Dodaj do ulubionych

Jaki odkurzacz?

21.11.11, 15:01
Musze zakupic mowy odkurzacz. Daltego pytam-co posiadacie i co mozecie polecic? Dzieki serdeczne.
Obserwuj wątek
    • carmelaxxx Re: Jaki odkurzacz? 21.11.11, 15:19
      ostatnio zakupilam rowente, jest chichy (moge odkurzac nawet jak ktos spi w domu), ma ze 4 szczotki na wyposazeniu ale ja uzywam trojkatna bo z katow dobrze wyciaga. Tyle ze zamowilam ten odkurzacz przez pixmanie, okazalo sie ze przesylka byla z francjii i ma europejska wtyczke ale mi to nie przeszkadza.
    • glasscraft Re: Jaki odkurzacz? 21.11.11, 15:22
      Dyson animal i reczny. Obydwa sprawdzaja sie doskonale.
    • fifka01 Re: Jaki odkurzacz? 21.11.11, 15:34
      Nie mam za dużo doświadczenia, ale Henry jak na razie był najlepszy z tych, które miałam okazje testowac.
      • petuniasta Re: Jaki odkurzacz? 29.08.13, 10:39
        Popieram - prosty jak budowa cepa i nie do zajechania. Henry to najlepszy odkurzacz z jakiego korzystalam :D
    • kingaolsz Re: Jaki odkurzacz? 21.11.11, 16:00
      Miele i tylko Miele ;)
      • piksi.dixi Re: Jaki odkurzacz? 21.11.11, 16:55
        kiedys juz byl taki watek i wyszlo, ze miele najlepszy.

ja mam zwykly morphy richards, for pet owners - na razie super.

wejdz na strone np argosa i poczytaj opinie.
        • miwah Re: Jaki odkurzacz? 21.11.11, 17:03
          zalezy dla kogo najlepszy ;)
          Jak lubie Miele ( mam pralke,suszarke,zmywarke) tak w przypadku odkurzacza sie wylamalam bo nie wyobrazam sobie powrotu do workow ;-P Ale niektorym worki nie wadza to oczywiscie Miele dobra firma.
          U nas Dyson, juz od lat, sprawdza sie swietnie i nie mam mu nic do zarzucenia. Dom na jednym poziomie wiec swietnie sie nim jezdzi.
          • golfstrom Re: Jaki odkurzacz? 21.11.11, 17:38
            Po kilku miesiacach posiadania Miele ochodze do wniosku, ze wszystko co ma wiecej niz 1900wat i turboszczotke jest tak naprawde przyzwoite.

Fajny odkurzacz, fajnie zaprojektowany, ale opinie o nim sa moim zdaniem troche przesadzone.
      • 3-mamuska Re: Jaki odkurzacz? 05.03.12, 01:40
        kingaolsz napisała:

> Miele i tylko Miele ;)

Tak mam taki cat&dog (bo mam koty i turbo szczotke).Super.
      • antymiele Re: Jaki odkurzacz? 29.08.13, 10:26
        Otóż mam Miele Cat&Dog i jestem bardzo zawiedziony firmą. Gwarancja jest na dwa lata, gdzieś tak po roku i ośmiu miesiącach zepsuł się włącznik. Po naciśnięciu nie "zaskakuje" i po zwolnieniu włącznika odkurzacz wyłącza się. Jako, że był na gwarancji oczywiście wysłałem go do serwisu. Po kilku dniach otrzymałem odpowiedź, że włącznik jest uszkodzony mechanicznie i to oczywiście moja wina i nie podlega gwarancji. Istotnie, kupuję odkurzacz za 1000 zł i skaczę po nim, tak dla zabawy :) Nikomu nie przyszło do głowy, że może włącznik był wadliwy. Po co? Przecież klient w Polsce zawsze jest winien, ma płacić i nie dyskutować. Tak więc ja nigdy nie kupię już nigdy niczego firmy MIELE. Firma serwisująca to jakaś żenada z Rzeszowa, nie pamiętam nazwy, zresztą nie warto reklamować miernot.
      • cherrie Re: Jaki odkurzacz? 29.08.13, 17:33
        ja tez Miele i tylko Miele! jest the best!
    • a74-7 Re: Jaki odkurzacz? 21.11.11, 17:32
      ja mam ten juz ponad 2 lata, bagless co jest jego najwieksza zaleta , ssie jak smok.Ale nie jest najbardziej cichy -choc very powerful,jest dosc lekki i zwrotny
      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2951364,2,1,morphy-richards.html
    • 1mzeta Zelmer 21.11.11, 17:44
      Ja po zakupie tutejszego, Morphy Richards czy jak mu tam co miał ssać jak tornado, a okazał się super bublem wpieniłam się i kupiłam z PL Zelmera- nie ma to jak Zelmer- moje zdanie oczywiście. No i broń boże bezworkowy.
      • rodzynka2000 Re: Morphy Richards 22.11.11, 18:16
        Morphy Richards kiedys byl polecany na ktoryms forum, kupilam, ale nie polecam; wielki, ciezki, malo zwrotny i glosny
    • asica74 Re: Jaki odkurzacz? 21.11.11, 17:58
      Ja mam boscha pro pets (tyle ze mi sie szczotka zepsula:( z nadmiaru uzycia...) bardzo go lubie. maly i zwrotny, a i bez szczotki ciagnie bardzo dobrze. Jak sie popsuje, to kupuje miele:)
    • agaciha Re: Jaki odkurzacz? 21.11.11, 19:04
      Miele miele miele :)
    • plain-vanilla Re: Jaki odkurzacz? 21.11.11, 20:14
      Mam Boscha workowego od 4 lat i jestem zadowolona. Moc 1800W. Kupiłam raz Vaxa bezworkowego i to była tragedia. Filtr wiecznie zapchany, czyszczenie go to był dramat. Po tym doświadczeniu zraziłam się do bezworkowych odkurzaczy. W Polsce miałam małego Electroluxa i byłam bardzo zadowolona. Do Boscha ciężko dostać worki w sklepach, więc kupuję na Amazonie uniwersalne. Chętnie bym sobie sprawiła Dysona, ale jak na razie mam inne potrzeby, a Dysony są drogie.
    • karolajna83g Re: Jaki odkurzacz? 21.11.11, 23:57
      Ja mam VAX bagless, ciesze sie,ze te baglessy cieszą się taka opinią, bo wydawać dodatkwoą kase na worki, to przesada.
      Moj kosztował 180 funtów, był przeceniony na 80, ja mialam karte do Argosa na 50 funtów i zapłąciłam za niego tylko 30 funtów :)))))))
      A kupiłam go, bo dziecko mi się urodziło, odkurzac jest antyalergiczny i tez na te koty i psy. To jakąś karierę tu robi to "pets"
      Mam cos podobnego: http://www.argos.co.uk/static/Product/partNumber/4063816/c_1/1|category_root|Kitchen+and+laundry|14418476/c_2/2|14418476|Vacuum+cleaners|14418639/c_3/3|cat_14418639|Cylinder+bagless+vacuum+cleaners|14418650.htm
      • saram0na Re: Jaki odkurzacz? 22.11.11, 10:31
        ja sie nie popisalam, stara prawda zeby na sprzetach nie oszczedzac, kupilam jakas tanioche w argosie i szlag mnie trafia za kazdym razem jak odkurzam- ssie calkiem przyzwoicie ale filtr wiecznie zapchany, czasem w trakcie odkurzania musze oprozniac i ta rura walcze z nia milion razy bo sie sama sklada ... ech..... Przymierzam sie do kupna suszarki wiec i odkurzacz chyba tez wezme bo nerw szkoda :P
        • karolajna83g SSANIE 22.11.11, 12:13
          Hihihi ssanie,ze malinki robi:) Taki żart ze szkoły średniej....
          A tak swoja drogą, odnośnie tych rur, to tutaj są miękkie, bez żadnych podtekstów ;)
          W Polsce to jest o tyle lepsze, że te rury są w środku wzmocnione a tutaj nie raz w starym odkurzaczu co chwilę mi ta rura pękała, bo przecież ciągnęłam za rurę a nie brałam w ręce ten odkurzacz, żeby go przenieść. Mi tak moj chłopak mówił, że mam go brać na ręce, ten odkurzacz w sensie. Dla mnie to było niedorzeczne.
          Ale VAX jest pod tym względem dobry.
          Polecam
    • arya82 Re: Jaki odkurzacz? 22.11.11, 10:41
      Ja mam BOSCH GS-60 i bardzo sobie chwale, napewno nie bede szukac innego. Bezworkowy, wygodny, cichy, nawet na najwyzszych obrotach, a ssanie ma takie ze hoho ;) Okazalo sie ze dywaniki maja ciut zywsze kolory niz mi sie wydawalo ;) Choc dla niektorych moze ciut ciezki bo 7.8 kg, ale mnie to nie przeszkadza, bo lubie miec kawal sprzetu. No i swietnie sie nadaje do duzego domu, bo ma mega dlugi kabel, nie trzeba co pokoj/dwa przelaczac wtyczki. bardzo polecam
    • a74-7 Re: Jaki odkurzacz? 22.11.11, 12:43
      wybor rowniez zalezy od tego co masz yadrall na podlodze . Ja smigam raczej lekkim sprzetem po drewnie, ktos inny czysci wykladzine .
      Dysony ponoc sa naj,naj , ale mnie osobiscie przeraza ich skomplikowany dizajn :-)
    • paola_k2 Re: Jaki odkurzacz? 04.03.12, 20:21
      Mam Hoover Telios z filtrem hepa. Jest na worki co bardzo sobie chwale. Sluzy nam juz kilka lat i ani razu nie zawiodl.
      • szczur.w.sosie Re: Jaki odkurzacz? 04.03.12, 20:39
        Mam Miele. Jest OK, odkurza jak na odkurzacz przystało, tyle że regulacja siły ssania czasem nie działa. Trzeba wyłaczyć, pokręcić pokrętłem, po czym działa.
        Worki kupuję nie oryginalne i spisują się normalnie.
        • pelagia_pela Re: Jaki odkurzacz? 05.03.12, 09:00
          Miele Cats&dogs. Mialam juz tyle odkurzaczy i w koncu mam ten jedyny, najlepszy :)
    • lianis Re: Jaki odkurzacz? 05.03.12, 09:53
      po ciezkim, ogromnym dysonie, ktory sie rozpadl jak niechcacy spadl ze schodow, kupilam miele cat&dog, worki dokupuje na ebay, sprawdza sie super.
      • westlondon Re: Jaki odkurzacz? 05.03.12, 10:01
        Heniek jest the best :)
      • klimea Re: Jaki odkurzacz? 29.08.13, 17:17
        Ja to samo, po krowiastym bezworkowym Dysonie, ktory byl moim marzeniem, kupilam Miele cat&dog i od ponad 2 lat jestem z niego bardzo zadowolona, a worki rowniez kupuje na ebayu, polowa ceny Argosowej np :-) No i teraz moj maz, ktory byl zdania ze to moje widzimisie, bo Dyson byl taki super, sam jest zachwycony Miele. Dyson stoi na gorze i uzywamy go do odkurzania sianka z podlogi dokola klatki swinek. NIe ma porownania oczywiscie no korzysc Miele. Jakby ktos mial kupic to polecam Miele. A mialam juz w zyciu kilkanascie odkurzaczy roznych marek :-)
    • podkocem Re: Jaki odkurzacz? 29.08.13, 10:48
      Po absolutnie beznadziejnym bezworkowym hooverze:

https://images.esellerpro.com/2579/I/128/16/lrgscaleTCR4233.jpg

kupiłam vaxa i jestem bardzo zadowolona
      https://www.homebase.co.uk/wcsstore/homebase/images//466456HBO111111M.jpg

Znajomi mają Henrego i nie znam nikogo kto by nie był z niego zadowolony:

https://brain.pan.e-merchant.com/4/1/00778914/l_00778914.jpg
      • mamurzyca Re: Jaki odkurzacz? 29.08.13, 10:54
        Miele od lat 8, worki tanio na amazonie, dziecko na rurke do trzymania skakalo to musialam wymienic za 7$ wiec spoko, moj najlepszy!!!!!
    • agg3 Re: Jaki odkurzacz? 30.08.13, 00:36
      Gdybym miala zwierzatka w domu, to pewnie tez zainwestowalabym w drozszy/wiekszy/ciezszy odkurzacz typu Miele albo Henry.
      Ostatnio moj stary electrolux zaczal cos smrodzic I zamienilam go na workowego (tylko taki wchodzi u mnie w gre!) Hoovera Telios Plus. Sssie bardzo dobrze, aczkolwiek wiekszosc mam panele, wiec nie potrzebna az taka moc. Zreszta domek maly I odkurzania nie za wiele.
    • klaton Re: Jaki odkurzacz? 30.08.13, 01:13
      Po kilku taniochach kupilam Dyson DC19DB Bagless Cylinder, 4 lata temu. Ciagnie jak ciagnal, jak wariat. Rewelacja do dywanow, choc w wiekszosci mamy panele. Koncowki usuwaja kurz z safek no i rewelacja do wykladziny na schodach. Nie zamienilabym na nic innego jak dotychczas.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka