Dodaj do ulubionych

weleda sun cream

04.05.18, 20:01

Gdyby ktos byl zainteresowany, to pisze tutaj, bo na Eco juz nikt nie zaglada;) welda wypuscila kremy przeciwsloneczne dla doroslych I dla dzieci. Kremy dla dzieci sa w wersji spf 30 I spf 50. Glowny skladnik to titanium dioxide, w wersji non – nano. Krem jest gesty I zostawia bialy film, ktory po jakims czasie znika. Zajrzalam dzisiaj do Holland and Barret, bo potrzebowalam na szybko kremu na slonce I pani powiedziala, ze dopiero wczoraj te kremy przyjechaly.
Pozdrawiam:)
Obserwuj wątek
    • cherrie Re: weleda sun cream 04.05.18, 21:29
      O, ciekawe. Pamietam, jak kiedys chcialam kupic, ale przestali je produkowac.
    • wiwi1 Re: weleda sun cream 04.05.18, 21:53
      O tak, pamietam jak je wycofali, to dawno temu dosyc bylo. Ja kupuje krem przeciwsloneczny Odylique, wprowadzili je chyba dwa lata temu,tez jest gesty I dosyc tlusty, ale da sie lepiej rozsmarowac I ten bialy film szybciej znika. Pozatym glownym skladnikiem jest zinc oxide, tez non – nano. Tylko jak chcialam zamowic on line to akurat mieli out of stock a ja potrzebowalam szybko, weszlam do Holland and Barret no I znalazlam Welede.
      Tu jestlink do tego Odylique :
      www.odylique.co.uk/natural-sun-screen.html?_ke=b2xnYWl6YWJlbGFAeW1haWwuY29t&utm_campaign=A+Spotlight+on+Sunflower+%28NYudNA%29&utm_medium=email&utm_source=Odylique+UK+Newsletter

Pozdrawiam
    • princesswhitewolf Re: weleda sun cream 07.05.18, 00:19
      o ciekawe. Wii, pisz o eko tu. Ja faktycznie zapomnialam o tamtym forum
      • nannyjo32 Re: weleda sun cream 07.05.18, 12:06
        ja zakupilam green people. Nie jest zly tylko sie rozsmarowywuje ciezko, zostawia biale smigi, ale potem sie wchlaniaja. Njgorzej na wakacjach jak dzieci ciagle w basenie, na mokre cialo ciezko go nalozyc.
        • wiwi1 Re: weleda sun cream 07.05.18, 20:16
          Ja, chociaz uzywam kosmetyki green people dla siebie i dla dzieci, uwielbiam ich olejek do twarzy, to jednak krem przeciwsloneczny jest zrobiony z nano particles, do ktorych nie mam zaufania. Uzywalam kiedys, w sumie awaryjnie, bo kremu przeciwslonecznego uzywam raczej oszczednie, wole zakrywac przewiwenymi ubraniami, ale nie zawsze sie da. Natomiast jak znalazlam Odylique to juz nie szukalam dalej. Teraz zupelnie przypadkowo znalazlam ta welde. Zostawia biale smugi na ciele, ktore sie dosyc trudno rozsmarowuja i zostawiaja bialy film na skorze. ale przynajmniej widac, co posmarowane a co nie. Krem zostal przetestowany w ten weeken na sloncu w Norfolk i zdal swoj egamin:)
          Pozdrawiam
          • princesswhitewolf Re: weleda sun cream 07.05.18, 20:33
            ja mam uczulenie na skladnik jakis w wiekszosci filtrow wiec zapewne Weleda bedzie dobrym wyborem dla mnie
            • wiwi1 Re: weleda sun cream 07.05.18, 21:08
              Zobacz sobie jeszcze ten Odylique (nie, wbrew pozorom, oninic mi nie placa za reklame;), ale pisze o tym kremie, bo chociaz i tlusty i zostawia warstwe na skorze to jednak weleda zostawia trudna do zmycia biala powloke. wlasnie wykapalam dzieci po przyjezdzie i ciezko sie domywal ten krem weledy. Z drugiej strony o tyle dobrze, ze w lecie podczas kapieli w morzu na przyklad nie schodzi tak latwo ze skory. No a jesli nie zalezy ci bardzo na tym czykrem zawiera czasteczki nano lub nie to krem greenpeople jest bardzo fajny i nie zostawia filmu na skorze (wlasnie dlatego, ze czasteczki sa nano) a bardzo dobrze chroni przed sloncem, sprawdz sobie ichoferte:
              www.greenpeople.co.uk/shop/by-product/organic-sun-lotion
              • nannyjo32 Re: weleda sun cream 10.05.18, 15:49
                moze z innej beczki bo napisalas wiwi o olejku do twarzy. Otoz ze wzgledow zdrowotnych mialam problemy z cera okropny tradzik. Zmienilam rutyne tzn krem sukin, badz green people, badz neal's yard rano. Przy czym na noc olejek VIOLA SKIN retinol serum niby pisze ze organic. Poprawa mojego stanu skory na twarzy juz minelo 6 miesiecy jest ogromna. violaskin.com/collections/best-selling-skin-care/products/retinol-serum
                Ja nadal mam jednak watpliwosci czy oni tacy organic, moze wy cos fajnego polecacie.
                • wiwi1 Re: weleda sun cream 10.05.18, 18:05
                  Ja tam nie moge znalezc pelnego skladu podanego, tylko poszczegolne skladniki aktywne. Nie znam tej firmy, ale jesli Ci pomaga to najwazniejsze. Ja kupuje olejki i kremy greenpeople, bo lubie ta firme, ale tak naprawde tez z lenistwa, bo Ocado ma ich w ofercie i wrzucam do koszyka przy okazji cotygodniowych zakupow. Bardzo czesto, tez ocado ma promocje na ich produkty. Ja przedewszystkim szukam kosmetykow na stronach do kotrych mam zaufanie, ktore sa dlugo na rynku, na przyklad big green smile ( to polecala miwah (mama5plus)):
                  www.biggreensmile.com/
                  soorganic tez bylo fajne, ale ni teraz zmienili formule sprzedazy i nie maja swojego sklepu interentowego, tylko odnosniki do innych stron.
                  Jesli codzi o olejki to fuschi ma ogromny wybor,tez olekow leczniczych, jak na przyklad tamanu, znowu polecone daaawno temu przez miwah, (maja swietne shea butter i ghee):
                  www.fushi.co.uk/beauty/face-care/oils.html#/page/1
                  Jeszcze tutaj czasami,ale to stacjonarnie, mozna znalezc ciekawe produkty i porade:
                  www.baldwins.co.uk/
                  Przejrzyj sobi ichoferty jesli nie znasz, moze cos ci podejdzie
                  • liwazi_mama Re: weleda sun cream 10.05.18, 18:09
                    Ja jak mam okazje to zamawiam z Polski ze strony ecospa lub bliskonatury I sama sobie mieszkam serum olejki krem. Od kiedy przestałam używać kupowanych kremòw znacznie mi sie poprawiła skòra.
                    • nannyjo32 Re: weleda sun cream 10.05.18, 22:01
                      wiwi zamawiam z amazona zachecily mnie opinie pozytywne. Zamawiam 2 naraz zeby przesylka byla darmowa
                      sklad Key Ingredients: 2.5% Retinol, Vitamin E, Hyaluronic Acid
                      Cruelty FREE
                      - Paraben FREE
                      - Sulphate FREE
                      - Lactin FREE
                      - Gluten FREE
                      - GMO FREE
                      - Made in a FDA Certified Facility
                      Teraz sprawdzilam zakupilam butelke 24 lutego jeszcze pol nie zurzylam jest juz maj wiec mysle ze jedna mi starcza na 5-6 miesiecy. Skora cos pieknego.
                      www.amazon.co.uk/PREMIUM-Retinol-Hyaluronic-Wrinkles-Sensitive/dp/B01H7KCDYG/ref=pd_nav_hcs_rp_t_1?_encoding=UTF8&psc=1&refRID=D8BBE9JRD9QV80C43X76
                      • nannyjo32 Re: weleda sun cream 10.05.18, 22:05
                        z green people krem do twarzy uwielbiam www.greenpeople.co.uk/shop/by-product/natural-skin-care/organic-moisturiser-products/day-solution-spf15-moisturiser-50ml
                        ale np juz z neil's yard musze miec caly czas geranium and orange hand lotion uzaleznilam sie nie zasne jak rak nie wysmaruje.
                        • wiwi1 Re: weleda sun cream 10.05.18, 23:32
                          Ja uzywam tego kremu na dzien:
                          www.greenpeople.co.uk/vita-min-fix-moisturiser-50ml uwielbiam, jest leciutki a na noc ten olejek:
                          www.greenpeople.co.uk/shop/natural-oils-face-body/age-defy-cell-enrich-facial-oil-30ml cera aksamitna po uzyciu
              • glasscraft Re: weleda sun cream 10.05.18, 22:13
                wiwi1 napisała:

> ... w lecie podczas kapieli w morzu na przyklad nie schodzi tak latwo ze skory.
                Sorka wiwi ale to mi przypomnialo cos co w porannych wiadomosciach jakis czas temu zobaczylam (z uwaga, ze nie komentuje/krytykuje tego kremu o ktorym wiwi mowi, bo nie mam zielonego na ten temat): www.thesun.co.uk/travel/6203905/hawaii-ban-sunscreen-coral-reef-damage/ :-(

Light travels faster than sound - that's why some people appear bright until you hear them talk...
                • wiwi1 Re: weleda sun cream 10.05.18, 23:23
                  No wlasnie, bo oprocz tego, ze sobie szkodzimy wcierajac koktail chemiczny to jeszcze szkodzimy przyrodzie. Te skladniki o ktorych mowa w artykule znajduja sie wysoko na liscie szkodliwych skladnikow dla czlowieka:
                  www.goddessgarden.com/blog/what-is-octinoxate-and-is-it-safe-in-sunscreen/
                  www.ewg.org/sunscreen/report/the-trouble-with-sunscreen-chemicals/
                  Tak na prawde chyba zaden krem przeciwsloneczny nie jest 100% bezpeczny, bo i zinc i titanium dioxide maja sporo zastrzezen, chociaz znajduja sie na liscie bezpieczniejszych skladnikow. Dzieki za artykul glasscraft, warto pamietac, ze naszymi dzialaniami wplywamy na przyrode wokol nas.
                  • szprotka6 Re: weleda sun cream 11.05.18, 09:16
                    suncarecart3.azurewebsites.net/Pages/UK_ProductList.aspx

Będąc kiedyś na wakacjach w Hiszpanii odkryłam te kremy na słońce. I się ich trzymam, dostępne online na szczęście

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka