Dodaj do ulubionych

praca z domu

12.03.12, 14:24
pisalam o moich problemach z praca i chorym synkiem, mocno zastanawiam sie nad rezygnacja z dotychczasowej pracy, zeby nie narazac synka na kontakt z infekcjami przedszkolnymi. nie mam zadnego pomyslu na prace z domu, nie wiem nawet jak taka znalezc, zadnych kwalifikacji do pracy wykonywanej z domu nie mam, ale moze moglabym pojsc na jakis kurs do collegu. Podpowiedzcie cos prosze, bo ja mam problemy z pozbieraniem mysli ostatnio.
Obserwuj wątek
    • buizu Re: praca z domu 12.03.12, 17:38
      lianis znajdź sobie w PL/Indiach kogoś kto będzie robił dla ciebie rękodzieło jakieś, a ty tutaj sprzedawaj. Koleżanka w taki sposób sprzedaje portrety ręcznie malowane tj. pośredniczy. Malarka zadowolona bo nie musi szukać klientów, a koleżanka bo może sobie z domu pracować, i do tego nieźle na tym wychodzi :)
      • empirical Re: praca z domu 12.03.12, 17:52
        sek w tym, ze szajs ciezko sprzedac.
        • buizu Re: praca z domu 12.03.12, 20:17
          szajs? a dlaczego od razu zakładasz, że to miałby być szajs? Moim zdaniem pośrednictwo w czymkolwiek to idealne rozwiązanie dla mam chcących pracować na własny rachunek, i z domu. Zwłaszcza tutaj w UK, gdzie koszty utrzymania działalności gospodarczej są niewielkie.

A poza tym co szkodzi spróbować? Oprócz czasu nic nie trzeba inwestować.

Przykład - jest rysowniczka, która na allegro rysuje ze zdjęć karykatury na zamówienie. Promuj jej usługi - allegro.pl/karykatury-karykatura-ze-zdjecia-a3-2-osoby-i2179425785.html. Dodaj np. ogłoszenie na gumtree, netmums, i innych miejscach na których można bezpłatnie dodawać ogłoszenia. Jeśli masz więcej czasu załóż sobie darmową stronę internetową i zrób niewielką ofertę, a potem na forach itp, promuj i szukaj klientów. Jeśli się ktoś do Ciebie zgłosi, i wysle zdjęcie to zamów karykaturę od tej Pani i sprzedaj ją za drożej klientowi. Nic Cię to nie kosztuje :)
          • buizu Re: praca z domu 12.03.12, 20:20
            Przykład nr 2.

Załóż sobie działalność zajmującą się projektowaniem ulotek, banerów reklamowych, plakatów, wizytówek itp. Znajdź sobie kogoś w Polsce/Indiach (www.zlecenia.przez.net, www.oferia.pl, www.freelancer.com) kto zajmuje się czymś takim, i jak znajdziesz klienta to zlecaj pracę tamtemu a sama doliczaj sobie prowizję za pośrednictwo :)
            • buizu Re: praca z domu 12.03.12, 20:26
              Wprawdzie można iść na kurs, a potem robić coś samemu, albo coś dla kogoś ale po co? Traci się tylko czas, który można wykorzystać na promocję, reklamę, poszukiwanie klientów, budowanie wizerunku własnej firmy. Nie w każdej dziedzinie można zarabiać na pośrednictwie, ale w wielu tak i moim zdaniem warto spróbować
              • 1mzeta Re: praca z domu 12.03.12, 21:12
                Niektóre firmy, które mają swoje "call centre" zatrudniają na zasadzie, że pracujesz w domu- oni przychodzą i instalują cały sprzęt potrzebny do komunikacji z klientem i nimi jako pracodawcą.
    • ciocia_ala Re: praca z domu 12.03.12, 22:17
      Super pracowac przy dziecku, zwlaszcza jak sie jest utalentowanym. Mozna cos wyszywac, malowac lub rzezbic. Mozna tez posredniczzyc w sprzedazy produktu (ja wciaz sie nad tym zastanawiam, ale boje sie zaryzykowac i wtopic paru tysiakow).

A widzialyscie te zajwake programu pan pracujacych w domu na sekstelefonach?!? Wyglada, ze mozna pracowac zewszad ;)
      • buizu Re: praca z domu 12.03.12, 22:39
        ciocia_ala napisała:

Mozna tez posredniczzyc w sprzedazy produktu (ja w ciaz sie nad tym zastanawiam, ale boje sie zaryzykowac i wtopic paru tysiakow).

A masz jakiś produkt na oku? :)
        • ciocia_ala Re: praca z domu 13.03.12, 16:10
          Mam produkt - szklo wszelakiego rodzaju recznie robione (od dzwoneczkow do wielkich dzbanow na kwiaty, kieliszki itd). Ale moim zdaniem jest drogie i dlatego po wielu miesiacach myslenia - zeby nie powiedziec latach - wciaz nie moge sie zdecydowac. Szkoda mi ciezko zaoszczedzonych pieniedzy, a z drugiej strony - kto nie ryzykuje ten nie ma. No i ja nie mam :)
          • glasscraft Re: praca z domu 13.03.12, 16:14
            Szklo jest zdecydowanie drogie - zalew chinszczyzny nie pomaga, plus wydatek dla przecietnego hobbisty, ktory chce z hobby przeksztalcic w staly dochod jest troche ciezki do przelkniecia - wiec znowu odpada sie w zawodach z profesjonalnymi studiami. Cosik o tym wiem :-(, mam dwa piece do szkla, a konkurencja na rynku ze mnie zadna.
            • ciocia_ala Re: praca z domu 13.03.12, 16:37
              Ja mam dostep do fabryki szkla - w Europie. Wiem, ze nie ma ich w UK, ale jest pewnie cala masa innych podobnych firm.
              • glasscraft Re: praca z domu 13.03.12, 16:46
                E tam, nie ma - przeciez sa fabryki szkla. Osobiscie zwiedzilam sobie te:
                www.caithnessglass.co.uk/
                Jest fabryka krysztalow w Darlington...
                • ciocia_ala Re: praca z domu 13.03.12, 17:12
                  Raczej chodzilo mi o to, ze tej konkretnej firmy nie ma tutaj na rynku. Ladne rzeczy maja na tej stronie, co podalas ...
                  • glasscraft Re: praca z domu 13.03.12, 17:15
                    Aaa... a robilas jakies porownanie cenowe? Mnie takie dmuchane szklo okropnie interesuje (i troche sie go boje), bo wypalanie w piecu (nawet, jak go musze otworzyc w trakcie) jest mniej "straszne" niz taka kadz w plynnym szklem :-)
                    • ciocia_ala Re: praca z domu 13.03.12, 17:27
                      A gdzie tam. Uznalam ceny za przerazajace. I gdybym do tego doliczyla koszt transportu, moje posrednictwo to juz by bylo duzo. A jeszcze majac wiedzie, w jaki sposob sklepy wyznaczaja ceny to byla to nasakra w moim mniemaniu. Poszukam katalogu i dam Ci przyklady :) Na pewno masz wieksze pojecie ile to jest warte niz ja.
                    • ciocia_ala glasscraft 14.03.12, 18:28
                      Wyslalam e-maila.
      • monika_i Re: praca z domu 12.03.12, 23:15
        Wlasnie ogladam :)

• ciocia_ala Re: praca z domu 13.03.12, 16:07
          Tez ogladalam. Nie nadawalabym sie do takiej pracy... Ale panie wygladaly na zadowolone.
      • jaleo Re: praca z domu 13.03.12, 11:01
        Moja znajoma swego czasu (kiedy chorowala przewlekle i nie mogla chodzic do pracy) pracowala jako "wrozka na telefon" czyli czytala z tarota itp - z tego, co mi mowila, jest to bardzo marny zarobek, bo firma posredniczaca, ktora reklamuje te uslugi w prasie itp zgarnia wiekszosc.
    • miss_scary Re: praca z domu 13.03.12, 17:56
      Dobrym sposobem na zarobek jest sprzedaz przez internet czyli ebay, amazon, najlepiej znalezc produkt niszowy badz taki bardzo popularny, najlepiej z chin, mnostwo jest na alibaba.com tylko trzeba uwazac na oszustow, mozna tez wyprzedac domowe smieci czytaj wartosciowe produkty na ktorych robimy tzw rozpoznanie terenu i wiemy mniej wiecej co sie sprzedaje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka