01.02.17, 12:34
Dziewczyny, mam sporo polskich ksiazek, raz przeczytanych (I wciaz zamawiam sobie nowe, wiec stosik rosnie), a ze cenie sobie minimalizm, a takze czeka mnie w przyszlosci przeprowadzka- chcialabym sie wiekszosci z nich pozbyc. Czy funkcjonuja tu jakies skupy? Lub wymiana ksiazek? Mieszkajac w Pl tak wlasnie to robilam, wymienialam ksiazki z uzytkownikami biblionetki, dzieki czemu zawsze bylo cos do czytania, a ksiazek nie przybywalo. Nie slyszalam jednak o zadnym takim forum wymiennym w uk. Co wy robicie z ksiazkami? Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • espionka Re: Ksiazki 01.02.17, 12:52
      Kupuje na kindla, papierowe oddaje do biblioteki szkolnej, wywoze do Pl, rozdaje albo pakuje do pudel na strych.
    • salsa.lover Re: Ksiazki 01.02.17, 14:33
      na fejsbuku jest przynajmniej kilka grup gdzie można sprzedać lub wymienić się polskimi książkami w UK
      • mamaafg Re: Ksiazki 02.02.17, 22:48
        Niestety nie mam fejsbuka. Nie wiem czy grupy te sa na tyle aktywne ze jest sens zakladac konto tylko po to.
        • salsa.lover Re: Ksiazki 03.02.17, 14:02
          mamaafg napisał(a):

> Niestety nie mam fejsbuka. Nie wiem czy grupy te sa na tyle aktywne ze jest sen
          > s zakladac konto tylko po to.

Grupy są bardzo aktywne, niektóre mają po kilka, kilkanaście tysięcy członków.
          Nie wiem co za problem założyć konto, no ale jak Ci się nie chce to nic nie poradzę.

Pytasz o jakieś forum wymienne.. na większości for czy grup jakieś konto trzeba założyć.
          • mamaafg Re: Ksiazki 03.02.17, 14:15
            Spokojnie, ja tylko pytalam. Nie napisalam ze mi sie nie chce. Generalnie nie kreci mnie fejsbuk, wiec wolalam sie upewnic czy jest sens w to wchodzic, no ale skoro tak to odebralas...w kazdym razie dzieki za info.
    • aniaheasley Re: Ksiazki 01.02.17, 14:35
      Prosze sie na roznych forach, tutaj tez, oglaszam sie na freecycle (angielskie), oddaje do charity, a od czasu do czasu po prostu wyrzucam. W lecie robie wystawki w pudlach na murku przed domem. Polskie ksiazki zawoze do pobliskiego polskiego klubu w torbach i uciekam ;)
    • zurekgirl Re: Ksiazki 01.02.17, 21:37
      Ja sie dawno temu tutaj oglosilam. Skasowalam ktoras forumke 5p za ksiazke, wyjechala ode mnie z torbiskiem ciezszym niz ona, a ja zgarnelam piataka z hakiem i poszlam kupic cos corce. Cos znaczy ksiazke 😀
      • panixx Re: Ksiazki 01.02.17, 23:53
        Ja w ogole nie kupuje, zeruje na biblio. Czasami dostaje w prezencie z PL, jak przeczytam, to podaje dalej. Kiedys poszlam ze stosem ang ksiazek do biblio i powiedzieli, ze darowizn nie przyjmuja !!!! Wrzucialm do charity shop.
    • yuka12 Re: Ksiazki 02.02.17, 21:29
      Ksiazek najnowszych kupuje malo, sciagam raczej ebooki. Natomiast mamy sporo lietratury klasycznej oraz ksiazek naukowych i popularnonaukowych i te trzymamy w domowej biblioteczce. Ostatnio po przeprowadzce na nowo odkrylismy rozne tytuly, zachwycony maz nawet zachwycony podczytywac niektore z ksiazek. Oddajemy innym ksiazki dla dzieci.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka