Dodaj do ulubionych

Czy Jobseekers Allowance jest wliczany do dochodu?

24.07.14, 00:49
Chodzi o tax credits Annual Declaration, czy JA mam też uwzględnić? Pobierałam JA pierwszy raz odkąd jestem w UK, przez 6 mies w ubiegłym roku podatkowym. Tak naprawdę to pobierałam go od lutego więc to był jeszcze ten wcześniejszy rok podatkowy i nie pamiętam czy podałam go w ubiegłorocznym zeznaniu bo P45 z Job center dostałam już w kolejnym roku podatkowym (na jesień 2013). Nie mogę jakoś znaleźć informacji na ten temat...
Obserwuj wątek
    • kingaolsz Re: Czy Jobseekers Allowance jest wliczany do doc 24.07.14, 08:58
      Zawsze kak odnawiam to sie o to pytaja (odnawiam przez telefon), wiec raczej chca o tym wiedziec (w tabelce jest na to miejsce?). I podajesz ile dostalas dokladniw od 6 kwietnia do konca wyplat.
    • aniaheasley Re: Czy Jobseekers Allowance jest wliczany do doc 02.08.14, 23:20
      Dochod z Income based JSA nie wlicza sie do dochodu na potrzeby tax credit.
      Dochod z Contribution based JSA wlicza sie.
      Dlatego zawsze tax credit prosi o sprecyzowanie jaki rodzaj JSA ktos pobieral.
      W przypadku income based JSA pytaja tylko o daty rozpoczecia i zakonczenia pobierania zasilku.
      W przypadku contribution based JSA trzeba im podac przy wypelnianiu annual reneval kwote z p45 / p60 z Jobcentre

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka