Dodaj do ulubionych

To ja jeszcze o benefitach dla samotnej matki

07.04.13, 21:09
Chodzi o dziewczyne, ktora przyjechala tutaj kilka miesiecy temu z dwojka dzieci (7 lat jedno dziecko, drugie 10 miesiecy) do rodziny. Starsza corka poszla do szkoly. Wiem, ze dziewczyna szuka teraz pracy. Jej partner mieszka w Polsce i z tego co wiem to od jej wyjazdu sie nie widzieli. Przysyla jej jakies pieniadze. Ciekawa jestem co jej sie nalezy jesli tutaj nigdy nie pracowala. Moze ze wzgledu na dzieci moze na cos liczyc. Szkoda mi jej bo jej corka chodzi z moja do szkoly i wlasciwie to tej dziewczynki mi szkoda najbardziej. Poniewaz ona nie pobiera zadnych zasilkow z tego co wiem to malej nie naleza sie nawet darmowe obiady w szkole. Teraz mieszkaja z rodzina, ale wiem, ze bada sie przeprowadzac i owej matki z dziecmi nie planuja ze soba zabrac. Poradzicie cos?
Obserwuj wątek
    • agg3 Re: To ja jeszcze o benefitach dla samotnej matki 07.04.13, 22:15
      Moze niech pojdzie do pracy?!

Nosz kurde, ile mozna czytac o zasilkach...
    • steph13 Re: To ja jeszcze o benefitach dla samotnej matki 07.04.13, 22:29
      Niech sie wezmie do roboty albo wroci do Polski.
      Na wymioty sie juz zbiera od tego typu postow, istna epidemia, pelen wachlarz bezradnych, opuszczonych, samotnych, wygodnickich, leniwych i wyciagajacych reke o datki od panstwa. Moze w Polsce powinni zaczac nauczac z ambony o tym, ze nie ma nic za nic i ze jak kto sobie poscieli tak sie wyspi? Paranoja istna. Toz Anglia to nie jeden wielki dom opieki spolecznej!
    • illegal.alien Re: To ja jeszcze o benefitach dla samotnej matki 08.04.13, 01:02
      Do pracy i Tax credits, zeby jej na przedszkole starczylo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka