Dodaj do ulubionych

Kobiecy problem

10.10.13, 10:16
Dziewczyny prosze doradzcie bo jak jestem 7lat w uk to nigdy mi sie to jeszcze tu nie przytrafilo...swedzi mnie i piecze w intymnym miejscu,jakis stan zapalny czy cos...Dostane cos na szybko i bez recepty w aptece? Dziekuje za pomoc
Obserwuj wątek
    • londynwarszawaparyz Re: Kobiecy problem 10.10.13, 10:35
      canesten combi (pessary and cream) na bazie clotrimazolu, pomaga, kosztuje ok 14 funtow w aptece i jest bez recepty np w boots
    • maja3333 Re: Kobiecy problem 10.10.13, 10:44
      ja polecam Multi-Gyn actigel. Działa i przeciw-grzybicznie i antybakteryjnie. Canesten w moim przypadku nie pomógł.
    • petuniasta Re: Kobiecy problem 10.10.13, 10:44
      Pytanie czy jestes pewna jaka to infekcja - rodzaj uplawow tez jest wazny. Najlepiej idz do apteki i popros o rozmowe z farmaceuta sam na sam (maja takie specjalne pokoje do konsultacji) i tam wyloz co Ci jest, to cos Ci poradzi
      • under.fire Re: Kobiecy problem 10.10.13, 11:03
        Dzieki,nawet nie wiedzialam ze jest taka opcja.Nie wiem co to za infekcja bo przez cale zycie mialam taka przypadlosc chyba ze 2 razy, ostatnio nie pamietam nawet kiedy...Uplawow nie mam a w dodatku dostalam jeszcze okres heh
        • londynwarszawaparyz Re: Kobiecy problem 10.10.13, 11:10
          tych lekow nie stosuje sie podczas okresu.poprostu nie zadzialaja- wyplyna :) mozesz co najwyzej smarowac kremem z crotrimazolem
    • gabez1 Re: Kobiecy problem 10.10.13, 11:55
      www.chemistdirect.co.uk/canesten-oral-and-cream-duo_1_1215.html?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_term=&utm_campaign=Brand%20%7C%20PLA&utm_content=sRxW8sVnY%7Cdc_pcrid_24645831011
      Ale najlepiej, jak zapytasz w aptece, co jest najodpowiedniejsze, jesli wlasnie masz okres.
    • lianis Re: Kobiecy problem 10.10.13, 13:36
      U mnie swedzialo i pieklo bez uplawow i po zrobionym wymazie u gp wyszly bakterie, wiec antybiotk. Mozesz sprobowac lekow bez recepty, ale jesli sie nie poprawi, albo szybko wroci to idz do lekarza.
      Z naturalnych sposobow lagodzacych to posmarowanie sie jogurtem naturalnym z bakteriami dobrze dziala.
    • under.fire Re: Kobiecy problem 14.10.13, 12:04
      W aptece pani polecila mi krem Vagisil jednak po 3/4 dniach stosowania nie ma poprawy wiec zgodnie ze wskazowkami farmaceuty mam pojsc do lekarza.Dzwonilam zarejestrowac sie i wizyta na...za tydzien pomimo ze nakreslilam problem, heh..Moge isc z tym do walkin centre? bo to troche dlugo tydzien czekac z tym

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka