Dodaj do ulubionych

wynajecie skipu

05.05.12, 19:28
Ile kosztuje?
Wiem, ze musze miec pozwolenie na postawienie przed domem, ile sie czeka na wydanie takowego?
Jakas firma godna polecenia (BR)?
Obserwuj wątek
    • mamonia78 Re: wynajecie skipu 05.05.12, 20:37
      Zalezy gdzie chcesz postawic - na ulicy, chodniku, podjezdzie.
      Wejdz na strone swojego councilu, tam znajdziesz info, z tego co pamietam ok 2 tygodni

• westlondon Re: wynajecie skipu 05.05.12, 21:29
        Najlepiej zadzwonic do firmy wypozyczajacej skipy i powiedziec im, zeby tez zalatwili pozwolenie jesli takie jest potrzebne. To chyba jakies dodatkowe £70. Przyanjmniej tyle bylo w ubieglym roku na Hampstead.
        • dorcian Re: wynajecie skipu 05.05.12, 21:43
          A samo wynajecie ile? Wiekszosc stron podaje kontakt bez cennika, a ja juz mam dosc telefonow od roznych co mi chca wszystko i nic sprzedawac, szczegolnie, ze malzonek podatny i da sobie wcisnac wszystko ktokolwiek nie zadzwoni albo do drzwi nie zapuka!
    • derka1 Re: wynajecie skipu 05.05.12, 21:41
      My mielismy pare razy, ostatnio jesienia, kiedy robilismy ogrod. Nie przypominam sobie zebysmy starali sie o jakies pozwolenie, no chyba ze ogrodnik je zalatwil za naszymi plecami
      :-)
    • agg3 Re: wynajecie skipu 05.05.12, 22:12
      cholernie drogie sa skipy.
      w birmingham zima za malego/sredniego placilam £75.
      teraz znow musze zamowic, ale bede szukac w innej firmie.
      zadnego pozwolenia nie potrzebowalam (bynajmniej nic o tym nie wiem) ;)
      skip byl "zaparkowany" na moim podjezdzie, gdzie zwykle stawialam samochod.
      • westlondon Re: wynajecie skipu 05.05.12, 22:31
        Cena zalezy od wielkosci. Popatrz tutaj:
        www.skiphiredirect.co.uk/skip-hire-prices.html - ceny za rozmiar
        a tutaj rozmiary:
        www.google.co.uk/imgres?imgurl=http://www.allbinsrecycling.co.uk/skip-sizes%2525201.png&imgrefurl=http://www.allbinsrecycling.co.uk/&h=450&w=700&sz=180&tbnid=ZLAe1JsTj-lvnM:&tbnh=81&tbnw=126&prev=/search%3Fq%3Dskip%2Bsizes%26tbm%3Disch%26tbo%3Du&zoom=1&q=skip+sizes&docid=wA5tIVYJBDj-HM&hl=en&sa=X&ei=n4ulT-zOLsrX8gOI_-DdBA&sqi=2&ved=0COcBEPUBMAU&dur=2413
        Wprawdzie te ceny wydaja mi sie troche niskie, bo ten na Hampstead kosztowal ze wszystkim na pewno ponad £300 a bylo to prawie rok temu. Mogly wiec podrozec.
        Jesli masz gdzie skladac te rzeczy, ktore chcesz wywalic do skipa (ogrodek przed domem itp.) , to rozwaz zamiast skipa zadzwonienie po firme, ktora przyjedzie i zabierze smieci. Jesli jestes w Londynie (generalnie obszar M25) to moge Ci podac namiary na polska firme, ktora przyjezdza na miejsce i zabiera smieci. Nawet jesli przyjezdzaja samochodem pieciotonowym to z tego co pamietam i tak sa znacznie tansi od wynajetego skioa.
        Sa tez firmy, ktore na tej samej zasadzie podjezdzaja ze skipem i masz np. pol godziny na jego zaladowanie za jakas kwote. Powyzej za kazda minute doplacasz cos kolo dwoch funtow.
    • szprotka6 Re: wynajecie skipu 05.05.12, 22:26
      Orientowalam się w cenach skipu koncem ubiegłego roku. Najtanszy jaki znalazlam kosztowal 90f (sredni). Pozwolenie wyczytalam, ze jest potrzebne tylko wtedy, gdy skip ma stanąc na chodniku publicznym (w syt gdy ktos nie ma podjazdu). Na wlasnym podjezdzie mozesz ustawiac skipy bez zadnych pozwolen.
      • westlondon Re: wynajecie skipu 05.05.12, 22:39
        Mysle, ze ta strona pozwoli Ci sie dokladnie zorientowac w cenach:
        www.bookaskip.co.uk/skip-hire.aspx
        Nie musisz sie rejestrowac. Co do pozwolenia jak napisala Szprotka, zalezy gdzie bedzie stal. W kazdym razie niektore firmy wypozyczakace skipy zalatwiaja takze pozwolenie, jesli jest potrzebne.
    • princesswhitewolf Re: wynajecie skipu 06.05.12, 01:13
      z mojego doswiadczenia wynika ze taniej i latwiej niz ze skipem ( eksperymentowalam obie wersje)jest zadzwonic na ktorys z numerow w polskiej gazecie do tych Panow co wywoza smieci.
      • dorcian Re: wynajecie skipu 06.05.12, 09:49
        A czy ci panowie (polscy badz nie) co wywoza smieci to wywoza je uczciwie tam gdzie powinni czy podrzucaja ciemna noca dwie ulice dalej? W Watchdog w zeszlym roku byla mowa wlasnie o takich co wyrzucaja je byle gdzie.
        • westlondon Re: wynajecie skipu 06.05.12, 11:28
          Ta firma, z ktorej korzystalismy wywozi tam gdzie powinna. Przynajmniej na to wyglada. Moj partner korzysta z ich uslug od dwoch lat mniej wiecej.
          Z drugiej strony tak naprawde to nie Twoj problem co sie z tymi rzeczami dzieje dalej. Pomijajac oczywiscie kwestie samopoczucia, jesli na swoje "smieci" natkiensz sie 200 metrow od swojego domu :)
          • dorcian Re: wynajecie skipu 06.05.12, 13:40
            Dzieki za rady. Westlondon czy ta firma z ktorej uslug korzystaliscie to tylko west London czy pdwsch tez? Jak tez, to daj namiary prosze:)
            • westlondon Re: wynajecie skipu 06.05.12, 15:47
              Masz gazetowego maila czynnego?
              • dorcian Re: wynajecie skipu 06.05.12, 18:50
                Mam
                • westlondon Re: wynajecie skipu 06.05.12, 22:45
                  Wyslane

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka