Dodaj do ulubionych

Dylemat urodzinowy

12.04.12, 15:43
Mam problem z podjeciem decyzji corka dostala zaproszenie na tzw.kulki od kolegi z klasy niestety na zaproszeniu nie ma nic czy to z okazji urodzin czy innego wydarzenia no i mam dylemat czy isc w ciemno i kupic prezent jak tak to nie mam pojecia co,bo corka nie zna dobrze tego kolegi i nie wie co by chcial,z drugiej strony czy wypada dac kartke i pieniadze w srodku jak tak to ile dac aby nie wyszlo ze sknera czy cos no i bez przesady tez zeby nie bylo,kolega ma 6-7 lat. Jestem nowa w tej dziedzinie corka dopiero zaczyna byc zapraszana na urodziny i tego typu imprezy i nie mam pojecia co wypada dac a co nie.
Podpowiedzcie z wlasnego wiekszego doswiadczenia
Obserwuj wątek
    • empirical Re: Dylemat urodzinowy 12.04.12, 15:55
      Znasz numer telefonu do mamy kolegi?
      • buizu Re: Dylemat urodzinowy 12.04.12, 16:06
        My często dostajemy zaproszenia z przedszkola, nie zawsze jest określone co to za impreza a jeszcze nie zdarzyło się by nie była urodzinowa. I ja kupilabym prezent, na pewno nie dawałabym pieniędzy , jeśli juz to gift card.

W TKMax są bardzo fajne, i tanie zabawki, na pewno znajdziesz coś co zainteresuje chłopaka, np. to mają w bardzo dobrej cenie teraz, wczoraj kupiłam zestaw 140 części za 12.99: www.ebay.co.uk/itm/Magnext-Dynamix-Advanced-Gears-Set-29303-NIDB-/280818018251?pt=UK_Construction_Toys_Kits&hash=item41620ee7cb.
        • karolinalei Re: Dylemat urodzinowy 12.04.12, 16:33
          na pewno nie dawaj pieniedzy, nie wypada, gift v juz raczej
          stawiam tez na to ze sa to urodziny

jest jakos tak przyjete ze kupuje sie prezenty w granicach 10-15 funtow, plus koniecznie kartka , przy czym kartka jest bardzo wazna i trzeba ja wybrac z namyslem - oni to stawiaja na kominkach i polkach i tak stoja te kartki przez jakis czas.

drozszych prezentow raczej sie nie kupuje, biorac pod uwage ilosc zaproszen w ciagu roku.
          • gosia7813 Re: Dylemat urodzinowy 12.04.12, 20:45
            Mi tez sie zdaje, ze to napewno urodziny. My dajemy zawsze kartke i prezent za 10-15f, a do blizszych kolegow i kolezanek, z ktorych mamami i ja sie przyjaznie zawsze dajemy kartke z pieniedzmi ok.20F i dzieci zbieraja na jedna duza rzecz, hulajnoga, rower itp.
    • krecik Re: Dylemat urodzinowy 12.04.12, 16:31
      Nie zdarzylo mi sie, by corka dostala zaproszenie do imprezowni na cos innego niz urodziny. Kup po prostu neutralna kartke z zyczeniami, jakas tania zabawke w np. Works i idzcie. Ja kupuje zawsze cos do £10 ale staram sie zmiescic w okolo £6-7. O ile nie obracasz sie w snobistycznym towarzystwie, nikt nie liczy na wiecej. Dla dzieciakow w tym wieku wazna jest sama zabawa a nie prezenty.
      Zerknij na zaproszenie, zazwyczaj rodzice umieszczaja nr telefonu, zeby potwierdzic przybycie, mozesz smsnac z zapytaniem ktore to urodziny i juz.

Ag

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka