
      • ciocia_ala Re: liquid starch - krochmal, mozna kupic? 22.10.11, 12:34
        No wlasnie w sprayu to wiem, ale do mojego "projektu" potrzeba w plynie.
        • kalasotka Re: liquid starch - krochmal, mozna kupic? 22.10.11, 12:40
          A to sory, popatrzylam na ta stronke i nic nie zrozumialam:)
        • glasscraft Re: liquid starch - krochmal, mozna kupic? 22.10.11, 12:48
          www.amazon.co.uk/Solution-Concentrate-Cleaning-Accessories-TheChemicalHut/dp/B0040J0NZY/ref=pd_cp_k_h_b_cs_4
          • moccabristol Re: liquid starch - krochmal, mozna kupic? 22.10.11, 13:31
            zagotuj wodę w garnku np 1litr , w szklance z zimną wodą rozmieszaj łyżeczkę maki ziemniaczanej i wlej na tę gotującą wodę energicznie mieszając, tak jakbyś robiła kisiel. Jak chcesz mocniejszy krochmal to więcej mąki rozrób. Jak przestygnie to dodaj do ostatniego płukania do prania i masz wykrochmalone albo wykrochmal ręcznie.
    • sueellen Re: liquid starch - krochmal, mozna kupic? 22.10.11, 22:24
      eee? nie chcialoby mi się. Kup w sprayu!
    • hanai77 Re: liquid starch - krochmal, mozna kupic? 23.10.11, 13:43
      krochmal to jak wyzej sama bym zrobila , ale tak wogole to ekstra strona,ile pomyslow.. zaraz zabieram sie do robienia tego i owego... naprawde czad...tak mimochodem dzieki za inspiracje..:)
      • ciocia_ala hanai 23.10.11, 14:08
        Bede robic sama. Strona super!! Zrobilam juz pudelko z "sufitem" ze swiatelek choinkowych. Miska siedzi w nim juz drugi dzien :)

• hanai77 Re: hanai 24.10.11, 11:36
          no ja wlasnie tez to zrobilam.. mloda ma swoj swiatelkowy klub (tak sama wymyslila) a ja wreszcie spozytkowalam te wszystkie swiateczne lampki co sie walaly po pawlaczu...
          • dag78 Re: hanai 29.11.11, 19:46
            aaa tak podbijam bo to super stronka:)
            zrobilam w swoim przedszkolu slime i dzieciaki uwielbiaja... a ja jestem najwiekszym fanem:) a jesli chodzi o krochmal to ja uzylam firmy Robinson, mozna dostac w wiekszosci malych sklepikow ok 2 funtow .
            jesli chodzi o klej to musi byc school glue, mamy z hobbycraft, probowalam inne i nic z tego nie wychodzi :) dzieki za strone!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka