20.06.12, 20:23
przed 18 wrzucilam listy do skrzynki, wlasnie sobie uswiadomilam, ze zapomnialam nakleic znaczki :D Listy maja naklejke z moim adresem zwrotnym. Nie wiecie co z takimi przesylkami robi poczta? Jest za pozno, zebym sie dowiedziala na poczcie, a musze dzialac bo to dla klientow z ebaya. Czy one od razu dotra do mnie?
Obserwuj wątek
    • juszka79 Re: gapa 20.06.12, 20:31
      Nie jestem pewna, ale mysle, ze list dojdzie do poczty najblizszej adresatowi, a on bedzie mogl odebrac przesylke placac za koszt jej wysylki plus dodatkwo funta. Mozesz wyjasnic to kupujacemu i przelac mu koszt wysylki przez paypal. Ja mialam kiedys sytuacje, ze osoba , ktora wysylalal do mnie paczke zaplacila za malo. Listonosz zostawil mi awizo, na poczcie uregulowalam roznice plus 1 funt, a potem wysylajacy zwrocil mi te pieniadze.Moze jest podobnie jak nie ma wcale znaczkow.Moze zadzwon na infolinie poczty i sie dowiedz abys mogla uprzedzic adresata.
      • asia.xyz Re: gapa 21.06.12, 23:13
        Krajowe powinny dojsc i adresat bedzie mogl odebrac po oplaceniu znaczka + £1 a zagraniczny wrocil mi kiedys z powrotem ale nie pamietam po jakim czasie, z adnotacja o niewystarczajacej oplacie
    • fifka01 Re: gapa 22.06.12, 09:18
      Mój maz raz nakelił znaczek 2nd class n list do PL i wrzucił do skrzynki, wielce zdziwiony był, że "im sie chciało", czyli RM znaczy się, odesłać list do niego z adnotcja, ze znaczek za zbyt małą kwotę.
      A raz na święta wziął cały plik listów do PL przygotowanych przeze mnie i zamiast wziąć je na pocztę i nadać po ludzku, wszystko wrzucił do skrzynki. Jakieś 10 listów. Bez znaczków. Wszystkie doszły.

Czyli zlezy na kogo trafi. :) Czekaj, jeśli ma do ciebie wrócić, to wróci jeszcze dzeiś chyba.:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka