Dodaj do ulubionych

prywatnie lekarz w uk?

07.04.12, 19:35
dziewczyny oswiecenia ppotzrebuje...lecze sie u specjalisy.wizyta raz na pol roku.za miesiac mam biopsje - wynik za 2 tyg od badania, a nastepna wizyta u tegoz specjalisty za 4 mc.o wynik biopsji pewnie sie dowiem, jakos...chocby u pan w rejestracji..ale jak sie zobaczyc z lekarzem???czy tu praktykuje sie wizyty prywatne?dzieki z gory
Obserwuj wątek
    • karolinalei Re: prywatnie lekarz w uk? 07.04.12, 20:08
      czesc
      mialam guza piersi i czekanie na biopsje i wyniki, mnie i moja rodzine wykonczylo psychicznie
      moja rada jest taka, znajdz w swojej okolicy prywatna klinike, lub lec do PL, nie pozwol sobie na udreke czekania kilka tygodni na wyniki.

wyniki podala mi przez tel moja GP (zlota kobieta) bo wiedziala ze umieram z rozpaczy i niewiedzy.jak wiadomo tym , ktore to przeszly, latwiej walczyc ze znanym wrogiem, niz z tym ktorego nie znamy i nic o nim nie wiemy.

jak wykrylam drugiego guza , poszlam prywatnie i w 4 dni mialam wyniki
      zadne pieniadze nie sa warte udreki czekania

co do wynikow, nawet jak sa dobre, niestety list moze przyjsc nawet po 2 miesiacach, chociaz recepcjonistki sa naprawde kochane i slyszac rozpacz zrobia wszystko zeby pomoc znalezc dokumenty

nie rob mojego bledu, nie czekaj miesiac na biopsje, idz prywatnie
      moze troche z butami wlaze, ale niestety przeszlam to i wiem ze w tym wszystkim czekanie jest najgorsze

• kingaolsz Re: prywatnie lekarz w uk? 07.04.12, 20:20
      Jesli wynik jest zly to kontaktuja sie z Toba bardzo szybko i sprawa nabiera sporego tempa.
      Zasada jest taka - brak wiadomosci to dobra wiadomosc.
      Rozumiem stres, bo tez czekalam na takie wyniki, tez mialam zal, ze czekac trzeba i w szpitalu mi wytlumaczyli, ze jesli cokolwiek jest to laboratorium taki wynik wysyla z adnotacja i szybko sie wszystko dzieje. Z reszta u kolezanki, ktora miala nowotwor to sie potwierdzilo.
      • krzywa.easy Re: prywatnie lekarz w uk? 07.04.12, 20:32
        a jakie sa mniej wiecej koszty prywatne tutaj?nie samej biopsji tylko wizyty prywatnej?znalazlam tego mojego spacjaliste na str intern, i tam jest info o private consultation - czy to jest tutaj popularne?ze dzwoni sie prywatnie do lekarza u ktorego lecze sie nhs...nie wiem jak to rozegrac,....troche panikuje.ciezko bedzie mi leczyc sie w polsce bo to choroba przewlekla...
    • jaleo Re: prywatnie lekarz w uk? 07.04.12, 20:29
      Potwierdzam z doswiadczenia wlasnego i rodziny - jak wynik jest niedobry, to powiadamiaja od razu.
      • krzywa.easy Re: prywatnie lekarz w uk? 07.04.12, 20:34
        ale problemem jest to ze ja wizyte u mojego lekarza mam juz ustalona - na sierpien - i nawet jak wyjdzie z biopsji ze leczenie konieczne, to zobacze sie z lekarzem wczesniej?
        • kingaolsz Re: prywatnie lekarz w uk? 07.04.12, 20:46
          Tak, jak biopsja bedzie miala jakis podejrzany wynik to zaprosza Cie na wizyte duzo szybciej ( zapewne w ciagu kilku dni).
        • karolinalei Re: prywatnie lekarz w uk? 07.04.12, 22:00
          nie wiedzac co bedziesz leczyc nie powiem dokladnie, ale jezeli chodzi o leczenie w ramach NHS to moge sie wypowiedziec na temat raka piersi.
          i tak. biopsje i wyniki robilabym w Pl, (prywatnie taniej i szybciej)
          leczenie , TYLKO W UK, lepszy sprzet, darmowe leki i naprawde swietna pomoc

• karolinalei Re: prywatnie lekarz w uk? 07.04.12, 20:54
      tak, ja wynik nie bedzie dobry, to zadzwonia od razu, w ciagu mniej wiecej dwoch dni
      ale to czekanie miesiac - rozwala...
      • karolinalei Re: prywatnie lekarz w uk? 07.04.12, 20:55
        czekanie na biopsje miesiac , chcialam napisac
        • krzywa.easy Re: prywatnie lekarz w uk? 07.04.12, 21:00
          mnie to rozwala..doslownie i w przenosni...czekam od marca.
          • karolinalei Re: prywatnie lekarz w uk? 07.04.12, 21:03
            jezeli przechodzisz to co ja wtedy, to tak bardzo chcialabym Tobie pomoc.. ale nie mam takich mocy niestety
    • karolinalei Re: prywatnie lekarz w uk? 07.04.12, 21:00
      jezeli chodzi o koszty, to ja wiem tylko o raku piersi, o innych guzach raczej malo dzieki Bogu.
      ogolnie wizyta z usg z opisem jakies 200f
      biopsja wiecej , w zaleznosci od polozenia i rodzaju biopsji, ale to juz robilam drugi raz w PL, glownie z powodu bliskosci rodziny
      • krzywa.easy Re: prywatnie lekarz w uk? 07.04.12, 21:17
        czy teraz juz ok??mam nadzieje ze tak..dziekuje bardzo mocno za slowa wsparcia!!!koszta widze wiec dosc spore jednak...poczekam na ta biopsje - i tak juz dlugo czekam.a potem zobazce, zalezy od wyniku..moze polska jest opcja...martwie sie, nie wiem jak to poukladac
        • karolinalei Re: prywatnie lekarz w uk? 07.04.12, 21:44
          teraz juz ok, na razie.
          zmienilam tryb zycia, zmienilam priorytety, zauwazam wiele rzeczy ktore wczesniej nie mialy dla mnie znaczenia, doceniam kazda chwile, kazda minute spedzana z moja corka i mezem.

mysle ze wiem co przechodzisz i mam taka rade: czekasz na biopsje, przestan o tym myslec! i tak pewnie bedzie dobrze.u mnie bylo srednio, ale nie tak zle jak sobie wyobrazalam, niepotrzebnie martwilam sie ja i moja rodzina

pociesze Ciebie tym , ja jak bylam skierowana na badanie do onkologa to dostalam "two week notice" czyli moja GP od razu podejrzewala ze to rak.

na pewno bedzie dobrze !!!!!!!!!!!!!!!

• karolinalei Re: prywatnie lekarz w uk? 07.04.12, 21:53
            o matko, przepraszam pisze miedzy wielkanocnym halasem
            TWO WEEK WAIT mialo byc
            • krzywa.easy Re: prywatnie lekarz w uk? 07.04.12, 22:20
              krolina, dziekuje za wpisy..czekam na biopsje, ale natlok mysli jest zabijajacy, ogolnie jestem panikara,wiec latwo nie jest.dlaczego istnieja takie choroby,czemu ludzie musza przechodzic przez takie rzeczy...boje sie bardzo.jestem chyba niezly pain dla meza, bo trudno pozytywy w zyciu teraz znalezc..pozdarwiam i wesolych i ZDROWYCH swiat zycze.
    • basiak36 Re: prywatnie lekarz w uk? 08.04.12, 21:52
      Jak najbardziej prywatnie mozna, prywatne leczenie jest dosc popularne jesli sie nie chce czekac w kolejce do NHS
      • krzywa.easy basiak36 09.04.12, 11:37
        basiak36 napisała:

> Jak najbardziej prywatnie mozna, prywatne leczenie jest dosc popularne jesli si
        > e nie chce czekac w kolejce do NHS

moge poprostu zadzwonic do sekretarki mojego lekarza i zapisac sie na wizyte prywatna???czy bezposrednio u niego?
        • basiak36 Re: basiak36 09.04.12, 14:15
          > moge poprostu zadzwonic do sekretarki mojego lekarza i zapisac sie na wizyte pr
          > ywatna???czy bezposrednio u niego?

U mnie zawsze wyglada tak ze pytam GP o to ktorego prywatnego lekarza by polecil, i GP pisze list polecajacy, z wyjasnieniem o co chodzi, do tegoz prywatnego lekarza. Raczej niezbedne, bo lepiej zeby lekarz napisal o co chodzi. W miedzyczasie jesli mi sie spieszy - raz tak mialam, sama kontaktuje sie z sekretarka lekarza prywatnie, umawiam sie, mowiac ze list w drodze. pare razy list nie zdarzyl dojsc i GP wyslal mailem.
          Ostatnio nie spieszylo mi sie wiec spokojnie czekalam 2 dni az list dojdzie do sekretarki lekarza i ona do mnie zadzwonila, na drugi dzien bylam umowiona.
          Czeka mnie dosc powazna operacja i przez NHS czekalabym 3 miesiace na pierwsza wizyte.. prywatnie mialam w ciagu 2 miesiecy zrobione wszystkie badania, 2-3 wizyty u specjalisty i mam wyznaczona date operacji, tez w prywatnym szpitalu.
          Poza tym z NHS zawsze bylam i jestem bardzo zadowolona, nigdy nie mialam problemow, ale akurat w tym temacie gdzie moj 'problem' lezy jest jakis problem i tak dlugo by to trwalo.
          • krzywa.easy Re: basiak36 09.04.12, 20:29
            basiak b,dziekuje za wyczerujace info.prosze napisz tez jesli mozesz ile mniej wiecej kosztuje prywatna wizyta, wiem ze u kazdego specjalisty bedzie inaczej, ale tak mniej wiecej..pozdarwaim i jeszcze raz dziekuje

• basiak36 Re: basiak36 09.04.12, 21:37
              krzywa.easy napisała:

> basiak b,dziekuje za wyczerujace info.prosze napisz tez jesli mozesz ile mniej
              > wiecej kosztuje prywatna wizyta, wiem ze u kazdego specjalisty bedzie inaczej,
              > ale tak mniej wiecej..pozdarwaim i jeszcze raz dziekuje

Mniej wiecej od 90 do 140 funtow za wizyte. Np pediatra w Londynie 3 lata temu liczyl sobie 120 za wizyte. Teraz nie wiem dokladnie bo mam ubezpieczenie z BUPA i wszystkie koszty przechodza przez nich, ja nie place tylko dzwonie z kodem ktory oni autoryzuja. Jesli lekarz zaleci badania, to one tez przechodza pod ubezpieczenie, ale zawsze trzeba sprawdzic czy ubezpieczenie je pokrywa. Bez ubezpieczenia placi sie samemu.
              • krzywa.easy Re: basiak36 09.04.12, 21:48
                dziekuje jeszcze raz.przyszedl czas zainteresowac sie tym extra ubezpieczeniem,taki czas, zdrowie sie psuje.nagle..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka