Dodaj do ulubionych

Test jezykowy na obywatelstwo

16.06.15, 14:16
Mam pytanie w zwiazku z testem jezykowym wymaganym do aplicakci o obywatelstwo. Moze ktos byl w podobnej sytuacji i moglby podzielic sie swoim doswiadczeniem?
Mam certyfikat CAE, egzamin zdawalam w lokalnym college'u ok 7 lat temu. Lista wymaganych dokumentow wymienia candidate's ID number and secret number. Nie posiadam zadnego z tych numerow, poniewaz wszystkie formalnosci zwiazane z bukowaniem egzaminu zostaly zalatwione przez college a wyniki dostalam poczta, wtedy nie bylo mozliwosci sprawdzania wynikow online, do czego ten secret number jest potrzebny (jesli dobrze zinterpretowalam przepisy). Poza tym, na certyfikacie widnieje moje imie w wersji angielskiej, bo takie uzywam od czasu przyjazdu, a nie takie jak widnieje w paszporcie.
Czy ktos byl w podobnej sytuacji i moglby potwierdzic czy taka aplikacja ma szanse zostac przyjeta? Intuicja podpowiada mi ze nie, ale wolalabym sie upewnic zanim wydam maly majatek na oplaty.
Z gory serdecznie dziekuje.
Obserwuj wątek
    • jeff.lebowski Re: Test jezykowy na obywatelstwo 16.06.15, 14:29
      Pzed zlozeniem aplikacji zdaj egzamin jezykowy jeszcze raz np w. www.trinitycollege.com/site/?id=3220 Jesli masz CAE to nie bedziesz miala problemu z tym egzaminem. To tylko 10 minut i ?150. Chyba lepiej niz ryzykowac odrzucenie aplikacji i byc ?1005 w plecy? Imie wpisz takie jak masz w paszporcie.
    • plain-vanilla Re: Test jezykowy na obywatelstwo 16.06.15, 15:08
      Ja mialam cae z 2007 r. Przekazalam wylacznie ceryfikat i statement of results. Reszty nie mialam, bo college mnie kierowal i rezerwowal termin, ja tylko potem w gotowce oddalam nauczycielce oplate. Z college sie kontaktowalam, ale niestety powiedzieli, ze tylko do 3 lat wstecz trzymaja takie info, wiec nie bylo mozliwosci odzyskania tego id number i secret number. Co do innego imienia - to bym sie na twoim miejscu martwila, bo jednak powinno byc takie, jak masz w paszporcie. Zadzwon do nich na infolinie i sie dowiedz:
      Citizenship and nationality enquiries
      ukbanationalityenquiries@ukba.gsi.gov.uk
      Telephone: 0300 123 2253
      Monday to Thursday, 9am to 5pm
      Friday, 9am to 4.30pm

Albo jak pisze kolega - zdaj jeszcze raz egzamin i problem z glowy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka