liley11 27.11.13, 00:54 szukam pomyslu na nietuzinkowe wakacje dla naszej czworki - dzieci 6 i 4 lata. w tym roku zamiast tradycyjnych dotychczasowych wakacji w Polsce, chcemy gdzies pojechac, cos przezyc, cos zobaczyc Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
yskyerka Re: lato 2014 27.11.13, 11:24 A co lubicie robić? Jakie temperatury zniesiecie? Jaki macie budżet? Odpowiedz Link
sophie2202 Re: lato 2014 27.11.13, 13:03 Fajny temat, tez chetnie bym sie gdzies wybrala dzieci wiek ten sam plus 7 latka. Z mojej strony moge polecić Teneryfe, wiele atrakcji w tym Loro Park i Siam Park. Odpowiedz Link
karolina_zet Re: lato 2014 27.11.13, 21:44 prosze: www.rejsymorskie.org.pl/rejsy-morskie-2014/rejsy-rodzinne-z-dziecmi/ ( sama nie bylam i nie znam zadnych opini) Odpowiedz Link
karolina_zet Re: lato 2014 27.11.13, 21:53 kiedys jeszcze to mi sie obolo o uszy: www.podlasem.agrowakacje.pl/index.php?nd=glowna&idk=182&g=1 ( i jeszcze jedno w polskich gorach, jak znajde dopisze) Odpowiedz Link
karolina_zet Re: lato 2014 27.11.13, 21:58 spojrz jeszcze tu: www.dzieciochatki.pl/index.php/Ak.html ( jak cos fajnego znajdziesz albo sie zdecydujesz to daj znac, moze byc mailem, moze dolacze) Odpowiedz Link
liley11 Re: lato 2014 28.11.13, 17:38 Karolino, ciekawe wakacje! Moze kiedys sie wybiore, moze na kolejne wakacje. Ale jeszcze nie w tym roku. Robimy odpocznek od Polski. Odpowiedz Link
whitediamond Re: lato 2014 28.11.13, 11:57 mam bardzo dobre wspomnienia z Menorki (nie mylic z Majorka), piekna, mala wyspa, mnostwo malych, niedostepnych, dzikich plaz, piekne trasy do chodzenia, dobre jedzenie hotel w ktorym bylismy tez moge polecic ale to na priv. jest jeszcze jedna zaleta (przynajmniej jak dla mnie) - mozna leciec BA z London City. Odpowiedz Link
nannyjo32 Re: lato 2014 28.11.13, 12:06 my w tym roku bylismy w Portugali- Algarve tez fajnie. Odpowiedz Link
liley11 Re: lato 2014 28.11.13, 13:38 Whitediamond- prosze napisz jaki hotel polecasz? liley08@hotmail.co.uk Myslimy o krajach poludniowych gwarantujacych ladna pogode. Dzieci dobrze znosza podroze. Jednak loty 8+ godzin zostawimy moze na pozniej. Szukamy czegos, gdzie bedziemy sie dobrze czuc, gdzie bedzie przyjzna relaksujaca atmosfera, gdzie ludzie pracujacy w danym miejscu beda troszczyc sie o nas. Najchetniej bym odpoczela od garow i zapewniania wyzywienia na czas - czyli all inclusive. No i gdzie dzieci beda mialy zajecie, bo wtedy my bedziemy mogli wypoczac. Do tej pory moje dwuwieczorowe poszukiwania zawiodly mnie do all inclusive typu "family package holidays", ktore kojarza mi sie ze zgielkiem i halasem. Emerytowani sasiedzi polecili mi maly hotel rodzinny na Korfu, ktory podoba mi sie, ale mam watpliwosci, czy dzieci by sie nie zanudzily. Najlepiej, aby wszystko bylo na miejscu- jedzenie o kazdej porze ze sporym wyborem, plaza, zajecia dla dzieci, 5 gwiazdek. Lot do 5 godzin. Gdybysmy polecieli do Polski- trzeba by bylo dziadkow poodwiedzac jednych i drugich... Odpowiedz Link
turmalinka Re: lato 2014 28.11.13, 14:22 sama nie bylam, ale mam wielka ochote wybrac sie na cape verde, lot chyba 6 godzin Odpowiedz Link
gabez1 Re: lato 2014 28.11.13, 16:49 whitediamond napisała: > hotel w ktorym bylismy tez moge polecic ale to na priv. > jest jeszcze jedna zaleta (przynajmniej jak dla mnie) - mozna leciec BA z Londo > n City. To ja tez poprosze na gazetowego:-) Odpowiedz Link
karolina_zet Re: lato 2014 28.11.13, 17:49 Liley - jesli nie Polska i nietuzinkowe to moze na rowery? Polecam Andaluzje ( sporo ofert w necie) www.andaluciancyclingexperience.com/index.html albo Skandynawie ( tam chyba bardzie plasko ale drozej) Odpowiedz Link
kole.gaa Re: lato 2014 05.01.14, 23:49 Polecałbym wczasy w Albanii - fajne miejsce - są też oferty z polskimi ośrodkami i wyżywieniem polskim i lokalnym Odpowiedz Link
liley11 Re: lato 2014 06.01.14, 00:40 Ja wrecz uwielbiam wyzywienie polskie! A zwlaszcza Albanczykow! Odpowiedz Link
e-agnieszka30p Re: lato 2014 06.01.14, 21:27 Polecam Turcje--hotel Royal Wings jesli chcecie poleniuchowac w hotelu. Jest tam prawie wszystko-aqua park i wesole miasteczko na terenie hotelu, opcja all inclusive tylko ( bylo tak jak my bylismy) . Dzieciaki mialy co robic od rana do poznego wieczora( wieczorem teatry i animacje dla dzieci i doroslych), fantastyczne jedzenie, cieeeeplo baaardzo ( w sierpniu 41). Moja corka( lat 8) ciagle wspomina ten wyjazd :) Jesli chcecie wychodzic poza hotel to polecam jak najbardziej Andaluzje-Hiszpania - Malaga lub cokolwiek innego na Costa Del Sol.My wypozyczylismy auto i zjezdzilismy cala Andaluzje. No ale to zalezy co chcecie-czy zwiedzac czy leniuchowac ;) Odpowiedz Link
kole.gaa Re: lato 2014 06.01.14, 22:41 ciekawą opcję ostatnio znaleźliśmy 7 dni na wyspe np. Zakhyntos i 7 dni na Kefalonii - chyba to nie jest najlepsze rozwiązanie dla rodzin z dziećmi ale na wypad romantyczny :) korzystał ktoś z 7+7 z dziećmi - warto ? Odpowiedz Link