Dodaj do ulubionych

mam doła:(:(

06.01.15, 14:41
DO jasnej cholery|!!!! mam dola chyba sie cofnełam na paczatek pobytu w londynie CZYLI PRAWIE 10 lat temu:(:( niewiem jak mam to wszytko zorganizowac...pracuje 6 godzin dziennie (plus 6godz w tygodniu dodatkowo) pozno wieczorem i wczesnie rano. zaprowadzam dzieci do szkoly i ??? cały dzien siedze w domu ilez mozna??? chcialam znalesc prace na pol etatu ale jest problem bo mam juz prace na kontrakt i trzeba by bylo placic podwojny podatek.a zreszta mieszkam na takim(zadupiu ) szukalam szkoly angielskiego na pol lub caly dzien ale wszedzie trzeba placic(te za darmo sa tylko dla osob nie pracujacych lub majacych benefity -ja niemam nic) .ilez mozna sprzatac, gotowac, piec ciasta? ogladac tv lub byc na compie. czuje ze sie zawiesiłam. mam koleaznki ale wiadomo kazda ma prace ,rodzinke, :(:(:( co ja mam zrobic ze soba???.(napewno niechce miec nastepnego dziecka jak to moje kumpeli angielki proponowały haha mieszkam w essex)
Obserwuj wątek
    • nannyjo32 Re: mam doła:(:( 06.01.15, 15:21
      no to zorganizuj sobie jakies gym i kolezanki do polotek i juz bedziesz lady of leisure ;)
      • kalina_19 Re: mam doła:(:( 06.01.15, 15:24
        Oj kochana gym to ja mam juz zaliczony 3 razy w tygodniu. A kolezanki to chwilowe wiadomo
        • aleksandrawu Re: mam doła:(:( 06.01.15, 18:44
          A wolontariat? Mielismy wczoraj prelekcje od faceta, ktory jest wlascicielem centrum ogrodniczego. Mowiac krotko- bo opowiadal o tym 55 min- zaczal od uprawy i sprzedazy ziemniakow a obecnie ma w centrum warsztaty dla 130 uczniow, w wikeu od 13 do 65 lat. Wszyscy maja 'mental health issues'.
          Cala organizacja i finanse pochodza od dobrych ludzi. On mowil ze to nie kosztuje nic, bo nic nie kupuja, tylko ludzie przynosza wszystko czego potrzebuja. No i wlasnie wolontariusze pomagaja w prowadzeniu tych warsztatow.
          To samo w szpitalach i tym podobnych instytucjach. Pocwiczysz jezyk i poczujesz sie (byc moze) spelniona.
          • aleksandrawu OT 06.01.15, 18:46
            A nawiasem mowiac- correct meif I'm wrong- wydaje mi sie ze w Polsce strasznieciezko o wolontariuszy. Jak myslicie- dlaczego?
    • marninor Re: mam doła:(:( 06.01.15, 19:33
      -wolontariat
      -samozatrudnienie
      -kursy online
      -oglos sie lokalnie ze chetnie wyprowadisz komus psa na spacer lub zaadoptuj ze schroniska
      Faktycznie masz WIELKI problem tyle ze pewnie wielu zazdrosci ci takich problemow
      • murasaki33 Re: mam doła:(:( 06.01.15, 21:32
        oh pracujesz 6h dziennie i jeszcze Ci malo;)? a tak serio, jesli potrzebujesz zajecia, zrob sobie moze jakis plan na caly tydzien, co kiedy robisz i co moglabys/chcialbys robic wiecej i tego sie trzymaj? Pomagac samotnej sasiadce - zakupy z nia, spotkanie przy herbacie raz w tygodniu - jej to moze dac wiecej niz Tobie? Wolontariat w szkole, do ktorej chodza dzieci? A noz niebawem beda w potrzebie i poprosza Cie o stala pomoc, odplatnie?
        Gdzie mieszkasz w Essex?
        • aniaheasley Re: mam doła:(:( 06.01.15, 21:40
          A jak bys chciala juz teraz od zaraz ten wolontariat, to mam Polke, obloznie chora staruszke samotna, ktora bardzo by sie ucieszyla z jakijkolwiek wizyty kogos, kto moglby z nia po polsku chociaz krotko porozmawiac. Okolice Upton Park, niedaleko stacji. Calkiem serio.
          • kalina_19 Re: mam doła:(:( 06.01.15, 23:04
            Otym pomaganiu tez myslalam ale nie umnie bo umnie to same mlode baby z 4-5 dzieciakami wiec nie dzieki. Chodze na 1 godzine we wtorki na darmowy ang do szkoly mlodszego.ja wiem ze ktos napisal ale problem bo fajnie siedziec w donu ale ja sie poprostu nudze !!! Pracuje tak juz 2,5 roku ilez mozna sprzatac , uczys sie szyc.prasowac sasiadce . Ale pomaganie ?? Super chetnie bym pogadala z babcia a moze i upiekla ciasto? Jak by moj ang byl lepszy... to bym pomagala
            • espionka Re: mam doła:(:( 07.01.15, 10:39
              w szkole PTA przyjmie cie z otwartymi rekami i angielski przy okazji podszlifujesz. Wolontariat w children centre? playgroup, pomoc trudnej mlodziezy, charity shop? Rozumiem, ze szukasz innych zajec od sprzatania etc. bo chcesz sie od tego oderwac, dzialajac w PTA bedziesz miala okazja sie wykazac w innych dziedzinach, zaciecie organizatorskie mile widziane ale niekonieczne - wystarczy dobra wola i odrobina wolnego czasu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka