karolina_zet 30.07.13, 18:51 Poleccie prosze proszek do prania, najlepiej uniwersalny;) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
oolijull Re: proszek do prania 30.07.13, 19:40 fairy. od dluzszego czasu tylko to. jest ok. albo, jak to wlasnie maz mi podpowiedzial - taki co akurat w promocji w markecie :D :D Odpowiedz Link
nannyjo32 Re: proszek do prania 30.07.13, 19:50 ja tez nigdy nie wiem jaki kupic wiec kupuje na promocjach. W Polsce w ciuchach chodzilo sie latami, a tutaj nawet nie zauwaze ze bluzka czarna sie sprala bo wczesniej juz poprostu jej nie zaloze bo stara, w Polsce jeszcze sie uzywalo do prania czarnych. Odpowiedz Link
bisiek10 Re: proszek do prania 30.07.13, 19:55 Fairy albo Persil.Do ciemnych rzeczy uzywam plynu do prania. Odpowiedz Link
bialasek75 Re: proszek do prania 30.07.13, 19:55 Ja też kupuję co jest akurat w promocji. Najbardziej lubię Bold 2w1 fioletowy. Odpowiedz Link
maja3333 Re: proszek do prania 30.07.13, 20:09 nie wiem czy kltos ogląga program SuperScrimpers na channel4, było kiedys o proszkach, testowali rózne marki, tzw. leading brand versa marketowe. Najlepiej wypadł proszek z Aldi - Almat. Ponoc najlepiej dopiero białe rzeczy i ma najładniejszy zapach w ocenie testowanych ludzi - wąchaczy ulicznych ;) ja ostatnio go kupiłam i jestem bardzo zadowolona -naprawde ładnie pachnie :) a czy pierze lepiej niż inne nie wiem - rzadko piorę naprawde brudne rzeczy, zwykle piorę tylko takie, żeby je po prostu odświeżyć. Odpowiedz Link
agg3 Re: proszek do prania 30.07.13, 22:45 ja tez najczesciej to co na promocji, czyli Persil ;) tyle, ze kupuje plyn - nie proszek. non bio I do kolorow. chyba sprobuje tego z Aldiego :) Odpowiedz Link
petuniasta Re: proszek do prania 31.07.13, 11:14 Ja ostatnio kupuje kapsulki z plynem zamiast proszku i jestem bardzo zadowolona - w koncu wszystko mam porzadnie wyplukane, bez sladow proszku na czarnych rzeczach. I kupuje w Lidlu, nie widze roznicy miedzy ich kapsulkami a firmowymi. Odpowiedz Link
podkocem Re: proszek do prania 31.07.13, 11:51 Ja używam Persil kapsułki jeśli jest w promocji, teraz half price był Ariel, więc mam Ariel. Jakoś nie mogę się przekonać do proszku. Kiedyś używałam, ale od dawna już nie. Otwarty Fairy już się zbrylił mi na kamień. Odpowiedz Link
spillerix Re: proszek do prania 04.08.13, 00:16 A ja polecam wam wyprobowac Surf :) www.surf.co.uk/products/powders/Tropical-Lily-Ylang-Ylang-Powders.aspx Cenowo podobny do Arieli i Boldow.. Ale takiego przyjemnego zapachu nie uzyskalem z zadnym innym :) Odpowiedz Link
karolina_zet Re: proszek do prania 01.10.13, 12:27 ja przez lata kupowalam proszki z Lidla, czasami jakis inny ale bez rewelacji. Teraz kupilam kapsulki Persil zielone bio - i jestem bardzo zadowolona. Dobrze pierze, i pieknie pachnie! Nie wiem czy wybierac bio czy non bio - ktore Wy kupujecie? Odpowiedz Link
zurekgirl Re: proszek do prania 01.10.13, 14:27 Zawsze myslalam, ze bio sa mocniejsze. Teraz mam niemowlaka, kupuje non bio i mam rzeczy dobrze doprane. Ale moze to dlatego, ze piore jego rzeczy w wyzszej temperaturze. Zaczelam od Persila, teraz mam Ariel. Fairy dostalam jakas probke w Bounty pack i chyba najmniej bylam z niego zadowolona. Uzywam plynow, nie proszkow, bo mam wrazenie, ze proszki sie nie wyplukuja zbyt dobrze jak mam pralke naladowana do pelna. Odpowiedz Link
karolkowa1 Re: proszek do prania 01.10.13, 17:51 Do bialego od lat tylko Ariel. Biale rzeczy sa tak biale az razi w oczy :) Do koloru jakikolwiek plyn lub proszek. Plus do tego koniecznie plyn do plukania Lenor. Odpowiedz Link
liley11 Re: proszek do prania 01.10.13, 23:07 Faith for nature laundry liquid - tanszy niz najtanszy plyn lidlowy, kiedy kupuje karnisterek 5itrowy. Najlepiej dopiera sposrod dotychczas posiadanych proszkow i plynow, uzywam do scierek i do swetrow. Nie czuc mnie na trzy metry z wiatrem, ale ma dikatny ledwo wyczuwalny naturalny zapach. No i jest ekologiczny bez szkodliwych parabenow i innych bzdenow Odpowiedz Link
lucasa Re: proszek do prania 02.10.13, 17:15 z Aldi, non bio, cena za 40 tabletek (pisza, ze na 20 pran, mi wychodzi wiecej jak rzeczy nie sa zabrudzone mocno) mniej niz £3. Maz na weekend kupil persil non bio tez 40 tabletek, wg mnie piora tak samo, cena ponad £6. Odpowiedz Link