Dodaj do ulubionych

ASDA MONEY CAR INSURANCE

15.11.12, 15:05
Ja juz nie wytrzymam z nimi!!!!!!!!
Miesiąc temu wykupiłam ubezpieczenie przez internet.
Zabrali 330f depozytu. Niesttey nie mogłam im wysłać dowodu NCD. Chiałam anulować polisę. Ciągle dostawałam maile, że te dokumenty trzeba im wysłać. NIe mogłam się dodzwonić na infolinię, odbierały chyba jacyś pracownicy, którzy infolinii nie obsługują i informowali, że maja zbyt duzo telefonów, aby je odbierać (!!!!!!!!!). Ok, przeczekałam. Zakażdym razem dzwoniłąm i mówiłam, że polisa musi być anulowa. Opłata za anulowanie- 75f. Ok, zgoda. Ciągle też dostałąm pocztą listy, że chca tych dokumentów, bo inaczej polisa bedzie anulowana. Tego przecież chcę. Takie były chyba ze dwa listy w przeciągu 2ch tygodni.
Wkońcu przysłali list, że polisa jest anulowana- data anulowania- 2.11. OK. Super, myslałam,ze dostanę część depozytu z powrotem na moje konto. Ale nie......znowu dostałam list,ze chcą NCD, bo polisa będzie anulowana (wrrrrrr). W kolejnym liście- otrzymanym po tygodniu, kazali sobie zwrócić "motor certificate". Wysłałam za potwierdzeniem odbioru. Przysłali list, że polisa bedzie anulowana 12.11. Zadwoniłąm do nich, że chcę anulowania polisy 9.11 o godz 15. Zaznaczyli to w systemie.

Dzisiaj znowu dostałąm list, że jak im nie wyślę dokumentów, to anulowanie nastąpi 19.11.
Wkurzyłam się, zadzwoniłam na infolinię i powiedziano mi, że nie maja mojego zgłoszenia anulowania polisy datą 9.11.
A zwrot depozytu nastąpi w ciągu 14-30 dni od dnia anulowania polisy.

Czy tylko ja mam takie problemy???????? Myslałam, że wszystko przebiegnie sprawnie i szybko a to mnie ciągle utwierdza w przekoanniu, na jak niskim poziomie są jakiekolwiek usługi w Wielkiej Brytanii. Jak nie O2, które gra na zwłokę, to Asda, które też gra na zwłokę.

Co jeśli będę musiała zgłosić szkodę na pojeździe (tfu!!!)?

Teraz dopiero znalazłam opinie na temat Asda Money i nie sa pozytywne.......
Obserwuj wątek
    • glasscraft Re: ASDA MONEY CAR INSURANCE 15.11.12, 15:18
      Chyba masz wyjatkowego pecha, bo ja zalatwiam od lat wszystkie ubezpieczenia przez telefon bez wysylania/odyslania czegokolwiek. Jedyna usluga w Wielkiej Brytanii, o ktorej - jak sobie pomysle, to mi sie zyc odechciewa, a opisanie jej jako uslugi o niskim poziomie jest komplementem - jest odnawianie polskiego paszportu :-)
      • karolajna83g Re: ASDA MONEY CAR INSURANCE 15.11.12, 16:12
        No to sie przygotuj, Glass, że od niedawna (tak mi się wydaje) już trzeba wszelkie dokumenty(DL, counterpart, NCD) wysyłac do firm ubezpieczeniowych, jak się jest ich nowym klientem.

Tak, ja mam tutaj zawsze wyjątkowego pecha. Jeszcze na dodatek zablokowali mi poczte na tlenie.pl....:(((((((((
        • karolajna83g Re: ASDA MONEY CAR INSURANCE 15.11.12, 16:16
          Zapomniałam dodać: Niedawno kupiłam piekny stanik, nowy z metkami, na ebayu i co? Sprzedawca przysłał umazany smzinką chyba i twierdzi, że przed wysłaniem przesyłki dokonał inspekcji stanika i wsadził go w 2 torebki.....Case na ebayu automatycznie zamknie się 27 grudnia (!!!!), ale czy odzyskam moje pieniądze?????? marne 12 funtów, ale zawsze coś.....
          • glasscraft Re: ASDA MONEY CAR INSURANCE 15.11.12, 16:32
            Masz pecha i tyle. Musisz odczynic uroki i pech zniknie :-)
        • glasscraft Re: ASDA MONEY CAR INSURANCE 15.11.12, 16:31
          Pewna jestes? Bo przelecialam kilka stron firm ubezpieczeniowych i ani jedna sie nie wspomina, ze im cokolwiek trzeba wysylac.
          • karolajna83g Re: ASDA MONEY CAR INSURANCE 15.11.12, 16:43
            Pewna na 100%. Jak kupowałam ubezpieczenie w zeszłym roku, to nic nie musiałam wysyłać, dopiero w tym roku, przy kupnie nowego ubezpieczenia firmy już sobie tego życzą.
            Tak jak np 2 lata temu nie przysyłali informacji, że ubezpieczenie trzeba będzie spłacić do końca trwania umowy ( a przynajmniej ja o tym nic nie wiem) a od zeszłego roku np. Tesco kazał sobie odesłać to pismo podpisane przez ubezpieczającego auto, czyli przeze mnie.

2 lata temu ubezpieczenie było w Direct Line i uważam, że to dobra firma, ale po tym, jak nie mogłam się do nich dodzwonić, bo chyba trzeba było zarejestrowac swój numer telefonu w ich firmie, żeby wiedzieli kto dzwoni (tak zrozumiałam z tego, co mówił automat) i wybrałam ubezpieczenie w Tesco.

Te dokumenty; to chyba przez to, że ludzie oszukiwali, że nie mają żadnych wykroczeń drogowych i być może dlatego trzeba wysyłac teraz kserokopie.
            • glasscraft Re: ASDA MONEY CAR INSURANCE 15.11.12, 16:51
              Yuk! Mam nadzieje, ze nie bede sie musiala na mojego ubezpieczyciela obrazic (jestem z Admiral od jakichs 8 lat), bo tak sie przez to telefonowanie rozleniwilam, ze pewnie by mnie wysylanie czegokolwiek przeroslo :-)

Myslalam, ze oni i tak maja dostep do DLVA...
              • karolajna83g Re: ASDA MONEY CAR INSURANCE 15.11.12, 18:20
                Ha! ja tez tak myślałam. Pewnie w jakichś przypadkach na pewno mają, ale na pewno nie, jeśli chodzi o wykroczenia na counterpart.
    • marninor Re: ASDA MONEY CAR INSURANCE 15.11.12, 17:13
      w zgłaszaniu szkody to ja Ci powiem:
      przyjechał rzeczoznawca pooglądał, wysłał dokumenty do mechanika, mechanik odesłał- czeka na czek żeby przystąpić do dziela
      po ok tyg dzwoni pani:
      -jaki jest model mojego auta
      następnego dnia mniej więcej o tej samej porze dzwoni pani:
      -jaki jest model mojego auta?
      -gdzie jest auto zarejstrowane?
      następnego 3 dnia pod rząd dzwoni pani:
      - chce moje MOT... tłumaczę więc Pani ze nie mam MOT bo auto zarejstrowane w pl i czekam na naprawę zeby wybrać się na MOT i przerejestrować auto... tłumacze pani ze mam pieczątkę w dowodzie rej o badaniu techniacznym itd. NIE! ma być MOT i koniec! więc mówię że nie mam bo mieć nie moge bo jak i wogóle... pani się poddała...
      po ok 15 min dzwoni mechanik że dzwoniła do niego babka i chce moje MOT... wrrrrrrrrrr
      chyba jej wytłumaczył na temat bo więcej już nie dzwoniła ;) w sprawie MOT
      czekamy na czek....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka