Dodaj do ulubionych

ecozone ecoballs

21.10.13, 19:14
slyszalyscie o nich ja dopiero znalazlam na amazonie i zastanawiam sie jak to dziala. Czytalam opinie i teraz mam ochote zakupic, zastanawiam sie jednak z kad sa te kulki co sie wsypuje do srodka czy one juz sa w tym pudelku i sie je napelnia?

www.amazon.co.uk/Ecozone-Ecoballs-improved-formula-performance/dp/B000F5FNX4/ref=pd_ecc_rvi_cart_1?ie=UTF8&refRID=0DN8KYAQ4YHTYMB53Y78
Obserwuj wątek
    • sfornarina Re: ecozone ecoballs 21.10.13, 20:07
      > > slyszalyscie o nich ja dopiero znalazlam na amazonie i zastanawiam sie jak to d
      > ziala. Czytalam opinie i teraz mam ochote zakupic,

Bosz, kobieto, gdzie Ty te "opinie" wyczytałaś, że masz ochotę to badziewie zakupić? Przecież na Amazonie, na stronie którą sama zalinkowałaś, opinie są masakryczne!
      • nannyjo32 Re: ecozone ecoballs 21.10.13, 20:37
        wiesz ma 4 gwiazdki i ludzie raczej dobrze sie o nich wypowiadaja
        • sfornarina Re: ecozone ecoballs 21.10.13, 20:47
          NienoproszęCię.

To jest opinia na 4 gwiazdki:
          'My washing smells fresh and looks clean. To save water it suggest you turn on rinse hold, so this means on my machine I have to then select Drain and spin afterwards, so more time consuming but not a problem. For really dirty clothes (my husband is a builder) I wash normally on 30 degrees with the rinse, so i don't have to do this. For bad stains I need to soak the clothes first in hot water and do abit of manual scrubbing first, so more time consuming. Overall more work but actually I don't mind as it has saved money on washing powder and conditioner, saved water usage and its not putting harmful chemicals into the drains and onto my clothes. I would recommend these if saving the planet is more important than time, I think we are all just getting abit too lazy!'

A pozostałe mówią, że okej, może ciuchy nie są zbyt czyste, może ręczniki wychodzą z tego prania twarde jak karton, może co drugie pranie trzeba jednak użyć normalnego proszku i może pralka zarosła im grzybem, ale! - jest ochrona środowiska:)

Ja naprawdę jestem wielką entuzjastką produktów 'eco friendly' ale ten produkt to podpucha, która bazuje na tym, że ludzie będą płacić za etykietkę ECO, niezależnie, czy produkt jest złamanego pensa wart, czy nie.
          • nannyjo32 Re: ecozone ecoballs 21.10.13, 20:56
            bardzo Ci dziekuje za Twoja opinie
    • sfornarina Re: ecozone ecoballs 21.10.13, 20:12
      Z tego, co ludzie piszą, te 'magiczne kulki' czyszczą wyłącznie czyste ciuchy. Wszystko, co jest choćby lekko zabrudzone, trzeba traktować specjalnym odplamiaczem.

Do tego jaka to oszczędność dla środowiska, skoro wedle zaleceń producenta nie wolno stosowac opcji "eco" w pralce, bo kulki potrzebują więcej wody?
      I producent każde prać w 40 stopniach, podczas gdy zwykłe proszki piorą spokojnie w 30. Te 10 stopni różnicy to nie tylko większa szkoda dla środowiska, ale i spory udział w Twoim rachunku za prąd, więc oszczędność na proszku jest tylko pozorna.

Przypuszczam - jak i większość krytyków produktu - że 'magiczne kulki' potrafią doprać wyłącznie to, co doprałoby się w 40 stopniach bez żadnych kulek czy proszku:)
    • carmelaxxx Re: ecozone ecoballs 22.10.13, 00:32
      mialam, badziew ktory skonczyl w smietniku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka