Dodaj do ulubionych

School Badges

05.06.15, 13:33
Dziewczyny, czy ktoras z was sama zamawiala online? Szkola nie sprzedaje oficjalnie. Dowiedzialam sie przez kolezanke, ze inna mama (znana wylacznie z widzenia) zbiera pieniadze na to wsrod mam. Zastawia mnie, czy to jest legalne, zebym zrobila zdjecie logo szkoly i sama zamowila w internecie? Dyrektor szkoly powiedzial mi kiedys, ze szkola nie ma praw autorskich do logo szkoly, wiec sami nie moga czegos takiego zamowic. Jak to wyglada w koncu? Czy gdybym sama to zrobila to bedzie to piractwo?
Dodam, ze nie ma przymusu jako takiego, zeby nosic rzeczy z wyhaftowanym logo szkoly. Zamowic gotowego sweterka nie chce, bo one nie sa z bawelny tylko z poliestru, ktory ma taki czarny meszek pod spodem. Wszystkie koszule sa cale czarne, sprac tego nie mozna.
Obserwuj wątek
    • zurekgirl Re: School Badges 05.06.15, 13:44
      Moje dwie znajome (jedno dziecko w katolickiej, drugie w prywatnej) wlasnie tak robia. Prywatna szkola sprzedaje mundurki z logo, ale w cenach zaporowych, katolicka odsyla do lokalnego sklepu z uniformami. Zdaje sie, ze M&S czy John Lewis tez maja jakies loga w ofercie, wiec moze jest to traktowane jako darmowe dopoki nie zaczynasz tymi haftami sama handlowac.
      • wiwi1 Re: School Badges 05.06.15, 18:10
        U nas dzieci obowiazkowo musza miec logo szkoly na mundurkach. Ja robie tak: kupuje sama bluzy i koszulki polo ( eorge Asda ma 100% bawelniane bluzy szkolne w cenie jakies 2 lub 3 ? i zanosze do lokalnego sklepu, ktory sprzedaje miedzy innymi uniformy z logo naszej szkoly i prosze ich o nadrukowanie logo na moje bluzy. Kosztuje to ok ? 3 za sztuke. To wychodzi duzo taniej niz kupienie gotowego uniformu z logo szkoly. Robie tak wlasnie dlatego, ze nie chcialam gotowych poliestrowych uniformow.
        Pozdrawiam:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka