Dodaj do ulubionych

krecz szyji

11.01.12, 22:50
Moje dziecko ma 4 miesiace, miesiac temu bedac w PL lekarz zdiagnozowal u niego krecz szyji, niepokoial mnie glowka dziecka, byla nieksztaltna , jakby caly czas spal na lewym boku i tam odksztalcona, poza tym Maly nie mial skretu glowa w jedna strone...

Doktorka spytala mnie co mi powiedzieli w UK. Powiedzialam, ze nic; nikt tego nie zauwazyl, w poniedzialek mamy wizyte u lekarza. Zastanawiam sie co mi powiedza, co doradza....

Moze ktoras z Was miala podobny problem z maluchem ?????? Co moga doradzic ?
Obserwuj wątek
    • karolajna83g Re: krecz szyji 11.01.12, 23:27
      Aż się boje, co będzie, jak pójdę z moim do polskiego pediatry. Mój mały też ma zniekształconą głowkę, jakby cały czas spał na lewym boku, więc go zawsze układałam na prawym. To nieco się odkształciło, ale została taka jakby bulwa......
      • karolajna83g Re: krecz szyji 11.01.12, 23:30
        I też, tak jakby miał problem z odwracaniem głowki w inna stronę niż w tę, która jemu pasuje...
    • agg3 Re: krecz szyji 12.01.12, 00:10
      kolezanki synek tak ma. ma teraz prawie 5 lat i jest zdrowym dzieckiem. o wiele wiecej problemow miala z jego egzema ;)
      • clonek13 Re: krecz szyji 12.01.12, 12:43
        no moj to tez mial , nie skrecal w lewo wogole, albo tylko na pol gwizdka
        powiedziala mi to polska pediatra (bo leczylam go w PL na powazniejsze schorzenia i tak sie tulalam od wizyty do wizyty , na kazdej cos extra doszlo,a to bioderka , a to skaza itd) ,,,,
        kazala go w lozeczku tak ustawic zeby chca widziec co sie dzieje na pokoju musial odwrcac glowe z lewo, zatem jak po lewej przedtem mial sciane tak teraz musialam go polozyc tak zeby lezac mial sciane z prawej , dzieki temu patrzac na pokoj bedzie musial krecic w lewo, w pokoju cos sie dzieje ,mama sie kreci ,sa kolorowe zabawki i dziecko tam lubi patrzec. z tej strony od sciany czyli z prawej ktora ladnie skrecal mialam polozyc taki waleczek (zrobilam z recznika) zeby go blokowac troszke jak bedzie chcial w strone sciany obraca glowe(czyli w prawo co mu szlo najlepiej) ...
        to bylo zalecenie lekarki praz zmiana pozycji ukladania go na rece do karmienia, w gruga strone zeby gulal na pokoj skrecaja glowka w lewo, tyle tylko robilam co mi ta lekarka powiedziala i zaczal ladnie obracal glowke w dwie strony. przyznam ze jak o tym wiedzialam ze patrzy tylko w jedna strone skrecajac to mialam pozniej wizyte HV i ona biorac go na rece ,spokojnym glosem powiedziala: zebym go prowokowala patrzec na lewo bo w prawo zbyt bardzo ma wytrenowane(pewnie jakos po glowce poznala, choc dla mnie nie bylo nic dziwnego ,nie mialam porownania, mam tylko jedno dziecko) .
        takze ja ci polecam to zastosowac co ci wyzej napisalam, mam nadzieje ze jasno wytlumaczylam bo sie spiesze do przedszkola :)
        • wanilia25 Re: krecz szyji - clonek 12.01.12, 14:38
          Clonek dziekuje za informacje, tak czytalam o tym, polska doktorka mi tez to samo powiedziala....ale wiesz jak to jest jak dziecko wyczekiwane dlugo, wychuchane a tu masz problem z kreceniem glowka.....

A on mi sie w ciazy ulozyl na lewym boku, jak tylko przkladalam sie na prawy to tak mocno kopal ze wrocilam do spania na lewym boku, zreszta czytalam jak to dobrze spac na lewym boku bo serce bo to bo tamto - i nawet nie zdawalam sobie sprawy ze on mi sie tak ulozyl i znieksztalcil glowe...

Na dodatek ma duzego naczyniaka na karku i tylu glowy, niby niegrozne, ale brzydka jak duza plama czerwonego wina....

Och, dzieci Kochane :)
          • clonek13 Re: krecz szyji - clonek 12.01.12, 18:30
            wanilia25 napisała:

> Clonek dziekuje za informacje, tak czytalam o tym, polska doktorka mi tez to sa
            > mo powiedziala....ale wiesz jak to jest jak dziecko wyczekiwane dlugo, wychucha
            > ne a tu masz problem z kreceniem glowka.....

komu ty to mowisz? poronienie , potem 2 lata sie leczylam zeby miec dziecko,zaszlam po lekach ,,,,o trudnej ciazy nie wspomne, a potem cieszylam sie 100% doslownie 1h bo potem przyszedl pediatra i powiedzial ze wada nog, po kilku tygodniach ze dziura w sercu a potem ze bioderka tez zle bo to przez wade nog :( uwierz mi ze potem diagnoza ze skreca tylko w jedna strone glowa to byl pikus :)
            pozdrawiam serdecznie !!!
          • karolajna83g Re: krecz szyji - clonek 12.01.12, 20:49
            Mój tez chyba tak się układał w brzuchu, że kopał, jak nie byłam na "jego ulubionej" stronie. Poród pośladkowy...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka