02.11.11, 19:52
dzis bylam u poloznej 2 tygodnie do porodu ,cisnienie strasznie sie podnioslo ,a do tego bialko w moczu wyslala do szpitala pol dnia tam spedzilam zrobili ktg dziecku dzieki bogu dzidzia ma sie dobrze mi pobrali krew dali jakas tabletke na obnizenie cisnienia troche spadlo przepisali tabletki w piatek kontrola co bedzie jak cisnienie znow wzrosnie boje sie nie chce zostac w szpitalu ,az do porodu.czy ktoras z was tak miala.
Obserwuj wątek
    • zurekgirl Re: boje sie 02.11.11, 20:05
      Ja bez bialka w moczu ale cisnienie mi sie podnosilo. Kazali mi sie relaksowac. Niestety przy samym porodzie sie wystarczajaco nie zrelaksowalam i zemdlalam, ale jakos mnie ocucili i urodzilam zdrowe dziecko. Cisnienie po paru dniach doslownie wrocilo do normy. Ja bylam cala ciaze pod kontrola szpitala, na poczatku cisnienie bylo ok, jak sie podnioslo to kazali mi przyrzec, ze nie bede sie denerwowac pierdolami i tyle (ale moje jakies tragiczne nie bylo, max 150/90).
      • murasaki33 Re: boje sie 02.11.11, 20:43
        Ja mam bialko w moczy od "zawsze", cisnienie w normie, w obu ciazach obie sprawy sie pogorszyly i po porodach wracaly do "normy". Pierwszy porod wywolywany z racji super wysokiego bialka, co bylo super decyzja. Druga ciaza - bialko so so ale cisnienie szalalo, wiec co 2 tyg widywalam sie z konsultantem. Raz lezalam dobe w szpitalu, bo mi skoczylo ekstremalnie, gdy zeszlo w dol poszlam do domu. nie sadze, ze Cie poloza na dluzej niz ew dobe. Odpoczywaj i nie stresuj sie.
        • zurekgirl Re: boje sie 02.11.11, 20:46
          Dla swietego spokoju moze zaopatrz sie w aparat do mierzenia cisnienia i kontroluj. Jak jest podwyzszone caly czas, to mniej grozne niz jak skacze jak szalone.
    • murasaki33 Re: boje sie 02.11.11, 20:49
      Dokladnie, dobra rada, ja tez mierzylam w domu. Czasem od siedzenia na sofie dostawalam takiego cisnienia i pulsu, ze wydawalo sie, ze maraton wlasnie przebieglam:)
    • bazylia5 Re: boje sie 02.11.11, 21:30
      ja mialam bialko w moczu i super wysokie cisnienie na koniec ciazy. zakonczylo sie to tym ze polozna wyslala mnie do szpitala zatrzymali mnie dobe na obserwacji. ale ze cisnienie skakalo jak szalone i w koncu doszlo do 170/110 lekarz zdecydowal o wywolaniu porodu a bylo to dzien przed terminem.
      • jlory Re: boje sie 03.11.11, 07:19
        cisnieniomierz kupilam juz dawno i mierze mimo tabletek dalej skacze jak szalone zobacze jutro w szpitalu dzieki dziewczyny,
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka