ssabaudia 14.12.12, 16:44 czy można kupić gdzie indziej niż w polskim sklepie? Słyszałam, że w zeszłym roku karpia można było nabyć w Tesco (????) a te grzyby? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
glasscraft Re: grzyby suszone, karp 14.12.12, 16:54 www.tesco.com/groceries/Product/Details/?id=260342911 Karpia mrozonego kupilam w slowackich delikatesach internetowych. Odpowiedz Link
e-vil Re: grzyby suszone, karp 14.12.12, 17:48 karp w Tesco (przynajmniej w moim) jest od kilku lat w święta.. ponoć w Morrisonie też co do grzybów to ja tych z Tesco nie polecam, ale lepszy rydz niż nic ;) Odpowiedz Link
robak.rawback Re: grzyby suszone, karp 14.12.12, 19:47 a jakie chcesz grzyby? - jakas mieszanke czy pojedynczy rodzaj - my do kapusty na pierogi uzywamy borowikow - ja sobie z polski przywoze takie rzeczy ale tu tez sa - Cooks' Ingredients Porcini Mushrooms Waitrose 30g Cooks & Co Dried Porcini Mushrooms 40g maja rozne w ocado, waitrose Odpowiedz Link
ssabaudia Re: grzyby suszone, karp 14.12.12, 19:47 no ja właśnie chciałabym uniknąć końtaktu z kurkami z Tesco czy z Asdy, jak to któraś z furumowiczek opisywała ;D Odpowiedz Link
robak.rawback Re: grzyby suszone, karp 14.12.12, 19:48 kurki widzialam w ocado - Natoora Fresh Girolle Mushrooms 80g Odpowiedz Link
robak.rawback Re: grzyby suszone, karp 14.12.12, 19:50 www.wildaboutmushrooms.co.uk/shop.php tutaj tez widze kurki i borowiki i inne Odpowiedz Link
sfornarina Re: grzyby suszone, karp 14.12.12, 19:56 Suszone borowiki - porcini - powinny być w każdym supermarkecie. Waitrose ma w każdym razie na pewno. Odpowiedz Link
yskyerka Re: grzyby suszone, karp 14.12.12, 23:06 Rok temu kupowałam karpia w Morrissonie. Musiałam go tylko wcześniej zamówić. Odpowiedz Link
mama-123 Re: grzyby suszone, karp 15.12.12, 00:02 Jesli mieszkasz w Londynie (zwlaszcza SE) to moge polecic sklep, w ktorym beda sprzedawane swieze karpie z Polski. Sprawdzone przez nas i rozchodza sie jak cieple bulki. Odpowiedz Link
robak.rawback karp... 15.12.12, 03:38 swoja droga nigdy nie rozumialam fascynacji ta glutowata ryba - przez gardlo mi nigdy nie mogla przejsc Odpowiedz Link
jaleo Re: karp... 15.12.12, 13:03 Ditto - w dodatku nie mam pojecia dlaczego jedzenie karpia w wigilie stalo sie "wiekopomna tradycja" - przeciez to sie dopiero za czasow komunizmu upowszechnilo, kiedy o inne ryby bylo trudno. Odpowiedz Link
golfstrom Re: karp... 15.12.12, 17:00 Karp zamarynowany cebula na dzien przed smazeniem jest calkiem dobry. Tylko te cholerne osci. Odpowiedz Link
ssabaudia Re: karp... 15.12.12, 21:59 robak.rawback napisała: > swoja droga nigdy nie rozumialam fascynacji ta glutowata ryba - przez gardlo mi > nigdy nie mogla przejsc Kochana, karpika solimy, okładamy czosnkiem, cebulką na dzień dwa, upieczony na masełku... Żadnego gluta sam mniód ;DDDD Odpowiedz Link