Dodaj do ulubionych

paszport brytyjski dla dziecka

23.06.14, 22:34
jak wtemaci,wysłałam aplikacje o paszport brytyjski dla corki dokladnie miesiac temu 23 maja, do dzisiaj zadnej odpowiedzi, nie odeslali dokumentow ani paszportu:( napewno spelniamy warunki poniewaz 4 lata temu moja starsza corka dostala brytyjski paszport. Co powinnam zrobic? bo zaczynam sie juz denerwowac, za miesiac jedziemy na wakacje a tu ani corka ani maz paszportu nie maja:(
Obserwuj wątek
    • mrlondoner Re: paszport brytyjski dla dziecka 23.06.14, 22:39
      Nie slyszalas z mediow jaki maja kociol w passport office? Ludzie od stycznia czekaja na paszporty, placa z fast track, zatrudnili dodatkowych urzednikow, maja spory problem. Niestety, nie wiem jak pomoc, ale mozesz zaczac panikowac, nie wiem, czy na wakacje zdazycie, moze wam szybciej pojdzie z polskim paszportem, choc przed wakacjami pewnie nie.
    • illegal.alien Re: paszport brytyjski dla dziecka 23.06.14, 22:45
      Biuro paszportowe ma niezły Meksyk i straszne opóźnienia - myśmy co prawda czekali 'tylko' 6 tygodni na paszport, ale nasz syn ma ojca Brytyjczyka, wiec mieliśmy najprostszy możliwy scenariusz. Jezeli Wy sie staracie na podstawie osiedlenia jednego z Was, to moze potrwać dłużej.
      • spaola76 Re: paszport brytyjski dla dziecka 23.06.14, 23:23
        no ja słyszałam ze jest "meksyk" ale nie spodziewalam sie ze az tak:(
        • yuka12 Re: paszport brytyjski dla dziecka 24.06.14, 19:53
          Polecam zadzwonic i zapytac. Ponoc wtedy szybciej sie dostaje.
          • trifti Re: paszport brytyjski dla dziecka 25.06.14, 17:07
            Hmm, ja dostalam od nich smsa, zeby przed uplywem 6 tygodni sie z nimi nie kontaktowac bo to spowalnia aplikacje. Cierpliwie czekam i zastanawiam sie czy uda mi sie przed rozpoczeciem szkoly starszaka przedstawic rodzinie w Polsce mlodszego :/
            • ana.13 Re: paszport brytyjski dla dziecka 11.07.14, 00:13
              hej trifti, czy dostalas juz paszport i jak dlugo czekalas? ja wyslalam aplikacje 29 maja i wciaz czekam, nie odeslali mi jeszcze dokumentow a 21 lipca mam leciec do polski, bardzo sie denerwuje :(
              • trifti Re: paszport brytyjski dla dziecka 11.07.14, 08:16
                Dostali moja aplikacje 28 maja, w srode minelo 6 tygodni. Jak dzis albo jutro nic nie dostane, to zadzwonie tam w przyszlym tygodniu dowiedziec sie na jakim etapie sa...
                • ana.13 Re: paszport brytyjski dla dziecka 11.07.14, 10:31
                  Ja wyslalam 29 maja, wczoraj dzwonilam i mam czekac 24h na odzew od nich. Tyle ze ja mam bilety juz kupione na 21 lipca :(
                  • trifti Re: paszport brytyjski dla dziecka 11.07.14, 10:43
                    Ja na szczescie nie kupilam jeszcze, bo slyszalam o opoznieniach i wolalam nie ryzykowac. Mam nadzieje, ze chociaz w sierpniu uda sie na pare tygodni do Pl pojechac, na lipiec juz nie licze :/
                    • spaola76 Re: paszport brytyjski dla dziecka 11.07.14, 12:55
                      Ja tez nie dostałam jeszcze paszportu, dzwoniłam mieli oddzwonic, nie oddzwonili, drugi raz dzwonilam chcieli numer aplikacji, ktorego nie spisałam wiec nie moga mi pomoc w tym co sie dzieje z paszportem i dokumentami ktore wyslalam, pisałam maila, dostalam odpowiedz ze nie moga mi pomoc bo nie mam numeru,hmmm.... nie wiem czy to jest jakis problem poszukac po nazwisku i dacie urodzin?? Tez sie denerwuje bo mam bilety na 5 sierpien, starsze dzieci juz sie nie moga doczekac wakacji na ktorych nigdzie nie bylismy ponad 2 lata:( no nic, a dodam ze moja kolezanka wysylala jakies 2-3 tyg przede mna, paszport dostala po 3 tyg, wiec mozna....
                      • zurekgirl Re: paszport brytyjski dla dziecka 11.07.14, 13:45
                        A nie masz przypadkiem tego numeru na potwierdzeniu z poczty? O ile ci poczta robila check and send czy jak to sie nazywalo.
                        • spaola76 Re: paszport brytyjski dla dziecka 11.07.14, 14:37
                          nie mam bo nie robiłam tego przez poczte:( teraz to ja moge sobie tylko czekac, dzisiaj juz napewno nie dostane bo listonosz juz przeszedl:) no nic wiec siedzę i czekam...
                          • zurekgirl Re: paszport brytyjski dla dziecka 11.07.14, 16:51
                            Ja nie dostalam paszportu od listonosza, tylko od specjalnego kuriera, ktory przyszedl w sobote rano, poprosil o zidentyfikowanie sie itd, bylo nieco bardziej oficjalnie niz ze zwykla paczka. Reszte dokumentow dostalam kilka dni pozniej normalna poczta.
                            • zurekgirl Re: paszport brytyjski dla dziecka 11.07.14, 16:58
                              Aha, dodatkowo dzien przed kurierem zadzwonil do mnie ktos z biura paszportowego i zapytal, czy jutro bede, bo umawiaja kuriera.
                              • spaola76 Re: paszport brytyjski dla dziecka 11.07.14, 18:11
                                o prosze, o takich procedurach nie slyszalam :) 3 i pol roku temu paszpart dla corki przyniosl mi listonosz, wiec teraz tez czekam(łam) na listonosza:) kurcze, przez ten paszport to zwariuje, osiwieję, ołysieje, ale nadzieja umiera ostatnia i tego sie trzymam:)
                                • illegal.alien Re: paszport brytyjski dla dziecka 11.07.14, 20:52
                                  Możesz dzwonić na infolinię DX (kurier od paszportow) i sie dowiadywac, czy maja juz Twoja przesyłkę :)
                                  • ana.13 Re: paszport brytyjski dla dziecka 12.07.14, 01:22
                                    Do mnie dzis nie odezwali sie, wiec znow zadzwonilam i znow to samo, wysylaja maila do direct office o przyspieszenie, tylko tym razem mam czekac 48h na oddzew. Nie bede, jutro znow zadzwonie! Moze to cos da. Nie mam wyjscia, zostal mi tylko tydzien do wyjazdu :(
                                    • olcimama Re: paszport brytyjski dla dziecka 12.07.14, 01:41
                                      Ja dla mojego synka co urodzil sie w maju wyslalam aplikacje o paszport 10 czerwca, zrobilam to przez poczte check&send. Na potwierdzeniu pisalo ze czas to 3 tyg. Po 3 tygodniach zadzwonilam bo tez sie zaczelam denerwowac tym co pisza w gazetach, pani najpierw zapytala sie kiedy wyjazd, my plaujemy w przyszla sobote (numer aplikacji mialam z potwierdzenia) powiedzila ze powinien dotrzec na czas. Chialam na wszelki wypadek zrobic fast tracka za oplata to powiedzila ze sie ktos ze mna skontaktuje. Po 4 dniach (czyli we wtorek) odzwonili, poinformowali ze nie ma potrzeby bo paszport jest juz gotowy do druku I bedzie wyslany wkrotce. W czwartek dostalam sms z potwierdzeniem. Dzisiaj dostalam dokumenty i mam nadzieje ze paszport przyjdzie jutro lub na poczatku przyszlego tygodnia.
                                      • ana.13 Re: paszport brytyjski dla dziecka 12.07.14, 01:54
                                        Ja tez dzis chcialam zmienic na fast tracka, ale mi pani powiedziala ze jest juz to niemozliwe gdyz moja aplikacja jest juz w glownym office. Super, ze prawie masz juz paszport i dodalas nadziei ze jednak oddzwonili...
                                        • ana.13 Re: paszport brytyjski dla dziecka 12.07.14, 01:58
                                          Tyle czy uda mi sie dostac ten paszport w ciagu najblizszego tyg? Napewno podziele sie zla lub mam nadzieje dobra nowina...Pozdrawiam wszystkich serdecznie
                                          • olcimama Re: paszport brytyjski dla dziecka 12.07.14, 11:56
                                            Dostalismy paszport dzisiaj, kamien z serca !
                                            • ana.13 Re: paszport brytyjski dla dziecka 12.07.14, 12:44
                                              Gratuluje i ciesze sie z Toba! Chcialabym zeby u mnie tez tak bylo, mam jeszcze czas do soboty a w poniedzialek wylot. A powiedz mi, dzwonilas do nich codziennie czy czekalas az oddzwonia?
                                              • ana.13 Re: paszport brytyjski dla dziecka 12.07.14, 12:45
                                                A, i jak dostalas paszport, kurierem czy poczta?
                                                • olcimama Re: paszport brytyjski dla dziecka 13.07.14, 23:27
                                                  Dzwonilam w sumie dwa razy, a paszport dostalam normalna poczta, listonsz wrzucil a myslalam ze bede cos podpisywac lub kurier przyniesie. Na kopercie pisalo wazne dokumnety.

• spaola76 ana.13 17.07.14, 11:06
                                                  i jak tam sprawa z twoim paszportem? ja dzwonilam w poniedzialek mieli do wczoraj oddzwonic, oczywiscie ze nie zadzwonili:( juz sama nie wiem co mam myslec, tylko napiecie przez ten paszport jest u mnie w domu:( mam juz dosc
                                                  • spaola76 Re: ana.13 17.07.14, 22:58
                                                    Znów dzisiaj dzwoniłam, powiedzieli ze mam znów do poniedzialku czekać na tel i wtedy zrobią przyspieszenie,stala śpiewka, nowością bylo to że powiedzieli ze nie bede musiała placic , tzn.oddadza niby pieniądze za paszport a i że tydzien przed wylotem na wakacje to oni musza mi ten paszport zrobić, no ale nie potrafią powiedziec co sie dzieje z formularzem i z dokumentami co im wysłałam, to jest śmieszne co Oni wyprawiaja
                                      • kulka1986 Re: paszport brytyjski dla dziecka 17.07.14, 14:06
                                        CZESC :) MY WYSLALISMY APLIKACJE DOKLADNIE 8 MAJA I NADAL NIC:((( ZA TYDZIEN W NIEDZIELE LECE DO POLSKI TYLKO PROBLEM JEST W TYM ZE WYSLALISMY DOWOD MOJEO MEZA I ZACZYNAMY SIE STRASZNIE MARTWIC BO NIE MAMY ZADNEO ODZEWU OD NICH:((((((( DZWONIMY DO NICH PRAKTYCZNIE CODZIENNIE I CALY CZAS NAM KAZA CZEKAC AZ KTOS DO NAS ODDZWONI ALE JEST CISZA!!!! WCZORAJ WYSLALAM PISMO ZEBY ODESLALI NAM WSZYSTKIE DOKUMENTY (NAJBARDZIEJ ZALEZY NAM O ID MOJEO MEZA) NAPEWNO OTRZYMALI NASZ LIST BO WYSLALM Z POTWIERDZENIEM ODBIORU1 RANO DZWONILISMY ALE JAK ZWYKLE TA SAMA ADKA ZE MUSIMY CZEKAC AZ KTOS DO NAS ODDZWONI:((((( SZKODA gADAC !!!
                                        • jagodka871 Re: paszport brytyjski dla dziecka 08.09.14, 07:42
                                          Hej kulka1986 mam pytanko do Ciebie..A mianowicie jak dlugo czekalas na odeslanie waszych dokumentow od dnia wyslania listu? Ja o paszport skladalam wniosek 3 lipca I dalej nic dzwonie I nic nowego sie nie dowiaduje .....tak wiec w piatek wyslalam list z prosba o odeslanie a ze zalezy mi na czasie , bo mlody nie ma paszportu ...bardzo sie denerwuje , bo jak najszybciej pusze go wyrobic w pl ambasadzie :((((
                                          • kulka1986 Re: paszport brytyjski dla dziecka 08.09.14, 08:19
                                            Czesc:) dokladnie czekalismy 6 dni jak sie mie myle:)
                                            • jagodka871 Re: paszport brytyjski dla dziecka 08.09.14, 08:56
                                              Mam nadzieje, ze my tez tak szybko dostaniemy....dzisiaj powinni dostac moj list , bo w piatek im wyslalam special delivery..jednak facet na infolinii nastraszyl mnie ze moge czekac 3 tyg :((
                                            • jagodka871 Re: paszport brytyjski dla dziecka 14.09.14, 10:47
                                              Kulka1986 czy ty tez dzwonilas do nich po wyslaniu listu?ja dzwonilam juz dwa razy I nikt nic nie wie.... w poniedzialek dostali moj list w srode nie mieli go w systemie w sobote tez nie ,jakas masakra!tak sie denerwuje,ze szok :(((
    • best.noelka Re: paszport brytyjski dla dziecka 25.06.14, 16:53
      dokladnie jest tak jak dziewczyny pisza
      maja straszne opoznienia
      w zeszlym tyg w metro pisali o tym prawie codziennie
      podobno powoli wychodza na prosto
    • kasia.0071 Re: paszport brytyjski dla dziecka (5-6 tygodni) 15.07.14, 00:02
      Hej
      Ja wyslalm aplikacje 9 czerwca, po kilku dniach przyslali sms'a, ze aplikacja zostala dostarczona /12.06/.... Po dokladnie 4 tygodniach dostalam sms'a, ze paszport sie drukuje /11.07/ a dzisiaj 14.07 dostalam do rak wlasnych /2-gi/ paszport dla corki na 5 lat. :-))) Very happyyyy
      Mam nadzieje, ze Wasze paszporty tez przyjda na dniach....
      Pozdrawiam xxx
      biedronka....
    • kulka1986 Re: paszport brytyjski dla dziecka 17.07.14, 23:01
      Nie pozostalo nam nic tylko czekac i miec nadzieje ze wszystko dojdzie na czas:) rozmowa telefoniczna i tak nic nie da bo nie chca nic powiedziec:( trzeba czekac
    • majka0223 Re: paszport brytyjski dla dziecka 18.07.14, 09:54
      Ja wyslalam aplikacje 2 maja dzis minelo rowne 11 tygodni. Do Polski to ja planowalam leciec juz pod koniec czerwca a na dzien dzisiejszy to nie wiem czy uda mi sie chociaz w sierpniu poleciec. Na nic dzwonienie co 2gi dzien, gadka ze bilety zabukowane itp ...jedna odpowiedz ,,in progress,, oddzwonimy ,, a jak odzwonia to sorry blad w systemie prosze dzwonic jutro...brak mi slow..
      • kulka1986 Re: paszport brytyjski dla dziecka 18.07.14, 12:16
        Najgorsze w tym wszystkim jest to ,ze wszyscy do okola dostaja paszporty pomimo tego ze pozniej wyslali :(ja jescze mam cicha nadzieje ze wkoncu ktos die do nas odezwie !!! Mam nadzieje ze to nie beda najgorsze wakacje w moim zyciu:)) my dzis bedziemy probowac dzwonic bo minelo 48h
        • karolqua Re: paszport brytyjski dla dziecka 18.07.14, 13:51
          Na jaki numer dzwonicie, bo moj rachunek telefoniczny dobil juz 100f. A dzwonie o przyspieszenie paszportu ze wzgledow rodzinnych moja mamajest bardzo chora, wyslalam im faksem dokumenty potwierdzajace chorobe, od lekarza, tak jak mi kazali I nic, mieli sie odzewac w ciagu 24h, nic zadzwonilam wczoraj znowu i mowie, ze wyslalam juz wsyztskie dokumenty i czekam na jaki kolwiek document uprawniajacy moje dziecko do podrozy(bo gosc za pierwszym razem powiedzial, ze wysla mi albo passport, albo jakis document uprawniajacy do podrozowania) odezwa sie wciagu 24h i dalej nic, i juz za drugim razem, mowie tej kobiecie, ze moja mama jest chora i nie dam rady czekac, ona rozumie, ale odezwa sie w ciagu 24 h i taka gadka z nimi...
          • spaola76 Re: paszport brytyjski dla dziecka 18.07.14, 14:27
            0300 222 0000 ja dzwonie na ten numer
            • karolqua Re: paszport brytyjski dla dziecka 18.07.14, 14:31
              jest on bezplatny?
              • spaola76 Re: paszport brytyjski dla dziecka 18.07.14, 14:39
                na stronie jest napisane ze z tel stacjonarnego do 9 p za minute
              • spaola76 Re: paszport brytyjski dla dziecka 18.07.14, 14:39
                www.gov.uk/call-charges
                • karolqua Re: paszport brytyjski dla dziecka 18.07.14, 15:07
                  Zadzwonilam na ten numer, ale oczywiscie nic sie nie dowiedzialam... On nie jest w stanie skontaktowac sie z moim odzialem teraz, zostawil im wiadomosc I ktos ze mna sie skontaktuje... Nie mam juz sily :(
                  • kulka1986 Re: paszport brytyjski dla dziecka 18.07.14, 15:09
                    Caly czas ta sama spiewka ktos sie z wami skontaktuje:(((!!!!! Tylko ze jakos od 3 tygodni nikt nawet nie probowal sie z nami skontaktowac!!! Ja tez juz nie mam sily:(((
                    • karolqua Re: paszport brytyjski dla dziecka 18.07.14, 15:17
                      Zostaje mi tylko jechac do polskiego konsulatu, a to kawal drogi I nie wiem czy mi sie uda to zrobic w ten sposob, zeby mi wyrobili tego samego dnia dokument :( I zas placic tyle, jakbym wiedziala, ze to wszystko tak wyjdzie to bym zamowila fast tracka odrazu :(
                      • trifti Re: paszport brytyjski dla dziecka 18.07.14, 19:04
                        Ja wciaz czekam... Dzwonilam w poniedzialek i sie dowiedzialam ze paszport w druku i ktos z upgrade team sie ze mna skontaktuje w ciagu 48h. Oczywiscie nikt nie dzwonil, zadzwonilam znow dzis zeby sie dowiedziec, ze wcale nie jest w druku haha tylko wciaz ma etapie sprawdzania dokumentow... Normalnie zaslablam, 8 tygodni od wyslania aplikacji i oni wciaz sprawdzaja. Nie dosc ze to tyle trwa, to jeszcze bledne info przekazuja :(((
                        • spaola76 Re: paszport brytyjski dla dziecka 19.07.14, 00:12
                          A czy mozna ich jakos zaskarzyc. Na stronie jest napisane 3 tygodnie czekac, ok. Czlowiek mysli mam jeszcze prawie 2 I pol miesiaca wysyla o paszport, zamawia bilety na wyczekane wakacje od dwoch lat a tu cisza, zbliza sie dzien wyjazdu a paszportu nie ma. Ja juz spac po nocy nie moge tylko mysle co tu zrobic aby ten paszport byl
                          • botu Re: paszport brytyjski dla dziecka 19.07.14, 09:57
                            spaola76 napisała:

> A czy mozna ich jakos zaskarzyc.

www.bbc.co.uk/news/uk-politics-27813438
                            "You will not be entitled to compensation from the Passport Office"

Swoją drogą:

"First time passport applicants are being turned away from the Passport Office in London, as staff focus on clearing the backlog of renewals. There are reports of similar problems at other passport centres around the UK."

Wobec czego nie jestem pewna, czy następny cytat ma zastosowanie:

"I am about to travel but my passport has not arrived - help!
                            The best thing to do is telephone the Passport Office and ask if you can upgrade to the premium one-day service. If you are not getting the help you need, get in touch with your MP - a succession gave examples in the Commons of how they had helped people get their passports."

Fast track kosztuje £103, ale wobec powyższego nie wiem czy warto płacić jeśli pierwszorazowe paszporty po prostu nie są obsługiwane...
                            Z drugiej strony artykuł jest sprzed miesiąca - nowszego nie znalazłam - a choćby z tego wątku wynika, że ludzie już paszporty otrzymują, nie wiem tylko czy akurat pierwszorazowe.

• karolqua Re: paszport brytyjski dla dziecka 19.07.14, 13:08
                              Nie mam juz sily :( wydzwaniam tam codziennie i oczywiscie odzwonimy w ciagu 24h, a jak zaczynam im mowic ze slysze to od poniedzialku i ze moja mama jest chora i musze sie z nia juz teraz zobaczyc to albo mi odkladaja sluchawke albo odzwonimy w ciagu 24h i odkldaja sluchawke...
                              • ana.13 Re: paszport brytyjski dla dziecka 21.07.14, 02:56
                                Obiecalam ze sie odezwe, a wiec udalo sie, mamy paszport, przyniosl go kurier w piatek. W sumie trwalo to tydzien jak sie z nimi kontaktowalam. Dzwonilam 2 razy, powiedzieli ze oddzwonia i oddzwonili. Tez bylam zestresowana, bo wlasnie dzis lecimy na wakacje, a w piatek otrzymalam paszport przez kuriera. Trzymam kciuki dziewczyny, powodzenia!
                                • karolqua Re: paszport brytyjski dla dziecka 22.07.14, 16:58
                                  Po jakim czasie od ich telefonu przyszedl passport? Czy ktos moze wie ? Bo do mnie odzwonili wczoraj i powiedzieli, ze dadza jeszcze znac co i jak dokladnie, mieli dzwonic wczoraj albo dzisiaj, ale nic i nie wiem czy passport bedzie wyslany czy nie hmm... a chce bukowac bilet, chociaz dwa dni wczesnije, bo ceny i tak sa kosmiczne....
    • spaola76 Re: paszport brytyjski dla dziecka 23.07.14, 23:24
      i jak tam dziewczyny, macie juz te swoje paszporty? u mnie nadal nic, nikt nie oddzwania, ja tez nie dzwonie, bo to nie ma sensu, dzwonilam juz tam kilka razy ito nic nie zmienia:( dzien wyjazdu sie zbliża a ja tkwię w punkcie martwym:(
      • trifti Re: paszport brytyjski dla dziecka 24.07.14, 08:43
        My dostalismy we wtorek rano. W poniedzialak bardzo zaskoczona odebralam telefon z passport office, ze paszport sie drukuje i nastepnego dnia bedzie wysylany kurierem, ale pani nie mogla mi obiecac, ze bedzie tego dnia u mnie. A tu niespodzianka, we wtorek rano kurier wrzucil mi przez drzwi koperte z paszportem i wszystkimi dokumentami. Czekalam w sumie ponad 8 tygodni.
      • kulka1986 Re: paszport brytyjski dla dziecka 24.07.14, 09:22
        Ja na szczescie pojade cala rodzina na wakacje:) po pismie ktore im wyslalismy odnosnie zwrotu wszystkich dokumentow odeslali mi wszystko we wtorek:) co prawda aplikacje oraz pieniadze nam przepadly ale juz chyba lepsze to niz gdyby mialy nam przepasc pieniadze za bilet:))) i tak im nie odpuscimy po powrocie z Polski bedxiemy dzwonic i probowac cos odzyskac w koncu czekalam 11 tygodni i nikt sie do mnie nawet nie odezwal . Trzymam kciuki za was wszystkich:)
    • spaola76 Re: paszport brytyjski dla dziecka 25.07.14, 22:23
      Dziewczyny powiedzcie co mam myśleć, bo osiwieje!!! a wiec tak, zadzwonili, lecz była chwila, że nie mogłam odebrać tel i nagrała sie babka na pocztę aby oddzwonić ale.... podała zły nr tel, po prostu nie ma takiego numeru!!!:( zadzwoniłam na infolinie, opowiedziałam cosie wydarzyło, ale nic mi nie mogli poradzić, tylko że wysyłają maila i że bedą dzwonić w ciągu następnych dwóch dni roboczych, czyli dziś lub w poniedziałek, jedno co mnie zmartwiło, to babka powiedziała, żę jezeli nie odbiorę tel to moja aplikacja będzie wstrzymana:( jak to!!! przecież chciałam oddzwonić ale błędny nr, to nie moja wina. Przecież zdarzają sie sytuacje kiedy tel odebrać nie można. Kurczę, zaczynam świrować, bo 5 sierpień zbliża sie wielkimi krokami, dzieci mi marudzą kiedy pojedziemy a tu ciągle to samo:(
      • kulka1986 Re: paszport brytyjski dla dziecka 25.07.14, 22:52
        Sluchajcie jezeli naprawde zalezy wam na wakacjach zrobcie jak my. Wyslij list ze rezygnujesz z paszportow i w ciagu kilku dni masz wszystkie papiery w domu no chyba ze to jest pierwszy paszport to zmienia kolej rzeczy! Ja mialam do wyboru albo czekac az ktos szanownie sie odezwie do nas i prawdopodobnie stracilabym pieniadze za bilety na wakacje albo wycofac aplikacje i jechac cala rodzina do Polski tylko ze ja mam dowody osobiste dzieci i dla tego nie zalezalo nam rak bardzo na tych paszportach glownie chodzilo o dowod meza:) co nie zmienia faktu ze kasa nam przepadla:(( ale picieszam sie tym ze jutro lecimy :))) trzymam kciuki za was wszystkich :)
      • stasqa Re: paszport brytyjski dla dziecka 25.07.14, 22:58
        hej zadzwon na ten numer: 08456015549, tu nie czeka sie na call back tylko od razu rozmawiasz, ja dzwonilam juz kilka razy i zwykle czekam od 20-40 minut na polaczenie. na poczatku automat mowi ze ten numer jest tylko dla tych ktorzy otrzymali jakis list ale zignoruj to, czekaj cierpliwie. jak juz sie polaczysz to wytlumacz ze podrozujesz i powiedz ze dlatego ze tak dlugo czekasz to juz teraz jestes entitled to fast track your application for free.
        skontaktowali sie juz z twoim countersignatory?
        ja zlozylam podanie 7 maja na poczcie i dopiero wczoraj moj countersignatory otrzymal list. ciekawa jestem ile jeszcze bedziemy czekac. powodzenia!
      • ana.13 Re: paszport brytyjski dla dziecka 27.07.14, 23:32
        spaola, mysle, ze nie masz sie co martwic, skoro juz raz zadzwonili to oddzwonia znowu. Mi tez powiedzieli ze w ciagu 2 dni roboczych oddzwonia i oddzwonili. Ale telefon mialam ciagle przy sobie. W poniedzialek, zadzwonili, ze sprawdzaja aplikacje, we wtorek, ze jest problem i potrzebuja dokumenty za rok 2008 i paszport mojego meza. W srode moj maz pojechal 100 mil osobiscie im to zawiezc (nie mielismy czasu na przeslanie poczta, bo w poniedzialek lecialam do polski :)) i zgodzili sie na osobiste odebranie paszportu. Oczywiscie, pech i nie przywiozl go, gdyz system im padl akuratnie w ten dzien i nie mogli wydrukowac go :) W czwartek dostalam smsa, ze paszport jest wydrukowany i w ciagu kilku dni go dostane. W piatek kurier wrzucil go wraz z wszystkimi dokumentami przez listownik. Takze glowa do gory, mysle ze bedzie ok i spokojnie zdazysz na 5 sierpnia, pozdrawiam
        • mamurzyca Re: paszport brytyjski dla dziecka 28.07.14, 09:56
          Niewiem jak teraz ale w czerwcu dostalam polski paszport dla dziecka w ciagu tygodnia. Wysylany do domu. Moze tak sprobujcie???
    • bazylia5 Re: paszport brytyjski dla dziecka 11.09.14, 10:00
      Ciekawa jestem Czy nadal sa takie opoznienia w wydawaniu paszportow czy juz letni okres minal i jest szybciej?a moze ktos niedawno wysylal aplikacje o paszport dla dziecka i otrzymal paszport w miare szybko?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka