Dodaj do ulubionych

hity mlodej mamy

05.02.12, 16:42
Bratowa rodzi w kwietniu, zaczynam powoli kompletowac paczke, poza ubrankami chcialabym dac im cos fajnego, przydatnego, myslalam o chuscie, ale juz jest zakupiona, macie jakies swoje hity? nie koniecznie dla dziecka, moze to byc cos dla rodzicow.
Obserwuj wątek
    • kaka-llina Re: hity mlodej mamy 05.02.12, 16:54
      druga chusta? chust nigdy za wiele ;-)
      • turmalinka Re: hity mlodej mamy 05.02.12, 17:10
        kaka-llina napisała:

> druga chusta? chust nigdy za wiele ;-)

a jakas konkretna mozesz polecic?

i co myslicie o tym?
        www.mothercare.com/Mamascarf-Black/dp/B005JEIM3E?ie=UTF8&ref=sr_1_21&nodeId=42860041&sr=1-21&qid=1328456594
        • cherrie Re: hity mlodej mamy 05.02.12, 17:47
          A co jak chusta sie nie sprawdzi? Jak np u mnie!
          Moze lepiej nosidlo mt? Spiworek do wozka/ fotelika np morrock. Naklejki na sciane?
          Fajny koc bawelniany- dla mamy. Ja taki wlasnie dostalam.
    • murasaki33 Re: hity mlodej mamy 05.02.12, 18:01
      Mega pakowna slodka torba na wszystko, z uwzglednieniem, ze ma termo kieszonki na mleko/wode/jedzenie - trzyma cieplo wiec nie trzeba brac osobnej termalnej malej torebki w tym celu.
      mumstreet.co.uk/content/reviews/baby-products/pink-lining-mama-et-bebe-messenger-bag/
    • mrs.t Re: hity mlodej mamy 05.02.12, 22:39

kolekcje ulubionych filmow czy seriali na dvd co by jej umilic czas maratonow jakby piersia karmila ;) ) a zakup chusty sugeruje ze moze owszem pojdzie w tym kierunku, zeby nie bylo zem terorrorystka :P (co mowi nie elektrycznym nianiom,torbom termalnym;) , wypasionym laktatorom i sterylizatorom i inszym takim;)

a i maz zawsze moze dolaczyc, beda mieli relaksik we dwoje a dziecko szczesliwe :)
      • turmalinka Re: hity mlodej mamy 05.02.12, 23:14
        seriale i filmy wysylam na biezaco, bratowa chusta bardzo zainteresowana i pozytywnie nastawiona, na karmienie piersia tez optymistycznie nastawiona. Laktatory i sterylizatory odpadaja
        mrs.t ty chustowa z tego co pamietam, polec cos :)
        • hanai77 Re: hity mlodej mamy 05.02.12, 23:24
          jak dla mnie chust to tylko Moby elastyczna... a jak dziewczyna w Polsce to tez wpadl mi do glowy pomysl na outlook sun shade(to taki jakby dodatkowy daszek z przyciemniana tkanina nie przepuszczajaca uv rozpinana na caly wozek dzieki czemy zadne slonce i upaly dla malucha nie strasze , pasuje na kazdy wozek, dzieciak ma przewiewnie i cieniscie...jak bylam w Polsce nad morzem to poprostu rewelacja... i uzyciu a i ciagle ktos mnie zaczepial z pytaniem o niego skad i wogole... zakupilam 2 kolezankom i mega zadowolone sa.. a i smoczki i butelki BPA free w Polsce nie tak latwedo dostania jak tu a jak juz to raczej drogie
    • hanai77 Re: hity mlodej mamy 05.02.12, 23:15
      dla mnie hit i spokoj wielki o sen dzieciecia nastal jak dostalam elektroniczna nianie , , przenosne to , male a jaka wygoda jak kladlam mloda w pokoju na gorze , czy poprostu innym pokoju to moglam spokojnie cos porobic, bez nasluchiwania ... wziac rekaksujaca kapiel czy powiesic pranie ugotowac itp... uzywam do dzis mimo ze mloda ponad 3 lata szczegolnie przydatna teraz przy chorobie jak mloda wybudza sie , spi niespokojnie przez kaszel itp.. ma mnie na zawolanie ... ale tez fajna sprawa to np nosidlo na stelazu na plecy (choc to na troche pozniej okolo pol roku bobas musi miec, wrzucasz na plecy jak plecak ze stelazem i hajda na wycieczki piesze),albo fajna kolorowa edukacyjna mata dla bobasa z palakiemz zabawkami i innymi perdolkami, kolorwa i przydatna do cwiczen na brzuszku , dlugo uzywana pozniej zjelam palak i ogolnie sluzyla do lezenia na podlodze i zabawy w rozpoznawanie zwierzatek itp...
      • turmalinka Re: hity mlodej mamy 05.02.12, 23:31
        o niani tez myslalam, oni mieszkaja w domku, maja duzy ogrod, moze niania + chusta + taki daszek jak pisalas (gdzie i jak sie to nazywa)?

• hanai77 Re: hity mlodej mamy 05.02.12, 23:44
          ten daszek nazywa sie tak jak pisalam OUTLOOK SUN SHADE (ja kupilam na ebayu), ale sa na amazonie tez , w bootsie odpowiednik ktory nazywa sie KOO-DI sun shade tanszy ale to samo, znalazlam tez stronke www.shade-a-babe.co.uk nazwa inna ale o to samo biega..
          polecam tez stronki www.greenbaby.co.uk i www. babipur.co.uk tam zawsze tez cos niespotykanego znajduje np ostatni moj hit przecudny wrecz BPA free gryzak SOPHIE THE GIRAFFE(dzieci celebrytow uzywaja... ale przede wszystkim jest sliczna , urocza i poreczna zakupilam dla mojej malutkiej choc ona jeszcze w brzuszku...),,, a jak maja duzy dom i ogrod to niania super pomysl..
    • karolajna83g Re: hity mlodej mamy 05.02.12, 23:25
      A kosz mojżesza? tego w PL ponoć nie ma.
      • kalasotka Re: hity mlodej mamy 06.02.12, 18:05
        Sa takie kosze w Polsce.
    • mrs.george Re: hity mlodej mamy 05.02.12, 23:42
      ja nie wyobrazam sobie zycia bez fridy do noska, zadna gruszka nie wyciagnie smarkow lepiej niz frida. do kupienia i w PL i tu.
      • lianis Re: hity mlodej mamy 06.02.12, 13:01
        a gdzie tutaj fride kupujesz?
        • kinmalek Re: hity mlodej mamy 06.02.12, 15:12
          hej,ja mam do sprzedania nianię elektroniczną,nowa,w pudełku,nie używana,kupilismy zanim córka się urodziła ale potem okazało się że w naszym domu słychać każdy szmer ,:) Jakbyś była zainteresowana to daj zanć,podam więcej info.
        • kalasotka Re: hity mlodej mamy 06.02.12, 18:04
          Tutaj fridy z prawdziwego zdarzenia nie kupisz. Siostra kupila 'fride' w aptece (aptekarz wychwalal, ze to nowosc na rynku ;p ), ale szybko sie okazalo, ze to lipa straszna: nic nie wciagala, rurka byla tak mala, ze lewdo maly katar zmiescila.
          Tak, ze lepiej kupic w Polsce. Nawet ktos Ci moze poczta wyslac, bo to male jest.
          • kako2000 Re: hity mlodej mamy 06.02.12, 18:22
            Banalne ale serio mi zycie ratowal ;)

www.mothercare.com/Lansinoh-Nipple-Cream/dp/B000IVT03Y/276-7740601-2893956?ie=UTF8&pf_rd_r=1B06NCR3Z6YQXJWW3S15&pf_rd_m=A2LBKNDJ2KZUGQ&pf_rd_t=201&pf_rd_i=B005JEIM3E&pf_rd_p=223220727&pf_rd_s=bottom-1
            • asica74 Re: hity mlodej mamy 06.02.12, 20:01
              o dokladnie! moim zdaniem nie powinno sie kobiet wpuszczac na porodowke, jezeli nie maja tego kremu w torbie.
          • karolina_zet Frida 06.02.12, 21:45
            jesli ktoras mama jest zainteresowana to moge jej oddac Fride, trzeba bedzie pokryc koszty przesylki. Ja probowalam uzywac jej raz i jakos mi nie szlo. Wszystkie filtry sa wiec nowe. Wiele osob sobie bardzo chwali dla mnie to zbyteczna rzecz.
    • asica74 Re: hity mlodej mamy 06.02.12, 20:00
      Kup mamie krem do piersi Lansinoh - bedzie ci za to wdzieczna do konca zycia.
      A jezeli sa zmotoryzowani i maja fotelik, to moze Morrck?
      www.nctshop.co.uk/All-Season-Baby-Hoodie-from-Morrck/productinfo/4432/
      My zawijamy w niego dziecko tez w domu.
      Aha, kup od razu rozmiar 2.
      • kalika4 Re: hity mlodej mamy 19.02.12, 15:30
        Dobrym pomysłem jest ten krem Lansinoh. Ja bym kupiła na Twoim miejscu coś praktycznego z gamy ich produktów. Bardzo ciekawe mają butelki do przechowywania mleka, w zestawie są cztery buteleczki o zwężanych szyjkach.
        • turmalinka Re: hity mlodej mamy 19.02.12, 15:46
          Po konsultacji z bratowa ustalilysmy ze bedzie to krem, ktory polecacie + mamascarf + ubranka w ilosci niezliczonej :P (ilosc niezliczona to moja wina, bo powstrzymac sie nie umiem, ciagle cos dokupuje, a ze nie robie zakupow hurtem to nawet w portfelu tego nie odczuwam, moze jakbym odczula to bym sie powstrzymala :D)
          • aleksandrawu Re: hity mlodej mamy 20.02.12, 10:54
            To jeszcze ja sie wtrace, bo polece ci cos, co u nas jest hitem- www.boots.com/en/Fisher-Price-Soothe-n-Glow-Seahorse-Blue_1035224/
            Mimo, ze synek ma dopiero 3 miesiace, konika uwielbia i- co najlepsze- rzeczywiscie go bardzo wycisza i relaksuje przed snem. A do tego jest taki slodki (ten konik, chociaz synek tez;)), ze pozycza go nawet moja 8-latka;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka