anika_key
16.06.13, 20:47
Normalnie nigdy wiecej nie dam ani jednego pensa na ta instytucje!!
Szukam kotki juz jakis czas. No i stwierdzilam,ze sa 2 opcje. Albo kupie bialo-siwa (o ktorej marzylam od dziecka) albo wezme z adopcji- kolor mniej wazny (no ale zeby byla slodka kotka)
Wynajelam mieszkania na 1 wszym pietrze. Blok jest ogrodzony na uboczu z balkonem, z dala od drog szybkiego ruchu. Zaraz za blikeim jest duzo zieleni, taki comualny ogrod.
Jka tylko napisalam,ze nie mam ogrosu od razu odpiwiedzi od nich na Nie. Staralam sie grzecznie wyjasnic ,ze ja z jakis tam powodow nie pracuje i kotek zodzienie bedzie ze mna hasal przy ladnej pogodzie w tym ogrodzie itp. Kot bedzie mial nawet swoj wlasny pokoj :) (wiem extreme;p)
Dalej nie. Ale zaproponowali,ze moge zlozycim donacje.. no szlag mnie trafil!
Wola trzymac je w klatkach czy w tych foster domach gdzie czestp po 3-4 koty sa i nie maja czasu dla nich jak oddac osobie,ktora naprawde ma fiola na punkcie kota!!!
Babka stwierdzila,ze kot musi miec ogrod bo chce lezec na sloncu! Ilez tego slonca w UK no cholera jasna??? miesiac ogolem czy dwa?? reszta to leje i kot woli w domu przy kaloryferze siedziec czy spac, a buszuje w nocy!
Oni tylko kase chca... maja tam kilka kotow by bylo co pokazac moim zdaniem;/
Znalazlamm 2 instytucje adopcyjne w Mnahcesterze,ktore mniej wymagaja ale akurat nie maja dziewczynek tylko same chlpaki- jedna chyba tylko byla ale to akurat strasza jak ja chce.
Jedynie wlasnie RSCPA ma takie ktorego bym pokochala od razu.
Klamac nie bede- tortie czy brzydkiego kota no nie chce. :(
Jak sa za darmo na gumtree czy innych stronach to sa dla mnie zwyczajnie brzydkie. Wolalabym wziac z adopcji bo wiem,ze pomagam...
Nic bede dalej polowac w takim razie na siwo-biala sliczna kotke za ktora zaplace jakiemus chodowcy;/
Chce czlowiek otworzyc serce a tutaj tylko na kase czekaja..;/