Dodaj do ulubionych

pet plan czy tesco?

28.08.12, 21:29
Az wstyd sie przyznac, ale koty jeszcze nie iubezpieczone. No i musze zdecydowac gdzie. Te dwa wydaja mi sie najrozsadniejsze, ktore polecacie?
Obserwuj wątek
    • azbestowestringi Re: pet plan czy tesco? 28.08.12, 21:39
      petplan jest bardziej profesjonalny, ale drozszy. tesco sie mocno poprawilo w kwestii ubezpieczen zwierzat, chociaz mam z nim sporo neciekawych doswiadczen zwiazanych z wyplaceniem kasy.
      petpan, ze wzgledu na reputacje, jest akceptowany przez wszystkie lecznice. z tesco moze byc roznie.
      • turmalinka Re: pet plan czy tesco? 28.08.12, 22:04
        czyli lepiej pet plan :) dziekuje :)
    • marninor Re: pet plan czy tesco? 28.08.12, 23:01
      a to było ostatnio moje pytanie ;) pet plan czy tesco? odp:pets at home ;))
      • turmalinka Re: pet plan czy tesco? 28.08.12, 23:28
        patrzylam na pets at home, ale oni oprocz vet fee excess maja jeszcze + 10% of remaining claim cost, wiec niby taniej, ale tak naprawde wcale nie
      • azbestowestringi Re: pet plan czy tesco? 29.08.12, 15:18
        nasz pies jest ubezpieczony w pets at home. byl w petplan, ale w pets at home placimy polowego tego, co petplan zazyczyl sobie, gdy pies skonczyl rok.
        w zeszlym roku diagnostyka i leczenie alergii kosztowalo prawie tysiaka, oplata miesieczna wzrosla o 2 funty w tym roku finansowym. a i tak jest to 8 funtow taniej niz petplan.
        my nie placimy 10% ponad wklad wlasny, moze sie polisy zmienily ostatnio?
    • jaleo Re: pet plan czy tesco? 29.08.12, 10:47
      Ja mam kota ubezpieczonego w PetPlan, i bardzo sobie chwale. Kot ma chorobe genetyczna (niedobor potasu), zdiagnozowanie tego kosztowalo prawie £1,000 i do konca zycia bedzie na suplementach, ktore kosztuja ok £30 miesiecznie. PetPlan pokryl wszystkie koszty bez jakichkolwiek problemow. Nie sa najtansi (place teraz £16 miesiecznie, przez pierwsze lata bylo taniej), ale naprawde sa bardzo profesjonalni i szybko wyplacaja.
      Psy tez bym tam ubezpieczyla, ale nie chcieli ich przyjac ze wzgedu na wiek (jak je zaadoptowalismy, mialy ponad 8 lat), wiec musialam isc do Virgin.
      • azbestowestringi Re: pet plan czy tesco? 29.08.12, 15:21
        zwierzeta starsze ubezpieczane sa przez petplan w systemie 12miesiecznym (czyli jesli cos sie zdiagnozuje, to tylko przez 12 miesiecy beda placic za to) ryzykowne u starszych zwierzat niestety, bo zwyrodnienie staoww, cukrzyca, cushing itd to nie sa choroby, ktore w rok sie wyleczy, tylko do konca zycia sie je leczy. czy mozesz mi podac przykladowa skladke i excess dla starszego psa w virgin?
        • bialasek75 Re: pet plan czy tesco? 29.08.12, 19:34
          My mamy w tesco ubezpieczone 2 psy. Jeden był ciężko, przewlekle chory. Leczyliśmy go rok, wydaliśmy jakieś 3 tysiące i nigdy nie było problemu ze zwrotem pieniędzy. Jedynie na pierwszy czek czekaliśmy trochę dłużej, następne przychodziły szybciutko. Pet Plan dużo, dużo droższy.
        • jaleo Re: pet plan czy tesco? 29.08.12, 20:00
          azbestowestringi napisała:

> y. czy mozesz mi podac przykladowa skladke i excess dla starszego psa w virgin?
          >

Za dwa psy ponad 10-letnie £35.50, excess 80% i 20% co-insurance (o ile sie orientuje, to psow ponad 8-letnich nie da sie ubezpieczyc bez co-insurance. Mamy na koncie 1 claim, przedtem stawka byla troche nizsza.
          • azbestowestringi Re: pet plan czy tesco? 29.08.12, 20:39
            no to naprawde niezle. petplan za starsze zwierzeta chce excess nawet i 120 plus 10-20% rachunku.
          • jaleo Re: pet plan czy tesco? 29.08.12, 21:12
            Mialo byc excess £80 oczywiscie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka