Dodaj do ulubionych

Problem z przesylka-sprzedaz na ebay

16.09.13, 14:43
Wystawilam na ebayu wozek-Maclarena twingo. Uzywana bestja,ale w przyzwoitym stanie.
Znalezli sie chetni,wiec dzis sie wzielam za zalatwianie wysylki. I sie okazalo,ze za przewoz paczki o wymaiarach tego wozka (zlozonego,zeby nie bylo) chca 35f!!! Toc ja za calosc mniej dostalam... Nie sprawdzilam tego wczesniej,bo nie sadzilam,ze az tyle to moze koszowac-jak do PL wysylam paczke o podobnych wymiarach to chca 18f/30kg,a tu na terenie UK chca az tyle?
Czy ja cos zle szukam?
Przesylka ma 105x60x45cm i 15kg.

Co jak nie znajde nic taniej? Nie kalkuluje mi sie dokladac do interesu :(
Obserwuj wątek
    • yskyerka Re: Problem z przesylka-sprzedaz na ebay 16.09.13, 14:46
      Sprawdź oferty kurierów. Ja za rower przesłany kurierem pół roku temu płaciłam 12 funtów.
    • yadrall Re: Problem z przesylka-sprzedaz na ebay 16.09.13, 14:58
      No wlasnie firmy kurierskie sprawdzam...
      Jaka forma wysylalas?
    • alki_80 Re: Problem z przesylka-sprzedaz na ebay 16.09.13, 15:07
      Może zadzwoń do kuriera, którym zawsze wysyłasz do PL i zapytaj czy nie dostarczą Ci paczki na terenie UK. Ja kiedyś wysyłałam tu wózek (chyba "paczką polską") i płaciłam jakoś niedużo.
    • mia.12 Re: Problem z przesylka-sprzedaz na ebay 16.09.13, 15:15
      Sprawdz ta firme:
      www.parcelmonkey.co.uk/quotev2.php
      Kiedys wysylalam wielki,podwojny wozek i zaplacilam chyba z £13,tyle ze to bylo dawno wiec nie wiem czy nadal maja takie ceny.A patrzylas na Yodel lub Hermes,z tego co wiem oni tez nie sa zbyt drodzy,i jeszcze APC.
      • yadrall mia.12 16.09.13, 22:31
        Dziekuje! Wprawdzie nieco podrozeli,ale bez szalenstw-za calosc z ubezpieczeniem zaplacilam 16f-do przyjecia.
        Dzieki sliczne :)
    • e-vil Re: Problem z przesylka-sprzedaz na ebay 16.09.13, 15:19
      poczta zgłupiała teraz.. ja widzę, że dużo ludzi korzysta z MyHermes - ja jeszcze nei testowałam, ale się zastanawiam, bo nawet punkt mam bliżej niż pocztę
    • beata_i_fasolka Re: Problem z przesylka-sprzedaz na ebay 16.09.13, 15:26
      Ja korzystam zawsze z Hermes
      Mozesz oddac do punktu albo kurier przyjedzie po paczke do domu.
      nigdy sie na nich nie zawiodlam i dodam ze sa duzo tansi od Royal Mail.
      Sprawdz ceny na ich stronie.
      • yadrall Re: Problem z przesylka-sprzedaz na ebay 16.09.13, 15:28
        Ale paczka przekracza wymiary zarowno my hermes jak i yodel! A te 35f to sobie zazyczyli w CTC (jak sie nie myle-nie bylam zainteresowana ta cena,wiec nie zapisalam dokladnie)... Na stronie royal mail nie sprawdzalam-moze tam bedzie taniej?
    • xiv Re: Problem z przesylka-sprzedaz na ebay 17.09.13, 12:06

Miałem podobny problem, ale po prostu rozebraliśmy wózek na części - okręciliśmy kółka i tak dalej. Chodzi o zmieszczenie się w wymiarach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka