turmalinka 28.08.12, 21:29 Az wstyd sie przyznac, ale koty jeszcze nie iubezpieczone. No i musze zdecydowac gdzie. Te dwa wydaja mi sie najrozsadniejsze, ktore polecacie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
azbestowestringi Re: pet plan czy tesco? 28.08.12, 21:39 petplan jest bardziej profesjonalny, ale drozszy. tesco sie mocno poprawilo w kwestii ubezpieczen zwierzat, chociaz mam z nim sporo neciekawych doswiadczen zwiazanych z wyplaceniem kasy. petpan, ze wzgledu na reputacje, jest akceptowany przez wszystkie lecznice. z tesco moze byc roznie. Odpowiedz Link
turmalinka Re: pet plan czy tesco? 28.08.12, 22:04 czyli lepiej pet plan :) dziekuje :) Odpowiedz Link
marninor Re: pet plan czy tesco? 28.08.12, 23:01 a to było ostatnio moje pytanie ;) pet plan czy tesco? odp:pets at home ;)) Odpowiedz Link
turmalinka Re: pet plan czy tesco? 28.08.12, 23:28 patrzylam na pets at home, ale oni oprocz vet fee excess maja jeszcze + 10% of remaining claim cost, wiec niby taniej, ale tak naprawde wcale nie Odpowiedz Link
azbestowestringi Re: pet plan czy tesco? 29.08.12, 15:18 nasz pies jest ubezpieczony w pets at home. byl w petplan, ale w pets at home placimy polowego tego, co petplan zazyczyl sobie, gdy pies skonczyl rok. w zeszlym roku diagnostyka i leczenie alergii kosztowalo prawie tysiaka, oplata miesieczna wzrosla o 2 funty w tym roku finansowym. a i tak jest to 8 funtow taniej niz petplan. my nie placimy 10% ponad wklad wlasny, moze sie polisy zmienily ostatnio? Odpowiedz Link
jaleo Re: pet plan czy tesco? 29.08.12, 10:47 Ja mam kota ubezpieczonego w PetPlan, i bardzo sobie chwale. Kot ma chorobe genetyczna (niedobor potasu), zdiagnozowanie tego kosztowalo prawie £1,000 i do konca zycia bedzie na suplementach, ktore kosztuja ok £30 miesiecznie. PetPlan pokryl wszystkie koszty bez jakichkolwiek problemow. Nie sa najtansi (place teraz £16 miesiecznie, przez pierwsze lata bylo taniej), ale naprawde sa bardzo profesjonalni i szybko wyplacaja. Psy tez bym tam ubezpieczyla, ale nie chcieli ich przyjac ze wzgedu na wiek (jak je zaadoptowalismy, mialy ponad 8 lat), wiec musialam isc do Virgin. Odpowiedz Link
azbestowestringi Re: pet plan czy tesco? 29.08.12, 15:21 zwierzeta starsze ubezpieczane sa przez petplan w systemie 12miesiecznym (czyli jesli cos sie zdiagnozuje, to tylko przez 12 miesiecy beda placic za to) ryzykowne u starszych zwierzat niestety, bo zwyrodnienie staoww, cukrzyca, cushing itd to nie sa choroby, ktore w rok sie wyleczy, tylko do konca zycia sie je leczy. czy mozesz mi podac przykladowa skladke i excess dla starszego psa w virgin? Odpowiedz Link
bialasek75 Re: pet plan czy tesco? 29.08.12, 19:34 My mamy w tesco ubezpieczone 2 psy. Jeden był ciężko, przewlekle chory. Leczyliśmy go rok, wydaliśmy jakieś 3 tysiące i nigdy nie było problemu ze zwrotem pieniędzy. Jedynie na pierwszy czek czekaliśmy trochę dłużej, następne przychodziły szybciutko. Pet Plan dużo, dużo droższy. Odpowiedz Link
jaleo Re: pet plan czy tesco? 29.08.12, 20:00 azbestowestringi napisała: > y. czy mozesz mi podac przykladowa skladke i excess dla starszego psa w virgin? > Za dwa psy ponad 10-letnie £35.50, excess 80% i 20% co-insurance (o ile sie orientuje, to psow ponad 8-letnich nie da sie ubezpieczyc bez co-insurance. Mamy na koncie 1 claim, przedtem stawka byla troche nizsza. Odpowiedz Link
azbestowestringi Re: pet plan czy tesco? 29.08.12, 20:39 no to naprawde niezle. petplan za starsze zwierzeta chce excess nawet i 120 plus 10-20% rachunku. Odpowiedz Link