agg3 16.11.11, 21:19 czy mozecie polecic cos dostepnego w sieciowkach B&Q, Homebase? albo odradzic czego nie kupowac. i ogolnie jakie sugestie. cos z dolnej polki cenowej, bo to do domu wynajetego. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ciocia_ala Re: panele 16.11.11, 21:22 Ja sie nie znam, ale zastanawiam sie, co potem. Bedziecie zrywac czy wlasciciel sie zgodzil? W koncu jemu to pewnie na reke. Chcecie od niego jakiejs kasy? Odpowiedz Link
agg3 Re: panele 17.11.11, 00:30 kase za panele odda... wogole to caly remont kuchni wytargowalam ;) oczywiscie, wyzszy standard = wyzszy rent :/ no ale ja juz nie mam ochoty na przeprowadzki.... panele chce na caly dol, czyli kuchnia tez. nie lubie kafli. dlatego musza sie nadawac i tu i tu ;) na flacie kiedys mialam po calosci polozone, nawet w lazience! i byly ok :) aha, i nie wygladaly na jakies posh i expensive ;) upatrzylam cos w homebase. i szukajac mebli w ikei, tez znalazlam takie co nadaja sie do pokoju jak i kuchni... no i nie wiem czym sie kierowac przy wyborze. Odpowiedz Link
kr1976 Re: panele 17.11.11, 02:46 My 6 lat temu kladlismy takie: http://www.homebase.co.uk/webapp/wcs/stores/servlet/Browse?storeId=10151&langId=110&c_3=3%7Ccat_27773919%7CLaminate+Flooring%7C14259285&c_2=2%7Ccat_16849237%7CFlooring%7C27773919&c_1=1%7Ccategory_root%7CFlooring+and+Tiling%7C16849237&r_1=4|Colour|Birch|1 W calym mieszkaniu, wylaczajac jednak kuchnie i lazienke. Byly latwe do ukladania, wygladaja naturalnie i po szesciu latach uzytkowania ciagle wygladaja tak samo. Odpowiedz Link
kr1976 Re: panele 17.11.11, 02:47 http://www.homebase.co.uk/webapp/wcs/stores/servlet/Browse?storeId=10151&langId=110&c_3=3%7Ccat_27773919%7CLaminate+Flooring%7C14259285&c_2=2%7Ccat_16849237%7CFlooring%7C27773919&c_1=1%7Ccategory_root%7CFlooring+and+Tiling%7C16849237&r_1=4|Colour|Birch|1 chyba poprzedi link zle wkleilam Odpowiedz Link
karolina_zet Re: panele 16.11.11, 21:40 raz wpadlismy na glupi pomysl polozenia paneli w kuchni. MOzna kupic panele ktore nadaja sie do wilgotnych pomieszczen typu kuchnia, lazienka i pomyslelismy ze dzieciakom cieplo w nogi bedzie i samo pomieszczenie bedzie wygladalo przytulniej niz z kaflami na podlodze. Jak pomyslelismy tak zrobilismy. Po jakims czasie panele zaczely sie wybrzuszac co nas bardzo zdziwilo bo polozylismy w calym domu i tylko w kuchni zaczal sie robic problem. Okazalo sie ze woda z rurki za szafka ciekla i przez szpare miedzy sciana a podloga woda leciala pod panele. Podlogi nie mielismy nawet dwa miesiace i szybko ja zdemontowalimsy wymieniajac na plytki. Dostalismy zwrot kasy za podloge od firmy co nam te rurki tak zle skrecila ale klopot byl :( Panele do calego mieszkania kupilismy w B&Q. Wybieralismy dosc grube i sprawdzalismy ich scieralnosc. Bardzo fajne i juz mamy je kilka lat i caly czas dobrze sie trzymaja. Muslielismy pozniej troche paneli dokupic i podobne kolorystycznie znalezlismy w Wickes - niestety okazaly sie gorszej jakosci:( Odpowiedz Link
karolajna83g Re: panele 16.11.11, 23:15 OO tez jestem ciekawa, bo zamierzam kupic i panele i listy donich i te pianke pod nie. KLOlezanka poleciała mi Dunelm i jutro jade sprawdzic, czy sie opłąca. BVo za wykąłdzien, to chyba maja tek wydam. A wogole co jest lepsze- panele czy wykąłdzina, jesli brac po uwage 4 miesieczne dziecko. Mieszkanie z councilu i musimy cos na te gole podłogi polozyc. Odpowiedz Link
karolajna83g Re: panele 17.11.11, 18:59 O Boże, nie wiedziałam, że to wszystko tak napisałam. Sorry za błędy. Odpowiedz Link
natina0 Re: panele 17.11.11, 19:57 my mamy w całym domu panele od parteru i kuchni począwszy skonczywszy na 2 piętrze w łazienkach.Ja nie cierpię tych ich wykładzin,moze dlatego ze w kazdym domu jakim wynajmowalismy były wszędzie i zawsze takie same,więc mam juz "rzyg: na nie.Nie wspomnę juz o utrzymywaniu czystości, a przy małym dziecku tym bardziej. Teraz kiedy mamy panele widzę ile kurzu,włosów itp "siedzi w podłogach.mając dywany tego nie było widać i az strach pomyslec ile tam roztoczy i innych dziadostw musiało siedzieć,czego do konca nie da się odkurzyć.Teraz uwielbiam czyściutkie,pachnące i umyte panele:) Jesli chodzi o dziecko,moim zdaniem panele bez dwóch zdan,zawsze mozna sobie jakieś fajne puszyste,kolorowe dywany polozyc na srodku w pokojach. My mamy z Quick step byłoby wszystko super gdyby nie to ze są miękkie. Odpowiedz Link
karolajna83g Re: panele 21.11.11, 23:40 Ja juz wszystko wiem i chyba w Homebase sa najtansze, bo po 5.99 m2. Dla porownania najtansza wykladzina- ok 7, ale na takiej chyba moj pies nie chciałby spac ( żart), taka w kit to wykładzina za 9 funtów u mnie na wiosce. Do paneli trzeba tez doliczyc underlay i listwy...a to juz zwieksza koszt. Nie mniej jednak wolałabym panele, bo rzeczywiście, tak jak pisze natina0 lepiej sie czysci i widac ile brudi siedzi w wykładzinie i ine ma,ze boli- jak sa koty kurzu, trzeba sprzatnac, na wykłądzinie az tak tego nei widac... Dylemat jest. A w Dunelm to jakies pierdoły domowe są typu firanki rolety, poduszki... Odpowiedz Link
agg3 Re: panele 17.11.11, 18:32 a nie wiesz czy te panele z ikei co Wy macie sa wciaz w sprzedazy? Odpowiedz Link
agg3 Re: IKEA 17.11.11, 23:38 dzieki dziewczyny! wlasnie o tych samych panelach myslalam! ale cena byla dla mnie mylaca - w sensie, ze to jakas lipa pewnie... z tego co pamietam, to chyba bylo nawet napisane, ze do kuchni sie nadaja. landlord bedzie wniebowziety, heh - ze takie tanie ;) Odpowiedz Link