13.03.12, 05:30
dziewczyny siostra wyslala poleconym list z Angli do Polski bardzo wazne dokumenty list zaginal gdzie szukac ''winnych''czy jest jakas szansa go odnalezc doradzcie cos dzieki.
Obserwuj wątek
    • galadriella Re: list 13.03.12, 07:51
      Reklamować tam gdzie wysłała?...
      Tylko oni mogą go ewentualnie odszukać (po numerze nadania i uzywając swoich metod śledzenia przesyłek rejestrowanych).

Chyba, że chodzi Ci bardziej o szukanie winnych niż szukanie listu, to nie wiem.
      Wątpę, czy podanie Royal Mail do sądu przyniosłoby jakieś rezultaty :-)
      • asica74 Re: list 13.03.12, 08:19
        jestem pewna, ze to nie royal mail:)
    • jlory Re: list 13.03.12, 09:09
      nie do sadu nikogo nie chce pozwac chce po prostu dowiedziec sie gdzie jest list .dzieki
      • arya82 Re: list 13.03.12, 10:28
        Skontaktuj sie z Poczta Polska, powinni Ci powiedzieć co w takiej sytuacji.
        Też jestem pewna że to nie RM. Dwa razy ktoś coś do mnie wysyłał, na jeden list czekam już 3, na drugi 2 lata ;) Nigdy natomiast nie miałam problemów w drugą stronę.

A może list miał zły lub niepełny adres?
        • clonek13 Re: list 13.03.12, 10:54
          podaj mi prosze caly numer listu , te polecone RJ nie sa juz obslugiwane przez poczte polska na terenie PL , znajde go dla ciebie jesli nikt nie gwizdnal :) podaj tu lub na priva
          • jlory Re: list 13.03.12, 11:25
            clonek 13 dziekuje siostra ma byc u mnie po poludniu to podam ci ten nr jeszcze raz dziekuje
          • karolajna83g Re: list 13.03.12, 11:50
            Clonek, pomożesz też i mnie?
            Mam takie 2 numery.....Plizz...
            • clonek13 Re: list 13.03.12, 11:59
              pewnie , podaj mi cale numery RJ polecone na priva ,postaram sie sprawdzic jeszcze dzis
          • karolajna83g Re: list 13.03.12, 12:21
            clonek13 napisała:

> podaj mi prosze caly numer listu , te polecone RJ nie sa juz obslugiwane przez
            > poczte polska na terenie PL , znajde go dla ciebie jesli nikt nie gwizdnal :) p
            > odaj tu lub na priva

Właśnie cos mi tu nie grało z tą pocztą.....Wysyłam staniki już od dłuższego czasu i otrzymywałam informacje od klientek, że nie był u nich listonosz, tylko kurier....
            Jedna klientka podała mi nawet adres swojej skrzynki pocztowej i kurier zostawił awizo.

A czy w przypadku wysyłki listem zwykłym- Air Mail- listy dostarcza poczta polska???
            • clonek13 Re: list 13.03.12, 12:27
              karolajna83g napisała:

> clonek13 napisała:
              >
              > podaj mi prosze caly numer listu , te polecone RJ nie sa juz obslugiwane
              > przez
              > > poczte polska na terenie PL , znajde go dla ciebie jesli nikt nie gwizdna
              > l :) p
              > > odaj tu lub na priva
              >
              > Właśnie cos mi tu nie grało z tą pocztą.....Wysyłam staniki już od dłuższego cz
              > asu i otrzymywałam informacje od klientek, że nie był u nich listonosz, tylko k
              > urier....
              > Jedna klientka podała mi nawet adres swojej skrzynki pocztowej i kurier zostawi
              > ł awizo.
              >
              > A czy w przypadku wysyłki listem zwykłym- Air Mail- listy dostarcza poczta pols
              > ka???

tak ,wszystkie listy zwykle do Pl dostarcza PP , ale wysylki RJ (czyli numer polecony ) obsluguje kurier, wszystkie dane na temat twoich paczek wyslalam ci na priva.pozdrawiam
    • sunflowerin Re: list 13.03.12, 11:04
      Ja bym jeszcze popytała w lokalnym Sorting Office albo najblizszym Post Office.
      Wyobraz sobie, ze nasz list polecony przelezal 2 tygodnie na lokalnym PO, bo listonosz zapomnial zostawic notki o odbiorze, i wlasnie mieli go odeslac z powrotem do Polski.
    • ko_ko_kura Re: list 13.03.12, 15:05
      Szansa zawsze jest. Najpierw skorzystaj z tej strony:
      track2.royalmail.com/portal/rm/track;jsessionid=KDBDSJCZ4WMXAFB2IGIUOSQ;jsessionid=KDBDSJCZ4WMXAFB2IGIUOSQ?catId=22700601&emt=emt&track=track&default=default&imageRootPath=&loc=en_GB&keyname=track_home&gear=track
      A potem, w zależności od rezulatatu z w/w strony napisz do odpiedniej placówki, tj. royal mail, poczty polskiej lub kuriera

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka