karolajna83g
15.11.12, 15:05
Ja juz nie wytrzymam z nimi!!!!!!!!
Miesiąc temu wykupiłam ubezpieczenie przez internet.
Zabrali 330f depozytu. Niesttey nie mogłam im wysłać dowodu NCD. Chiałam anulować polisę. Ciągle dostawałam maile, że te dokumenty trzeba im wysłać. NIe mogłam się dodzwonić na infolinię, odbierały chyba jacyś pracownicy, którzy infolinii nie obsługują i informowali, że maja zbyt duzo telefonów, aby je odbierać (!!!!!!!!!). Ok, przeczekałam. Zakażdym razem dzwoniłąm i mówiłam, że polisa musi być anulowa. Opłata za anulowanie- 75f. Ok, zgoda. Ciągle też dostałąm pocztą listy, że chca tych dokumentów, bo inaczej polisa bedzie anulowana. Tego przecież chcę. Takie były chyba ze dwa listy w przeciągu 2ch tygodni.
Wkońcu przysłali list, że polisa jest anulowana- data anulowania- 2.11. OK. Super, myslałam,ze dostanę część depozytu z powrotem na moje konto. Ale nie......znowu dostałam list,ze chcą NCD, bo polisa będzie anulowana (wrrrrrr). W kolejnym liście- otrzymanym po tygodniu, kazali sobie zwrócić "motor certificate". Wysłałam za potwierdzeniem odbioru. Przysłali list, że polisa bedzie anulowana 12.11. Zadwoniłąm do nich, że chcę anulowania polisy 9.11 o godz 15. Zaznaczyli to w systemie.
Dzisiaj znowu dostałąm list, że jak im nie wyślę dokumentów, to anulowanie nastąpi 19.11.
Wkurzyłam się, zadzwoniłam na infolinię i powiedziano mi, że nie maja mojego zgłoszenia anulowania polisy datą 9.11.
A zwrot depozytu nastąpi w ciągu 14-30 dni od dnia anulowania polisy.
Czy tylko ja mam takie problemy???????? Myslałam, że wszystko przebiegnie sprawnie i szybko a to mnie ciągle utwierdza w przekoanniu, na jak niskim poziomie są jakiekolwiek usługi w Wielkiej Brytanii. Jak nie O2, które gra na zwłokę, to Asda, które też gra na zwłokę.
Co jeśli będę musiała zgłosić szkodę na pojeździe (tfu!!!)?
Teraz dopiero znalazłam opinie na temat Asda Money i nie sa pozytywne.......