Dodaj do ulubionych

najpierw wysypka potem goraczka

28.07.14, 15:42
Szkoda, ze nie zaglada tu juz gypsi, bo mam pytanie medyczne, ale moze ktos mial podobnie. W zeszlym tygodniu zadzwonili do mnie ze szkoly, zebym odebrala synka, bo naprawdopodobniej sie przegrzal. Bylo rzeczywiscie bardzo goraco, mial wypieki na buzi i taka wypukla wysypke. Na brzuchy mial czerwone kropki, myslalam, ze z przegrzania, nie mial temperatury. GP powiedziala, ze to wyglada na lergiczne, byc moze z goraca. Wieczorem sie podniosla temperatura, ale nie za wysoko tak niecale 38 stopni, ale wysypka byla na calym ciele z wyjatkiem plecow, wygladala jak gesia skorka tylko czerwona i mocno czewona buzia. Poszlam do dermatologa, ktory stwierdzil wysypke wirusowa. Kolejnej doby temperatura wzrosla do prawie 39 stopni, wysypka na udal zlala sie w czerwone plamy, syn narzekal na bol brzucha. Teraz wysypka schodzi, jest taka drobna kaszka, bardzo sucha skora na buzi schodzi.
Zastanawia mnie, ze najpierw byla wysypka a potem wzrosla temperatura, nie bylo kataru ani kaszlu.
Mialy wasze dzieci cos takiego?
Pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • zuzanka77 Re: najpierw wysypka potem goraczka 28.07.14, 18:02
      Ja mialam tak juz 3 razy! U mnie najczesciej zaczyna sie od czrwonej,goracej szyi a potem rozlewa sie ta wysypka na dalsze czesci ciala. Zawsze tylko 'przód' ciala. Dwa razy mialam z zapuchnieta twarza. Z regoly spowodowane jest to alergia na slonce( w moim przypadku) przegrzaniem I ogolnie stanem przemeczenia organizmu. Ta wysypka Zlewww sie a potem skora przesuszona złuszcza sie.
      Bylam w szpitalach, na badaniach itd. Teraz jestem na dziennej antihistamine I odpukac jest ok.
      U dzieci wysypka z goraca I przegrzania jest czesta wraz z tem.
      Zaaplikuj duuuuzo kremu na zluszczajaca sie skore
      Pozdrawiam
      • pelagia_pela Re: najpierw wysypka potem goraczka 29.07.14, 11:42
        U mojego dziecka zaczyna sie na karku, pozniej rozlewa na cale plecy I przod, na rekach nie ma. Tak ma zawsze jak jest goraco I jest troche na sloncu dluzej.
        • wiwi1 Re: najpierw wysypka potem goraczka 29.07.14, 18:34
          Tylko u mnie ta temperatura na drugi dzien to raczej jakies wirusowe chyba? Zaczerwienienie juz zeszlo, ale skora jest jeszcze taka troche "gesia skorka", zrobilabym badania na przeciwciala tylko na co? myslalam o szkarlatynie, ale nie bylo infekcjii gardla.
          Pozdrawiam:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka