Dodaj do ulubionych

wypadajace wlosy

01.12.11, 12:41
Hej Dziewczyny
Ponoc te wypadajace wlosy cztery miesiace po porodzie to normalka i nie da sie z tym nic za bardzo zrobic,ale ja juz mam tego serdecznie dosc, ide obciac wlosy niestety,bo tylko z odkurzaczem biegam i mala ciagle ma gdzies te moje wlosiska.
Ale do rzeczy,czy stosowalyscie cos co choc troche pomoze tym wypadajacym klakom?Gdzies wyczytalam,ze szampon la science pomaga, wiec go zakupie. A wy macie jakis inny sposob?
Obserwuj wątek
    • zurekgirl Re: wypadajace wlosy 01.12.11, 12:46
      Byl podobny watek niedawno i hitem okazal sie olej rycynowy. Smarujesz tym sucha glowe, zakladasz folie i recznik, kisisz wlosy pare godzin, potem myjesz dwa razy szamponem i jak potrzeba to jeszcze jakas odzywke nakladasz. Ja sie tak bawie od miesiaca, smaruje olejem raz w tygodniu (co drugie mycie) i moje wlosy moze nie lsnia jak szalone (sa baaaardzo zniszczone), ale przestaly wypadac i czuje, ze robia sie grubsze, wiec jak dla mnie to hicior nad hiciory. I do tego naturalnie ;)
      • e_elena Re: wypadajace wlosy 01.12.11, 13:04
        ja podcielam koncowki pomoglo bardzo
        wlosy wypadaja nadal ale o jakies 3/4 mniej

pozdrawiam serdecznie
        • 1mzeta ???? 02.12.11, 13:52
          A w jaki niby sposób wypadanie włosów miałoby być powstrzymane przez podcięcie końcówek- nie pisz bzdur.
          Podcięłaś końcówki, włosy skróciłaś to i optycznie wyglądało, że ich mniej wypada.
    • tym08 Re: wypadajace wlosy 02.12.11, 00:55
      podobno maseczka z oleju rycynowego i zoltek dobrze dziala. ja osobiscie nie probowalam (za to moja mama tak), bo odstraszal mnie zapach. za to po kilku miesiacach wypadania wlosow wyczytalam, zeby olejek lawendowy wcierac w skore/wlosy. zrobilam raptem ze 2 razy i faktycznie przestaly az tak wypadac, choc pewnie to nie zasluga olejku, tylko hormony sie uspokoily.
    • mamumilu Re: wypadajace wlosy 02.12.11, 01:51
      przeczekac - wypadna a za pol roku wszytkie pieknie odrosna - chyba ze sie w jakas anemie wpedzisz. Po pierwszym dziecku wydlam fortune wlosy, scielam na zapalke w koncu. Po drugim podicelam wlosy troszke, zeby bylo latwiej rozczesywac i przeczekalam, po trzecim, mam nadal piekne dlugie wlosy, bo juz mi po 1,5 r odroslo to co wypadlo i teraz mam naturalnie cieniowane :) a kite mam jak za dawnych dobrych lat :) ale czas wypadania po porodzie, to cos co wspominam z wielka niechecia
    • 1mzeta Skrzyp 02.12.11, 13:50
      Ja piłam tabletki ze skrzypem plus coś tam innego w tym było. Można nawet jak KP. Wypadania włosów nie powstrzymały ale następne rosły szybciej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka