Dodaj do ulubionych

Pytanie o odwolane urodziny

24.06.14, 18:41
Syn dostal zaproszenie 2 tygodnie temu. Dzisiaj dostalam sms-a z biura szkoly, ze urodziny w softplay (jutro) sa odwolane. Z mama dziecka sie nie przyjaznie. Zamienilam z nia jedno zdanie. Moj syn tez sie spacjalnie nie przyjazni. Dzisiaj ten chlopiec mnie pod szkola pyta, gdzie jest jego prezent. Widzialam, ze mial dwie paczki owiniete w papier. Widocznie od dzieci, ktore wiedzialy wczesniej o odwolanym przyjeciu (powodow nie znam). Ja zadnego prezentu nie kupilam, bo chcialam dac pieniadze. Skoro przyjecia nie ma, to rozumiem to tak, ze nie musze dawac prezentu czy pieniedzy. Chlopiec faktyczne urodziny ma dopiero w lipcu. Nie chcialabym, zeby wyszlo wiesniacko, ale sama bym sie nie spodziewala prezentow dla mojego syna, gdybym odwolala przyjecie urodzinowe. Wiadomo, ze nie mowie o rodzinie, czy przyjaciolach. Dodam, ze chcialam wlozyc do kartki £10. Jak sie zachowac?
Obserwuj wątek
    • dorcian Re: Pytanie o odwolane urodziny 24.06.14, 19:05
      Ja musialam odwolac urodziny corki pare lat temu - z powodu sniegu. Nie spodziewalam sie prezentow I tez nikt jej nic nie dawal.
    • e-vil Re: Pytanie o odwolane urodziny 24.06.14, 19:20
      nie wiem ile dziecko ma lat, ale takie dopytywanie się o prezent to conajmniej nietaktowne - ja bym zlała sprawę i tyle..
    • mrs.t Re: Pytanie o odwolane urodziny 24.06.14, 19:35
      jakby to bylo dziecko ktore znam, z ktorym sie moje dziecko pryzjazni , dla ktorego kupilabym juz prezent i ktoremu chcialabym prezent dac- to bym dala.
      tak to bym sie nie przejmowala
      a juz zwlaszcza jak sie doprasza prezentu :P pfff
      • plain-vanilla Re: Pytanie o odwolane urodziny 24.06.14, 19:42
        Chlopiec bedzie mial 6 lat. No troche mnie zaskoczyl tym pytaniem o prezent, ale dzieci potrafia byc bezposrednie, wiec sie tym specjalnie nie przejelam. Dzieki za odpowiedzi.
        • melikoto Re: Pytanie o odwolane urodziny 24.06.14, 20:36
          Gdyby urodziny były a ja nie przyszła mimo tego ze sie zadeklarowałam to bym prezent dała ale jeżeli ktoś by odwołał to bym nie dała.
    • yskyerka Re: Pytanie o odwolane urodziny 24.06.14, 23:06
      To akurat taki wiek, że dzieciaki się dopytują o wszystko, prezenty również.

U nas w szkole sporo osób daje prezenty dzieciom, jeśli nie może przyjść na ich urodziny. I to wcale nie tylko te, z którymi solenizant się przyjaźni. Po prostu tutaj tak mają.
    • aniaheasley Re: Pytanie o odwolane urodziny 26.06.14, 08:46
      Chlopiec jest bezczelny i tyle. Nastepnym razem jak go zobaczysz, to powiedz, ze present dostanie na imprezie urodzinowej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka