Dodaj do ulubionych

Cień na nerce

06.02.18, 20:24
Byłam dzisiaj u gp omówić wyniki niedawnego usg, powiedziała mi że jest coś na nerce i że mnie kieruje na dalsze badania - mam czekać na list ze szpitala na ct skan. Szczerze mówiąc jestem przerażona, nie wiem jak wytrzymam czas do wyników.
Oczywiście nie byla mi w stanie powiedzieć czy to rak czy nie ale niepokój moj wzbudzają badania na fast track. Miałyście podobne doświadczenia, cien który okazał się niczym poważnym lub wręcz przeciwnie? :(
Obserwuj wątek
    • panixx Re: Cień na nerce 07.02.18, 12:31
      Guz w piersi, ale okazal sie niczym strasznym.
      Najgorsze jest to czekanie i niepewnosc. Nie wiem co poradzic, starac sie o tym teraz nie myslec? Po scanie bedziesz juz wiedziec. To dobrze, ze fast track, szybciej pojdzie, ja tez mialam ten ''szybki tryb''.
      Powodzenia!
    • nata2013 Re: Cień na nerce 07.02.18, 23:08
      Ostatnio tydzien temu mialam fast track zeby sprawdzic podejrzany pieprzyk na skorze.
      Tez sie strasznie denerwuje za kazdym razem jak mam taka wizyte a mialam juz pare w ciagu ostatnich 5 lat. Zawsze fast track jako ze mam pare dziwnie podejrzanych pieprzykow. 3 juz mialam usuwane. Te czekanie po usunieciu na wyniki kolejny miesiac to najgorsze i zawsze przechoruje. Ciezko jest nie myslec..ale zawsze sie pocieszam ze lepiej wczesnie niz za pozno..
      autorko watku po scanie bedziesz wiedziec..dobrze ze cos ktos uchwycil i sprawdzi..to moze nic powaznego..
      • kalpa Re: Cień na nerce 08.02.18, 19:46
        Miałam złe wyniki krwi, które sugerowały, że dzieje sie cos bardzo złego.

Okazało się jednak bogu dzieki, że nic się nie dzieje i drugie badanie wyszło ok.

mam nadzieję, że i u ciebie na strachu sie skończy :) I że okaze się, że wszystko jest ok :)
        • kolorowadrukareczka Re: Cień na nerce 18.02.18, 16:47
          Nadal czekam na skierowanie na tomografie ale być może nie będzie tak źle - być może to jest angiomyolipoma na lewej nerce, czyli nowotwór niezłośliwy. Z uwagi na to że ostatnio bardzo przytyłam postanowiłam schudnąć - kiedyś ładnie schudłam na diecie w której było mało węglowodanów za to sporo białka i tłuszczu. Boje się tylko czy nie jest to dieta niewskazana w chorobach nerek... Zna się ktoś może na dietach przy guzach na nerkach?🙂

• zurekgirl Re: Cień na nerce 19.02.18, 16:05
            Jedz wszystko, tylko mniej. Dieta nerkowa jest zazwyczaj niskobialkowa i bez soli. W ekstremalnych przypadkach, zeby obnizyc fosforany, trzeba kazdy produkt odgotowywac i zostaje cos, co nie ma smaku, ale to skrajne przypadki niewydolnosci nerek. Jako osoba po wielu nerkowych przejsciach jestem ciekawa diagnozy. Daj znac i poki co sie za bardzo nie przejmuj, mnie straszono cudami-wiankami, a wszystko jakos sie rozeszlo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka